Попълването на акаунта на мобилния оператор е задача, която днес с различна честота, но постоянно е принудена да решава практически всички. Собствениците на портфейли QIWI могат да се възползват от тази удобна система за разплащане, за да прехвърлят бързо и ефективно необходимата сума в баланса на телефона си. Нека разгледаме как се извършва посочената операция от мобилни устройства на Android и iOS, както и от компютър с Windows.

Как да попълните телефона си с QIWI Wallet

Независимо от предпочитаното устройство за достъп до функциите на QIWI Wallet, не е трудно да попълните акаунта на мобилния оператор с негова помощ. Нашата статия се състои от две части - ако искате да извършите операция по депозит от устройство с Android или iPhone, използвайте инструкциите от първата, а ако предпочитате да използвате компютър за решаване на проблема, от втората.

Попълване на баланса на телефона с QIWI Wallet на смартфона

Съвременните смартфони ви позволяват ефективно да използвате всички предимства, предоставени на потребителите на платежната услуга QIWI, и да работите с портфейла на различни мобилни платформи (Android и iOS) всъщност не е различно. Снимките на екрана допълнително демонстрират решението на проблема от заглавието на статията от устройство, контролирано от „зеления робот“, но собствениците на iPhone могат да действат по абсолютно същия начин, следвайки препоръките и не обръщайки внимание на малки разлики в заснетия интерфейс.

Метод 1: Мобилно приложение

Най-удобният инструмент за решаване на всякакви проблеми чрез използване на възможностите на портфейла Qiwi е мобилното приложение на услугата. Ако все още не сте потребител на този софтуер, препоръчваме да го инсталирате на вашия смартфон.

Повече информация: Как да инсталирам QIWI Wallet на Android смартфон и iPhone

 1. Стартирайте QIWI Wallet за Android или iOS. Отключете приложението, като въведете своя ПИН или използвате скенера за пръстови отпечатъци.
 2. Стартиране, отключване на мобилно приложение QIWI Wallet

 3. За да извикате екрана за попълване на баланса на телефона от акаунта на Qiwi, можете да използвате един от двата начина:
  • Използвайте раздела "Плащания и преводи" в раздела "У дома" приложения - в тази област трябва да докоснете „Мобилна връзка“.
  • Бутон QIWI Wallet Mobile в раздела Плащания и преводи на приложението

  • Втората опция е да въведете името на резервния телефонен номер на доставчика в полето за търсене в горната част на прозореца. В резултатите, предлагани от системата, докоснете едно от наличните посочени указания за прехвърляне на средства от портфейла.
  • Преходът на QIWI Wallet към попълване на сметката на всеки мобилен оператор чрез Търсене

  Ако приложението за въпросната операция се използва за първи път и преди това софтуерът не е имал достъп до модула "Контакти" мобилна операционна система, ще бъдете подканени да издадете съответното разрешение. Направете го както желаете - по този начин, ако трябва периодично да попълвате различни номера, въведени в адресната книга на вашия смартфон, можете да увеличите нивото на използваемост на Qiwi Wallet.

  Портфейл QIWI, осигуряващ достъп до Контакти до приложението за услуга

 4. На екрана „Мобилна връзка“ въведете идентификатора или номера на личния акаунт (в зависимост от заглавката на полето за въвеждане). Друг, по-удобен начин е да изберете контакт в адресната книга на устройството - списъкът с предлаганите опции се стеснява, докато въвеждате потребителския номер или неговото име.

  QIWI Wallet, като въведете номер или го изберете в адресната книга за попълване

 5. Попълнете полето "Количество" - цифрата, въведена в нея в резултат на операцията, ще отиде в баланса на мобилния номер. Обърнете внимание на информацията „Общо за плащане:“ - сумата, дебитирана от акаунта QIWI, може да надвишава сумата, кредитирана в баланса на телефона поради комисионната. След като се уверите, че условията, предлагани от системата, ви подхождат, щракнете „ПЛАЩАНЕ“.

  QIWI Wallet въведете сумата за допълване на баланса на телефона в приложението

 6. След това проверете отново информацията, предоставена на услугата, и потвърдете намеренията си да прехвърлите средства от портфейла към баланса на телефона си. За да направите това, натиснете бутона „ЗАПЛАЩАЙТЕ СУМА ₽“ в областта на заявката, която се появява в долната част на екрана.Изчакайте малко, след което приложението ще покаже известие, че операцията е била успешна.

  Потвърждение на QIWI Wallet за изпращане на плащане на телефонен номер, завършване на операцията

  Средствата към баланса на телефонен номер, презаредени в резултат на горните стъпки, обикновено се получават много бързо.

  Получаване на средства до попълнения номер от портфейла QIWI

Метод 2: Мобилна версия на уебсайта QIWI

Ако не искате да използвате клиентското приложение QIWI Wallet на вашия смартфон или няма такава възможност, за да разрешите проблема от заглавието на статията от вашия смартфон, трябва да прибегнете до функционалността на уебсайта на системата за електронни разплащания.

 1. Използвайки всеки браузър, инсталиран на Android смартфон или iPhone, отидете на сайта qiwi.com и натиснете бутона "Да вляза".

  QIWI Wallet отидете на уебсайта на услугата от смартфон, бутон Вход

  Отворете официалния уебсайт на QIWI

 2. Влезте в портфейла си, като въведете телефонния номер и паролата, свързани с платежната услуга, след което докоснете "Да вляза".
 3. Упълномощаване на QIWI Wallet на уебсайта на системата от смартфон

 4. Увеличете екрана за удобство на по-нататъшната работа със сайта.

