Едно от решенията на въпроса за попълването на портфейла QIWI е прехвърлянето на средства от сметката, свързана с телефонния номер, достъпен за собствениците на SIM-карти на повечето оператори. Статията разглежда няколко начина за извършване на тази операция от баланса на мобилен телефон, обслужван от MTS - това може да се направи както с помощта на Android смартфон и iPhone, така и с компютър с Windows.

Прехвърляне на пари от MTS към QIWI

Като цяло процедурата за прехвърляне на средства от баланса на телефона на MTS към портфейла QIWI не е сложна. Всичко, от което се нуждаете, е положителен баланс в мобилния ви акаунт, всяко устройство с достъп до Интернет и възможност за получаване на SMS, необходим за потвърждаване на превода. Тъй като конкретните стъпки за извършване на процедурата за паричен превод се различават в зависимост от софтуерната платформа на устройството, ще разгледаме мобилната операционна система и Windows за настолни компютри отделно.

Вариант 1: Смартфон

Използването на Android смартфон или iPhone, извършването на плащане от баланса на телефона MTS в посоката, която разглеждаме, може би не е единственият метод. Първите две инструкции от долупосочените предполагат прехвърляне на средства от вашия номер само към сметката, свързана с него в платежната система Qiwi, а третата и четвъртата дават възможност за попълване на „чужди“ портфейли.

Метод 1: Уебсайт на QIWI

Първият метод, който ще разгледаме, не е най-удобният поради липсата на наистина удобна за мобилни устройства версия на уебсайта Kiwi. Ако обаче рядко решавате проблема от заглавието на статията, можете да го направите по следния начин.

 1. Стартирайте всеки предпочитан уеб браузър за Android или iOS на вашия смартфон и го използвайте за навигация до уебсайта на платежната система.

  QIWI Wallet отидете на уебсайта на системата чрез браузър на смартфон

  Отворете уебсайта на системата за електронни разплащания QIWI

 2. Докоснете бутона, разположен в горния десен ъгъл на страницата "Да вляза" и влезте във вашия портфейл QIWI (ако не знаете или не помните паролата, щракнете "Напомням" - необходимата тайна комбинация ще бъде изпратена до номера, свързан с услугата Qiwi чрез SMS).
 3. Упълномощаване на QIWI Wallet в мобилната версия на уебсайта на системата

 4. Отидете в раздела „Попълване на портфейла“ от менюто с раздели на сайта, намиращо се в горната част на страницата. След това кликнете върху блока „От баланса на телефона“ в района на „Напълни кесия“.
 5. QIWI Wallet мобилна версия на сайта - Попълване на портфейла - От баланса на телефона

 6. Сега въведете сумата, която трябва да бъде преведена в акаунта на QIWI в съответното поле на екрана. След като направите това, бутонът става достъпен. „Плащане“ което показва автоматично изчислената сума, дебитирана от MTS сметката, тоест, като се вземе предвид комисионната за превод. Моля, обърнете внимание, че сумата, посочена на бутона, трябва да е налична на баланса на телефона, а също така се уверете, че условията за трансфер, предоставени от системата, са приемливи. След като се уверите, че всичко е въведено правилно и сте доволни, щракнете „Плащане“.
 7. Въвеждане на QIWI Wallet на сумата на превода от баланса на телефона на MTS - бутон PAY

 8. След това изчакайте SMS от оператора на номера, от който се извършва плащането. Отворете съобщението и следвайте инструкциите, съдържащи се в него, т.е. потвърдете операцията, като изпратите всеки текст в съобщение за отговор, с изключение на числото 0, което инициира отмяната на операцията.
 9. QIWI Wallet потвърждение на операцията за попълване на акаунта от баланса на телефона на MTS чрез SMS

 10. Това е всичко - в резултат на това ще получите друго SMS съобщение, потвърждаващо плащането, след което можете да проверите баланса на Портфейла - в резултат на горните манипулации средствата се прехвърлят към него много бързо.
 11. Прехвърлянето на QIWI Wallet към акаунта от баланса на телефона на MTS завърши успешно

Метод 2: Мобилно приложение QIWI

По-удобна опция за извършване на транзакции с помощта на системата за електронни разплащания QIWI, вместо използването на нейния уебсайт, предоставя специално мобилно приложение.Пристъпете към следващата инструкция, ако вече използвате този инструмент, а при липсата му, първо използвайте препоръките, налични на нашия уебсайт, за инсталиране и активиране на софтуер в Android или iOS среда.

