IOS


Тъй като Apple iPhone, на първо място, телефонът, както и при всяко друго подобно устройство, има телефонен указател, който ви позволява бързо да намерите подходящите контакти и да осъществявате повиквания. Но има ситуации, при които контактите трябва да се прехвърлят от един iPhone на друг. Повече по тази тема, разгледаме по-долу.

Прехвърлете контакти от един iPhone на друг

Има няколко опции за пълно или частично прехвърляне на телефонния указател от един смартфон на друг. Когато избирате метод, първо трябва да се съсредоточите върху това дали и двете устройства са свързани към един и същ идентификационен номер на Apple или не.

Метод 1: Архивиране

Ако се движите от стария iPhone в нов, тогава най-вероятно искате да прехвърлите цялата информация, включително контактите. В този случай можете да създавате и инсталирате резервни копия.

 1. На първо място, ще трябва да създадете резервно копие на стария iPhone, от който ще се прехвърля цялата информация.
 2. Прочетете повече: Как да архивирате iPhone

 3. След като сегашният резервен файл е създаден, той остава да го инсталирате на друга притурка на Apple. За да направите това, свържете го с компютъра и го пуснете качи , Когато устройството е определено от програмата, кликнете в горната част на неговата миниатюра.
 4. Отворете iTunes в контролното меню на iPhone

 5. В лявата част на прозореца отворете раздела "Общ преглед" . Отдясно в блока "Архивиране" изберете бутона "Възстановяване от копиране" .
 6. Възстановяване от резервно копие в iTunes

 7. Ако преди това сте активирали функцията "Намерете iPhone" на устройството си, ще трябва да го деактивирате, защото няма да ви позволи да презапишете информацията. За да направите това, отворете настройките на вашия смартфон. В горната част на прозореца изберете името на профила си и след това преминете към секцията "iCloud" .
 8. Иколен контролен панел на iPhone

 9. Намерете и отворете секцията "Намерете iPhone" . Преместете превключвателя до тази опция в неактивната позиция. За да продължите, ще трябва да въведете паролата за Apple ID.
 10. разединяване

 11. Ще се върнем в iTunes. Изберете архива, който ще бъде инсталиран в притурката и след това кликнете върху бутона "Възстановяване" .
 12. Стартиране на възстановяването на iPhone

 13. Ако е активирано шифроването за архиви, въведете паролата за защита.
 14. Въведете паролата от шифроването на резервното копие в iTunes

 15. Процесът на възстановяване ще започне незабавно, което ще отнеме известно време (средно 15 минути). По време на възстановяване никога не изключвайте смартфона си от компютъра.
 16. Процес на възстановяване на iPhone

 17. След като iTunes докладва за успешно възстановяване на устройството, цялата информация, включително контакти, ще бъде прехвърлена на новия iPhone.

Метод 2: Изпратете съобщение

Всеки контакт, наличен в устройството, може лесно да бъде изпратен чрез SMS или пратеник на друго лице.

 1. Отворете приложението Телефон и след това отидете в секцията "Контакти" .
 2. Списък с контакти на iPhone

 3. Изберете номера, който възнамерявате да изпратите, след което натиснете "Споделяне на контакт" .
 4. Изпращане на контакт до друг iPhone

 5. Изберете приложението, на което може да бъде изпратен телефонният номер: прехвърлянето към друг iPhone може да се осъществи чрез iMessage в стандартното приложение за съобщения или чрез куриер на трета страна, например, WhatsApp ,
 6. Изберете приложение, за да изпратите контакт до iPhone

 7. Посочете получателя на съобщението, като въведете неговия телефонен номер или изберете от запазените контакти. Попълнете пратката.

Завършване на изпращане на контакт до iPhone

Метод 3: iCloud

Ако двата ви притурки за iOS са свързани към един и същ идентификационен номер на Apple, синхронизирането на контактите може да се извърши в напълно автоматичен режим, като използвате iCloud. Просто трябва да се уверите, че тази функция е активирана и на двете устройства.

