Метод 1: Настройки на Instagram

Напълно възможно е да изтриете методи за плащане във Facebook, като използвате вътрешните параметри на Instagram. В момента наличните решения са разделени на няколко опции наведнъж, но във всеки случай ще ви е необходимо официалното мобилно приложение Instagram, актуализирано до най-новата версия.

Изтриване на свързана карта

 1. За да прекратите връзката с банкова карта чрез Instagram, отворете това приложение, отидете на изгледа на профила с помощта на долния панел и докоснете иконата в горния десен ъгъл на екрана. Чрез представеното меню трябва да разширите "Настройки".
 2. Отидете в раздела Настройки през главното меню в приложението Instagram

 3. Веднъж на екрана "Настройки", отворете раздела "Компания" или "Автор" и тук натиснете линията „Плащания за промоции“... Допълнителни действия са налични само ако имате свързан акаунт във FB с данни за плащане.
 4. Отидете в раздела за плащания в настройките на приложението Instagram

 5. На следващата страница намерете блока "Начини на плащане" и изберете опцията, която искате да премахнете, като докоснете съответния ред. След това натиснете "Изтрий" в изскачащия прозорец.

  Процес за изтриване на начин на плащане във Facebook чрез приложението Instagram

  Това действие трябва да бъде потвърдено чрез друг допълнителен прозорец, след което начинът на плащане ще бъде изтрит както в Instagram, така и във Facebook. В същото време ще се осъществи един от другите варианти, но само ако съществува "Основна".

Променете начина на плащане

 1. Като алтернатива на изтриването можете просто да промените текущия си начин на плащане, като изберете друга карта, свързана с вашия акаунт във Facebook. За да направите това, първо отворете страницата "Плащания" и докоснете необходимата банкова карта в блока "Начини на плащане".
 2. Отидете да промените основния начин на плащане в приложението Instagram

 3. Използвайки менюто в долната част на екрана, задайте избраните детайли по подразбиране с помощта на плъзгача „Направи го основно“... Това действие ще изисква потвърждение през изскачащ прозорец, след което, ако картата е била потвърдена правилно, начинът на плащане ще се промени.

  Процес за промяна на основния начин на плащане в приложението Instagram

  Моля, обърнете внимание, че когато изберете карта, може да се покаже съобщение за грешка. В този случай опитайте да посочите други подробности или първо изтрийте и свържете отново.

Добавяне на нова карта

 1. Ако е необходимо, можете също да посочите нови подробности и впоследствие да ги изберете като основни, както е показано по-рано. За тези цели отново отворете раздела „Плащания за промоции“ в параметрите на акаунта и този път използвайте опцията „Добавяне на начин на плащане“ в едноименния блок.
 2. Процесът на добавяне на нова банкова карта в приложението Instagram

 3. Докато сте на страницата „Добавяне на информация за плащане“, задайте маркер "Кредитна / дебитна карта", въведете всички необходими данни и потвърдете непременно. Моля, обърнете внимание, че проверката може да бъде завършена само ако в сметката има достатъчна сума средства и само в случай на карта, издадена в банка на ваше име.

Независимо от опциите, които изберете, можете да изтриете начина на плащане или просто да го защитите от последващи такси. Като цяло това трябва да е достатъчно.

Метод 2: Изтрийте чрез Facebook

Единствената пълноценна алтернатива на първия метод е да изтриете банковата карта директно чрез самия Facebook, като по този начин автоматично прекъснете връзката с данните от всички свързани социални мрежи, включително Instagram. Вече обсъдихме тази процедура достатъчно подробно, използвайки примера на личен профил в инструкциите за връзката по-долу.

Повече информация: Премахване на начините на плащане във Facebook

 1. Ако методите за плащане са добавени не към личен профил, а към рекламен акаунт чрез Ads Manager, ще трябва да използвате съответния контролен панел. Затова първо отворете началната страница на бизнес мениджъра, разгънете главното меню в горния панел и изберете раздела „Настройки за рекламен акаунт“.
 2. Отидете в раздела Настройки на рекламни акаунти във Facebook

 3. Отидете в раздела „Настройки за плащане“ и в блока "Начини на плащане" намерете необходимата информация за плащане, като разширите допълнителното меню, ако е необходимо "Повече ▼"... За да освободите, използвайте бутона "Изтрий" срещу номера на картата.

  Отидете на Настройки за плащане на акаунт за рекламиране във Facebook

  Това действие ще изисква потвърждение, но след успешното завършване подробностите ще изчезнат от списъка. За съжаление в някои случаи са възможни проблеми, най-често свързани с наличието на активна реклама или дълг, които няма да говорим за решаване.

 4. Процес за изтриване на начин на плащане в Настройки за плащане във Facebook

Представеният метод ще ви позволи да се отървете от методите на плащане както във Facebook, така и в Instagram. Освен това, ако е необходимо, можете да използвате мобилното приложение Ads Manager за достъп до настройките от вашия смартфон.

Метод 3: Подмяна на акаунта

Освен всичко друго, не забравяйте и за възможността за прекратяване на връзката на Instagram с Facebook и след това свързване на друг акаунт с необходимите начини на плащане. И въпреки че този подход е малко вероятно да бъде решение на разглеждания проблем, той все още е единственият изход в някои ситуации като блокиране.

Повече информация:
Правилно прекратяване на връзката на профила в Instagram с Facebook
Как да прекратите връзката на блокиран акаунт във Facebook от Instagram
Свързване на друг акаунт във Facebook с Instagram

Пример за подмяна на свързан акаунт във Facebook в приложението Instagram