Прочетете също: Как да инсталирам приложението QIWI Wallet на Android устройство и iPhone

 1. Стартирайте приложението QIWI на Android или iOS и отключете достъпа до него.
 2. QIWI Wallet стартиране на мобилно приложение и упълномощаване в него

 3. В раздела "У дома" приложение в областта, показваща текущото салдо на QIWI акаунта има бутон „Напълни кесия“ - Докосни го. В списъка с налични методи за попълване, който се отваря, изберете „От баланса на телефона“.
 4. Мобилно приложение QIWI Wallet - бутон Допълване на портфейла - От баланса на телефона

 5. Въведете сумата, която искате да бъде кредитирана в акаунта на Qiwi, в съответното поле на екрана. След това обърнете внимание на стойността на абзаца „Общо за плащане“ - сумата на средствата, посочена тук, ще бъде дебитирана от салдото на телефона MTS в резултат на операцията (включително комисионна).
 6. Мобилно приложение QIWI Wallet въвеждане на сумата за попълване на сметката от салдото на свързания MTS номер

 7. Уверете се, че въведените данни са правилни и че условията, при които се извършва плащането, са наред и след това щракнете двукратно „Плащане“.
 8. Мобилно приложение QIWI - преход към прехвърляне на средства от баланса на свързания MTS номер към сметката на Wallet

 9. За да потвърдите прехвърлянето, остава да получите SMS съобщение от оператора и да следвате съдържащите се в него инструкции, тоест да изпратите какъвто и да е текст в отговор.
 10. Потвърждение на мобилното приложение QIWI за превод на средства от баланса на свързания телефон MTS към акаунта на Wallet чрез SMS

 11. Резултатът, както при изпълнението на разглежданата операция по други методи, няма да остави да чака дълго - средствата се кредитират в сметката на QIWI почти моментално, след като потвърждението е изпратено от телефона.
 12. Прехвърлянето на средства от мобилното приложение на QIWI от баланса на свързания телефон MTS към акаунта в Wallet завърши успешно

Метод 3: Уебсайт на MTS Money

Попълването на акаунта в Qiwi от баланса на телефонния номер на MTS е възможно чрез инструментите, предоставени от самия клетъчен оператор, тъй като, както знаете, мобилен акаунт отдавна се използва за извършване на голямо разнообразие от плащания.

Имайте предвид, че следвайки инструкциите, представени по-долу, е възможно да прехвърлите не директно към портфейла QIWI, а към този, свързан с него и имащ общ баланс с него. виртуална карта... Ето защо, преди да манипулирате, уверете се, че посоченият начин на плащане е активен, а също така разберете и копирайте номера на картата, която ще бъде презаредена.

Повече информация: Преглед на информация за виртуална QIWI карта от смартфон на Android и iPhone

 1. Отворете уеб страницата на услугата MTC Money във всеки мобилен браузър, като кликнете върху следната връзка.

  QIWI - отидете на уебсайта на MTS Пари от смартфон, за да попълните портфейла от баланса на телефона

  Отворете уебсайта на MTS Money

 2. Щракнете "Да вляза" и влезте в системата, използвайки вашия телефонен номер и парола. Ако не сте използвали услугата преди това, след като въведете своя мобилен идентификатор в съответното поле на страницата, докоснете "Получи парола" - тайна комбинация, която отваря достъп до възможностите на платежната система от MTS, ще дойде в SMS съобщение от оператора.
 3. QIWI - оторизация на уебсайта на MTS Пари от смартфон за попълване на Qiwi Wallet от баланса на телефона

 4. Щракнете "Прехвърляне на пари" сред възможностите, изброени на уеб страницата, която се отваря след упълномощаване. В показания списък с указания за плащане изберете "На картата".
 5. Раздел за прехвърляне на пари на уебсайта MTS Money - елемент Към картата за попълване на портфейла QIWI от баланса на телефонния номер

 6. Изведете на полето „Номер на картата на получателя“ 16-цифрен идентификатор на акумулаторната виртуална Qiwi карта. Попълнете полето "Трансферна сума" (Сумата на средствата, посочена тук, ще бъде кредитирана по сметката на QIWI). Падащ списък „Отписване от:“ изберете елемент като "Телефонен номер MTS BALANCE RUB".
 7. Попълване на формуляра за плащане за портфейла Qiwi на уебсайта на MTS Money

 8. След въвеждане на данните, необходими за превод, на уеб страницата се появява зона "Сума за плащане"... Тук можете да видите броя на средствата, дебитирани от баланса на телефона, като се вземе предвид комисионната, а има и бутон „Превод“... За всеки случай проверете отново верността на информацията, предоставена на системата, и потвърдете плащането, като докоснете посочения бутон.
 9. Сума, която трябва да бъде платена на уебсайта на MTS Money - Бутон за прехвърляне за попълване на QIWI Wallet от баланса на телефона