  QIWI Wallet отидете в раздела Плащания на уебсайта на услугата

  По-нататъшните действия са два варианта:

  • В района на „Мобилна връзка“ раздел "Услуги и плащания" докоснете уеб страница „По телефонен номер“... Въведете идентификатора за многократно зареждане в съответното поле. Веднага след като бъде въведена последната цифра от телефонния номер, той автоматично ще бъде идентифициран като принадлежащ на един или друг телеком оператор и ще бъде пренасочен към следващата страница.

   Мобилна версия на QIWI Wallet на сайта - Услуги и плащания - Доплащане по телефонен номер

  • В раздела „Мобилна връзка“ щракнете „Всички оператори“... Въведете името на вашия доставчик на услуги в полето „Намери услуга: ...“, щракнете "Търсене"... Докоснете логото на оператора в резултатите от търсенето. След това въведете телефонния номер, на който искате да преведете средства, в съответното поле на страницата, която се отваря.
  • Раздел QIWI Wallet Услуги и плащания - Мобилни комуникации - Всички оператори

 5. Въведете сумата, преведена към вашия мобилен акаунт, в едноименното поле на страницата. Обърнете внимание на номера, показан на бутона „Плащане“ - отговаря на сумата, дебитирана от портфейла. Докоснете този бутон.

  Бутон QIWI Wallet за извършване на плащане по сметката на телекомуникационен оператор

 6. Последният етап от превода на средства е проверката на данните (щракнете върху „Потвърждаване“) и след това въвеждане на кода от полученото съобщение до номера, който е свързан с портфейла QIWI.

  Потвърждение на QIWI Wallet за попълване на телефонния номер и сумата

  Въведете шест числа в полето на страницата и натиснете „Продължи“... След кратко изчакване ще се появи известие за успешно плащане и средствата ще се появят в баланса на телефона.

  Портфейл QIWI, въвеждане на код за потвърждение за попълване на телефона, извършване на плащане

Попълване на баланса на телефона от QIWI Wallet на компютър

Ако трябва да попълните баланса на мобилния си телефон, като прехвърлите средства от портфейла QIWI от компютър или лаптоп, използвайте уебсайта на системата за електронни разплащания.

Прочетете също: Как да отворите портфейла QIWI от компютър или лаптоп

 1. Отворете уебсайта qiwi.com във всеки предпочитан браузър. Щракнете "Да вляза" в горната част на страницата вдясно.

  QIWI Wallet отидете на уебсайта на системата, бутон за вход

 2. Влезте в платежната система, като въведете телефонния номер и парола, свързани с портфейла Qiwi в съответните полета и след това щракнете "Да вляза".

  Упълномощаване на QIWI Wallet на уебсайта на платежната услуга

 3. Превъртете надолу уеб страницата, за да покажете раздела "Услуги и плащания".

  Начална страница на услугата QIWI Wallet

  Освен това, в района „Мобилна връзка“:

  • Щракнете върху връзката „По телефонен номер“.

   QIWI Wallet Area Services и плащания, раздел Мобилни комуникации, точка По телефонен номер на уебсайта на услугата

   След това въведете вашия мобилен идентификатор в полето "Телефонен номер" на отворената страница.

   QIWI Wallet, въвеждайки телефонен номер в раздела „Плащане“ на уебсайта на услугата

  • Или следвайте връзката „Всички оператори“, след това изберете доставчик на услуги от списъка на екрана или намерете такъв, като въведете името му в полето „Намери услуга:“.

   QIWI Wallet търси телеком оператор в раздела Мобилна връзка на сайта за услуги

   След като отидете на страницата за попълване, попълнете полето "Телефонен номер" или "Лична сметка" (ще бъде озаглавен в зависимост от конкретната посока на прехвърляне на средства и изискванията на телекомуникационния оператор).

   Портфейл QIWI на. уебсайт - въведете номера, за да попълните акаунта на мобилния телефон

 4. Въведете сумата на планираното попълване на баланса на мобилния телефон, проверете отново информацията, предоставена на системата и кликнете върху бутона „Плащане“... Моля, имайте предвид, че бутонът, който изпраща плащането, показва сумата на средствата, които ще бъдат дебитирани от QIWI сметката въз основа на резултата от транзакцията - при прехвърляне на средства към отделни оператори може да бъде начислена комисионна!

  QIWI Wallet, въведете сумата, бутона Pay на страницата за допълване на баланса на мобилния телефон

 5. На следващата страница трябва да потвърдите операцията, като въведете тайна комбинация от номера, получени от SMS, изпратен на телефонния номер, свързан с портфейла Qiwi.

  QIWI Wallet получаване и въвеждане на код за потвърждение за попълване

  Въведете кода и натиснете „Продължи“.

  QIWI Wallet изпраща плащане до баланса на вашия телефонен номер

 6. Изчакайте приключването на превода на средства.
  QIWI Wallet извършва плащане към баланса на телефона

  Ако операцията е успешна, на уеб страницата ще се появи съобщение „Плащането завърши“.

  QIWI Wallet успешно завърши плащането към сметката на мобилния оператор

Заключение

Както можете да видите, операцията за попълване на баланса на телефона с QIWI Wallet не е сложна и се извършва много бързо. Важно е само да бъдете внимателни при въвеждането на данни (мобилен номер и преведената сума) в процеса на извършване на плащане.