IOS


Всеки потребител от време на време е изправен пред необходимостта да прехвърля данни от един iPhone в друг. Ще обясним как може да се направи това.

Като правило, чрез прехвърляне на данни потребителите означават инсталирането на резервно копие на нов смартфон или работа с отделни файлове. И двата случая ще бъдат разгледани подробно по-долу.

Прехвърлете всички данни от iPhone към iPhone

Така че, имате два смартфона от Apple: една, на която има информация, а втората - която трябва да бъде изтеглена. В такава ситуация е рационално да използвате функцията за архивиране, с помощта на която можете напълно да прехвърляте всички данни от един телефон на друг. Но първо трябва да създадете резервно копие. Това може да стане както чрез компютър, използващ програмата качи , и използване на iCloud cloud storage.

Повече подробности: Как да направите резервно копие на iPhone

Освен това, методът за инсталиране на резервно копие зависи от това дали го инсталирате чрез iTunes или чрез cloud услугата iCloud.

Метод 1: iCloud

Поради появата на услугата Aiclaud, мнозинството от потребителите почти не се нуждаят от свързване на смартфон към компютър, тъй като дори резервното копие може да се съхранява не в iTunes, а в облака.

 1. За да инсталирате резервно копие от iCloud, трябва напълно да изчистите смартфона от съдържанието и настройките. Следователно, ако вторият смартфон вече съдържа данни, изтрийте ги.

  Повече подробности: Как да извършите пълно възстановяване на iPhone

 2. Изтрийте съдържание и настройки на iPhone

 3. Освен това, преминавайки първоначалната настройка на смартфона, ще видите секцията "Програми и данни" . Тук ще трябва да изберете елемента "Възстановяване от iCloud копие" .
 4. Възстановяване на iPhone от iCloud копие

 5. След това системата ще изисква от вас да влезете, като въведете данните на Apple ID. След успешно влизане, изберете копието, което сте създали преди това. Системата ще започне процеса на инсталиране на резервно копие на устройството, продължителността на която ще зависи от размера на записаната информация. Но, като правило, е необходимо да изчакате не повече от 20 минути.

Процесът на възстановяване на iPhone от iCloud копие

Метод 2: iTunes

По-лесно е да инсталирате резервно копие на устройствата чрез Ityuns, защото тук не е необходимо предварително да изтривате данни.

 1. Ако работите с нов смартфон, стартирайте го и преминете през първоначалната настройка до секцията "Програми и данни" . Тук ще трябва да изберете елемента "Възстановяване от копие на iTunes" .
 2. Възстановяване на iPhone от копие на iTunes

 3. Стартирайте Ityuns на компютъра и свържете телефона към компютъра. Щом устройството бъде открито, на екрана ще се появи прозорец, който ви подсказва да възстановите данните от резервното копие. Ако е необходимо, изберете желаното копие и стартирайте процеса на инсталиране.
 4. Изберете резервно копие на iPhone в iTunes

 5. Ако телефонът съдържа данни, не е нужно да го пречиствате - можете веднага да започнете възстановяването. Но първо, ако имате активирана функция за защита "Find iPhone" , деактивирайте я. За да направите това, отворете настройките на телефона, изберете името на профила си и след това преминете към секцията "iCloud" .
 6. Икони на iPhone

 7. Отворете секцията "Намерете iPhone" . Тук трябва да деактивирате тази функция. За да потвърдите, системата ще изисква от вас да въведете парола от Apple ID.
 8. Деактивиране на функцията

 9. Сега свържете телефона си с помощта на USB кабел, за да го синхронизирате с компютъра. В горната част на прозореца ще се покаже иконата на притурката, която ще трябва да изберете.
 10. Отидете в менюто за управление на iPhone чрез iTunes

 11. Уверете се, че разделът "Преглед" е отворен вляво. Вдясно кликнете върху бутона "Възстановяване от копиране" .
 12. Възстановяване на iPhone от резервно копие

 13. Ако е необходимо, изберете съответното копие в падащия списък.
 14. Изберете резервно копие на iPhone в iTunes

 15. Ако преди сте активирали функцията за шифроване на данни, за да получите още повече достъп до копието, посочете паролата.
 16. Изключете резервното копиране в iTunes

 17. Процесът на възстановяване започва. Не изключвайте телефона от компютъра по време на инсталирането на резервно копие.

Процесът на възстановяване на iPhone през iTunes

Прехвърлете файлове от iPhone на iPhone

В същия случай, ако не е необходимо да копирате всички данни на друг телефон, а само определени файлове, например музика, снимки или документи, възстановяването от резервно копие може да не работи за вас. Тук обаче имате достъп до много други ефективни начини за обмен на данни, всяка от които е описана по-рано в сайта подробно.

Повече подробности: Как да прехвърляте файлове от iPhone към iPhone

Прехвърлете файлове от iPhone на iPhone

С всяка нова версия на iOS, iPhone се подобрява, получавайки нови интересни функции. Ако в бъдеще ще има други удобни начини за прехвърляне на данни от смартфон към смартфон, статията ще бъде допълнена.