 10. За да проверите потребителя, който извършва плащането, ще трябва да въведете таен код, който бързо се доставя на телефона на платеца чрез SMS. Отворете съобщението и въведете комбинацията от числа, изисквани от системата, в полето на страницата на услугата MTS Money.
 11. Мобилна версия на уебсайта MTS Money - въвеждане на код от SMS за потвърждение на плащането от баланса на телефона към портфейла QIWI

 12. По този начин решението на проблема от заглавието на нашата статия с помощта на мобилната версия на уебсайта на MTS се счита за завършено, което се доказва от уведомление, потвърждаващо успеха на уеб страницата на съответната услуга и SMS. Средствата се прехвърлят по сметката QIWI много бързо.
 13. Мобилната версия на паричния превод на уебсайта MTS Money от баланса на телефона към QIWI Wallet завърши успешно

Метод 4: Мобилно приложение MTS Money

Достъп до системата, описана в предишния метод MTS пари много удобно чрез мобилното си приложение, достъпно за инсталиране от Google play market и Apple App Store. Ако често използвате баланса на вашия MTS телефон за извършване на различни плащания, препоръчително е да инсталирате този инструмент и за да разрешите проблема, изразен в заглавието на тази статия, приложете следните инструкции.

Изтеглете MTS Money за Android от Google Play Store
Изтеглете MTS Money за iPhone от Apple App Store

Подобно на предходния метод, предложен в този материал, следващата инструкция предполага извършване на плащане към виртуална QIWI карта, следователно за ефективното й изпълнение ще ви е необходим идентификаторът на получателя на платежния инструмент.

 1. Отворете приложението MTC Money. При първото стартиране ще трябва да влезете с вашия телефонен номер, а в бъдеще всяко отваряне е придружено от изискването за отключване на достъпа с помощта на цифров код или пръстов отпечатък.
 2. Мобилно приложение MTS Money - стартиране и оторизация

 3. В раздела "У дома" щракнете върху приложения „Трансфери към карти“.
 4. Мобилно приложение MTS Money - раздел Трансфери към карти в приложението

 5. След това попълнете полето „НОМЕР НА КАРТА НА ПОЛУЧАТЕЛЯ“чрез въвеждане на данните на виртуалната Qiwi карта. Уверете се, че в падащото меню „Отписване от“ избрани "Моя телефон".
 6. Мобилно приложение MTS Money, въвеждайки номера на картата Qiwi за попълване, избирайки Моят телефон в списъка Отписване от

 7. Дайте значение на системата "Прехвърляне на суми"... След това обърнете внимание на начислената комисионна и потвърдете намеренията си да извършите плащане, като докоснете бутона „Превод“.
 8. MTS Money мобилно приложение въвеждане на сумата на превода в Qiwi Wallet, потвърждение на плащането

 9. На следващия екран ще трябва да въведете тайна комбинация от числа, за да потвърдите плащането от SMS, получен от оператора. Изчакайте съобщението да пристигне, отворете го и възпроизведете кода в прозореца, показан от приложението MTS Money.
 10. Мобилно приложение MTS Money въвеждане на код за потвърждение на плащането от SMS

 11. Процесът на попълване на портфейла Qiwi от баланса на телефона MTS чрез приложението на оператора завършва, като им се показва екран, потвърждаващ успеха.
 12. Прехвърляне от баланса на телефона към Qiwi Wallet чрез мобилното приложение MTS Money приключи успешно

Вариант 2: Компютър

Ако предпочитате да извършвате различни финансови транзакции с компютър, вероятно ще ви е по-познато и по-удобно да решите проблема с прехвърлянето на средства от баланса на телефона в MTS към вашия акаунт QIWI с помощта на всеки уеб браузър за Windows. Тук, както и при смартфоните, е възможно да използвате една от двете услуги или по-точно инструментариумът на техните сайтове.

Метод 1: Уебсайт на QIWI

За да попълните портфейла Qiwi, чийто идентификатор е едновременно източникът за прехвърляне на средства, използвайте уебсайта на платежната система.

 1. Отворете сайта qiwi.com... Влезте в системата, като кликнете върху бутона "Да вляза", и тогава
  QIWI Wallet отваря официалния уебсайт на платежната система, бутона Login на уебсайта

  чрез въвеждане на телефонния номер и парола от портфейла.

  Упълномощаване на QIWI Wallet на уебсайта на платежната система

 2. Щракнете „Попълване на портфейла“ в менюто в горната част на страницата.