 1. Отворете настройките на телефона си. В горната част на прозореца отворете името на профила си и след това изберете секцията "iCloud" .
 2. Отидете на iCloud на iPhone

 3. Ако е необходимо, преместете превключвателя близо до "Контакти" до активната позиция. Направете същото и на второто устройство.

Активирайте съхранението на контакти в iCloud на iPhone

Метод 4: vCard

Да предположим, че искате да прехвърлите всички контакти от едно iOS устройство в друго и и двете да използват различни идентификационни номера на Apple. След това в този случай е най-лесно да експортирате контактите като файл vCard, след което да го прехвърлите на друго устройство.

 1. Отново на двата джаджи, синхронизирането на контактите на iCloud трябва да бъде активирано. Повече подробности за това как да го активирате са описани в третия метод на статията.
 2. Придвижете се до всеки браузър на компютъра в iCloud сервизен сайт , Влезте в системата, като въведете Apple ID на устройството, от което ще се изнасят телефонните номера.
 3. Упълномощаване на сайта iCloud

 4. На екрана ще се покаже паметта ви за облак. Отворете секцията "Контакти" .
 5. Вижте контактите на iCloud

 6. В долния ляв ъгъл изберете иконата на зъбно колело. В контекстното меню, което се показва, кликнете върху елемента "Експортиране в vCard" .
 7. Експортирайте контакти на iCloud

 8. Браузърът веднага ще започне да изтегля файла от телефонния указател. Сега, ако контактите се прехвърлят на друг акаунт в Apple ID, излезте от текущия, като изберете името на профила си в горния десен ъгъл и след това кликнете върху "Exit" .
 9. Излезте от профила си в iCloud

 10. След като сте завършили оторизацията в друг идентификационен номер на Apple, отидете отново в секцията "Контакти" . Изберете иконата с предавката в долния ляв ъгъл и след това "Импорт vCard" .
 11. Импортирайте контакти в iCloud

 12. На екрана ще се покаже Windows Explorer, в който ще трябва да изберете предварително експортиран VCF файл. След кратка синхронизация цифрите ще бъдат прехвърлени успешно.

Изберете файл с контакти за импортиране в iCloud

Метод 5: iTunes

Прехвърлянето на телефонния указател може да се извърши и чрез iTunes.

 1. Първо, уверете се, че двата приспособления дезактивират синхронизирането на списъка с контакти в iCloud. За да направите това, отворете настройките, изберете профила си в горната част на прозореца, отидете в секцията "iCloud" и преместете превключвателя до "Контакти" в неактивната позиция.
 2. Деактивирайте синхронизиращите контакти в iCloud

 3. Свържете устройството към компютъра и стартирайте Atyuns. Когато приспособлението е дефинирано в програмата, изберете неговата миниатюра в горната част на прозореца, след което отворете раздела "Информация" от лявата страна.
 4. Преглеждайте информацията в iTunes

 5. Поставете отметка в квадратчето до "Синхронизиране на контактите" и вдясно изберете кое приложение да взаимодейства с Atyuns: Microsoft Outlook или стандартно приложение за Windows 8 и по-нови "Хора". Преди това се препоръчва да се стартира едно от тези приложения.
 6. Активирайте iTunes за синхронизиране на контактите

 7. Стартирайте синхронизацията, като кликнете върху бутона "Прилагане" в долната част на прозореца.
 8. Стартиране на синхронизирането в iTunes

 9. След като чакате iTunes да завърши синхронизацията, свържете друга притурка на Apple към компютъра и следвайте същите стъпки, описани в този метод, като започнете с първата точка.

Макар че това са всички методи за изпращане на телефонен указател от едно iOS устройство до друго. Ако имате някакви въпроси относно някой от начините, попитайте ги в коментарите.