Как да изтеглите Instagram снимка в телефона
Популярната социална мрежа Instagram осигурява на своите потребители доста широки възможности не само за публикуване и обработване на снимки и видео, но и за популяризиране на себе си или на своите продукти. Но тя има един недостатък, поне мнозина го смятат за такъв - моментната снимка, заредена в приложението, не може да бъде изтеглена обратно със стандартни средства, да не говорим за подобно взаимодействие с публикации на други потребители. Въпреки това, има много решения от разработчици от трети страни, които ви позволяват да направите това, а днес ще ви разкажем за тяхната употреба.

Изтеглете снимки от Instagram

За разлика от други социални мрежи, Instagram, преди всичко, е предназначен за използване на смартфони и таблети, базирани на андроид и IOS , Да, тази услуга има официален уебсайт, но в сравнение с приложенията, функционалността му е много ограничена и затова ще разгледаме само как да изтеглим снимка в паметта на вашето мобилно устройство.

Забележка: Нито един от начините, обсъдени по-нататък, в допълнение към създаването на екранна снимка, не дава възможност за изтегляне на снимки от закрити акаунти в Instagram.

Универсални решения

Има три прости начина за запазване на Instagram снимки, които са напълно различни при тяхното изпълнение, които могат да бъдат изпълнени както на устройствата на Apple, така и на тези, които работят под контрола на „зелен робот“. Първият включва изтегляне на изображения от собствените си публикации в социалната мрежа, а второто и третото - абсолютно всички.

Опция 1: Настройки на приложението

Снимките за публикуване в Instagram могат да се правят не само от стандартната камера на телефона, но и от самата програма, а вграденият редактор на снимки ви позволява да извършвате сравнително висококачествена и оригинална обработка на изображението, преди да ги публикувате в приложението. Ако желаете, можете да направите така, че не само оригиналите, но и обработените им копия да се съхраняват в паметта на мобилното устройство.

 1. Отворете Instagram и отидете на страницата на вашия профил, като докоснете най-дясната икона на лентата за навигация (ще има снимка на стандартната икона на профила).
 2. Отидете на страницата на потребителския си профил в приложението Instagram за вашия телефон

 3. Отидете в раздела "Настройки" . За да направите това, докоснете трите хоризонтални ивици, разположени в горния десен ъгъл, и след това върху точката, посочена от предавката.
 4. Вижте настройките на потребителския си профил в приложението Instagram за Android телефон

 5. Напред:

  Android: В менюто, което се отваря, отидете в раздела "Акаунт" и в него изберете елемента "Оригинални публикации" .
  Промяна на вида на запазване на оригиналните публикации в приложението Instagram за телефона

  iPhone: В основния списък „Настройки“ преминете към подраздел „Оригинални снимки“ .

 6. Запазете оригиналната снимка в менюто за Instagram за iPhone

 7. В устройството Android активирайте всичките три елемента, представени в подраздела, или само тази, която считате за необходима, например втората, тъй като точно това отговаря на решението на текущата ни задача.
  • “Запазване на оригинални публикации” - ви позволява да запазвате в паметта на вашето мобилно устройство всички онези снимки и видеоклипове, които са създадени директно в приложението Instagram.
  • “Запазване на публикувани снимки” - позволява да запазвате изображения във формата, в която са публикувани в приложението, т.е. след обработка.
  • „Запазване на публикувани видеоклипове“ е подобно на предишното, но за видео.

  Активирайте възможността да запазвате собствените си публикации в приложението Instagram за вашия телефон

  На iPhone е достъпна само една опция - „Запазване на оригинални снимки“ . Тя ви позволява да изтеглите в паметта на устройството "apple" тези снимки, които са направени директно на приложението Instagram. За съжаление качването на обработени изображения не е възможно.