  Раздел QIWI Wallet Попълнете портфейла на уебсайта на платежната система

 3. Моля изберете „От баланса на телефона“.
 4. Избор на портфейл QIWI От баланса на телефона в раздела Допълване на портфейла на уебсайта на системата

 5. Въведете сумата на средствата, планирани за превод към QIWI сметката, в съответното поле на отворената уеб страница.
 6. QIWI Wallet поле за въвеждане на сумата за попълване на сметката от баланса на телефона на MTS

 7. Обърнете внимание на общата сума, удържана от баланса на телефона MTS - стойността му се показва на бутона „Плащане“... Ако сте доволни от условията, кликнете върху бутона за извършване на плащане.
 8. Бутон QIWI Wallet за иницииране на попълване на акаунта от телефонното салдо на уебсайта на платежната система

 9. Очаквайте SMS на номера на MTS, от който се извършва прехвърлянето.

  Потвърждение на QIWI Wallet за процедурата за попълване на акаунта от баланса на телефона

  След това изпратете отговор на съобщението - всеки текст с изключение 0.

  Потвърждение на QIWI Wallet за превод на средства от баланса на MTS номера в телефона

 10. Това е всичко - много скоро балансът на портфейла Qiwi ще бъде попълнен.
 11. Акаунтът в QIWI Wallet беше успешно попълнен от баланса на телефона

Метод 2: Уебсайт на MTS Money

Инструментите, предоставени от оператора на MTS за управление на собствените им акаунти на своите клиенти, са по-гъвкави по отношение на проблема, който разглеждаме. Използвайки уебсайта на MTS Money, можете да прехвърляте средства от баланса на телефона си към абсолютно всеки портфейл QIWI, включително такъв, който не ви принадлежи.Операцията се извършва до адреса на виртуалната Qiwi карта, поради което, преди да продължите с манипулациите, разберете идентификатора на платежния инструмент от посочения тип, който ще се попълва.

Повече информация: Преглед на информация за виртуална QIWI карта от компютър

 1. Отворете уебсайта на MTS Money, като кликнете върху връзката по-долу. След това щракнете "Да вляза" на главната страница на ресурса.

  QIWI Отидете на уебсайта на MTS Money, за да попълните портфейла от баланса на телефона

  Отворете уебсайта на MTS Money

 2. Въведете вашия телефонен номер в полето на страницата с тази заявка. Ако използвате "Лична зона" MTS, за оторизация в платежната услуга, въведете паролата за нея. В противен случай щракнете върху връзката "Получи парола" и след това въведете тайната комбинация, получена чрез SMS, в съответното поле. След това кликнете върху бутона "Да вляза".

  QIWI Wallet - оторизация на уебсайта на MTS Money за попълване на акаунта от баланса на мобилния номер

 3. В резултат на влизането ще се отвори страница, разделена на няколко области. Нарича се категорията на възможностите, които ни интересуват "Прехвърляне на пари" - щракнете върху него "На картата".

  QIWI Wallet Прехвърляне на пари - към карта на уебсайта на системата за разплащане MTS Money

 4. След това попълнете полетата: „Номер на картата на получателя“като въведете в него 16-цифрения идентификатор на виртуалната карта QIWI, където парите ще бъдат преведени в резултат на всички манипулации; както и "Трансферна сума", където трябва да напишете сумата, която влиза в портфейла.

  Полета на QIWI Wallet Номер на карта на получателя и сума за превод на уебсайта на MTS Money

 5. Кликнете върху падащото меню „Отписване от“ и изберете елемента в него „PHONE_NUMBER BALANCE RUB“.

  Попълване на QIWI Wallet от уебсайта на MTS Money - Избиране на баланс на телефона като източник на превод на средства

 6. В резултат на изпълнението на предишните стъпки от инструкциите, в дясната страна на уеб страницата ще се появи зона "Сума за плащане" - ако размерът на средствата, дебитирани от баланса на телефона, посочен в него, ви подхожда, потвърдете намеренията си да извършите операцията, като кликнете върху бутона „Превод“.
 7. Бутон QIWI Wallet за иницииране на превод на средства на уебсайта на MTS Money

 8. Очаквайте SMS до номера на MTS, от който се дебитират средствата. Въведете тайната комбинация от числа от съобщението в полето на прозореца, показан от уебсайта на оператора, и изчакайте малко, за да завърши проверката.
 9. Поле QIWI Wallet за въвеждане на код за потвърждение за превод на средства на уебсайта на MTS Money

 10. Тогава вие или получателят на средствата можете да отидете в портфейла Qiwi и да проверите сметката - в повечето случаи парите пристигат много бързо.
 11. Преводът на пари от QIWI Wallet от баланса на телефона на MTS през уебсайта на MTS пари беше извършен успешно

Заключение

Както можете да видите, прехвърлянето на средства от баланса на телефонния номер на MTS към портфейла QIWI е не само възможно, но и осъществимо по не единствения метод. Независимо от устройството, използвано за управление на паричните потоци, дискутираната в статията операция се извършва само за две минути и обикновено не създава затруднения дори за начинаещи по въпроса за извършване на плащания през Интернет.