  Активиране на функцията за запазване на оригиналната снимка в менюто на приложението Instagram за iPhone

 8. От този момент нататък всички снимки и видеоклипове, които публикувате в Instagram, автоматично ще бъдат изтеглени на мобилното ви устройство: на Android, към папката със същото име, създадена на вътрешното устройство, и в iOS, към Film.
 9. Пример за запазване на вашите собствени публикации в приложението Instagram за вашия телефон

Опция 2: Екранна снимка

Най-простият и най-очевиден начин за запазване на снимка от Instagram на вашия смартфон или таблет е да направите скрийншот с него. Да, това може да повлияе негативно на качеството на изображението, но не е толкова лесно да се забележи с просто око, особено ако по-нататъшното гледане ще се извърши на същото устройство.

В зависимост от мобилната операционна система, в която работи устройството ви, направете едно от следните неща:

андроид
Отворете публикацията в Instagram, която планирате да запазите, и едновременно задръжте натиснат бутона за намаляване на звука и бутоните за включване / изключване. След като направите скрийншот, изрежете го във вградения редактор или приложение на трета страна, оставяйки само снимката.

Създайте екранна снимка на смартфон с Android

Още подробности:
Как да направите скрийншот на Android
Приложения за редактиране на снимки за Android

iPhone
В смартфоните на Apple улавянето на екрана е малко по-различно от това на Android. В допълнение, кои бутони за това трябва да бъдат закрепени зависи от модела на устройството, или по-скоро, от наличието или отсъствието на механичен бутон Home на това.

На iPhone 6S и неговите предшественици се задържат едновременно бутоните "Power" и "Home" .
Създаване на снимки на екрани в iPhone 6S и Under
На iPhone 7 и по-горе, едновременно натиснете бутоните за заключване и регулиране на силата на звука, след което веднага ги освободете.
Създаване на екранна снимка на iPhone X
Нарежете получената снимка на екрана в резултат на тези действия, като използвате стандартния редактор на снимки или по-напредналите му колеги от разработчици от трети страни.

Още подробности:
Как да направите скрийншот на iPhone
Приложения за обработка на снимки на устройства с iOS
Заснемане на екранни снимки в мобилното приложение на Instagram

Вариант 3: Телеграм-бот

За разлика от тези, описани по-горе, този метод ви позволява да изтегляте снимки от Instagram на мобилното си устройство, вместо да запазвате публикациите си и да не правите снимки на екрани на други. Всичко, което е необходимо за неговото изпълнение, е наличието на инсталирания Messenger Messenger и регистрираната в него сметка, а след това ние просто ще намерим специален бот и ще го използваме за помощ.
Как да инсталирате Telegram по телефона
Вижте също: Как да инсталирате Telegram по телефона

 1. Инсталирайте телеграми от Google Play Магазин или App Store,

  Преминаване към инсталиране на приложението Telegram за Android от Google Play Store
  Влезте в системата и извършете първата настройка, ако преди това не е била извършена.

 2. Телеграма за iPhone информация за клиентското приложение в App Store, началото на изтеглянето на пратеника

 3. Отворете Instagram и намерете записа с снимката, която искате да изтеглите в телефона си. Докоснете трите точки, разположени в горния десен ъгъл, и изберете „Копиране на връзка“ , след което ще бъде поставен в клипборда.
 4. Копиране на линка към публикацията с снимка в приложението Instagram за телефона

 5. Отново се върнете към куриера и използвайте полето за търсене, което се намира над списъка за чат. Въведете името на бота по-долу и кликнете върху него в резултатите от издаването, за да отидете в прозореца за чат.

  @socialsaverbot

 6. Търсене на бот в Telegram messenger за изтегляне в приложението Instagram за телефона

 7. Докоснете "Start" (Старт), за да разрешите изпращането на команди към бота (или "Restart" ( Рестартиране), ако преди това сте имали достъп до него). Ако е необходимо, използвайте бутона "Руски", за да превключите езика на "комуникация".
  Свържете се с бота в Messenger телеграма за изтегляне в приложението Instagram за телефона

  Кликнете върху полето „Съобщение“ с пръст и го задръжте, докато се появи изскачащо меню. Изберете единичния елемент „Вмъкни“ в него и изпратете съобщението си.

 8. Вмъкнете и изпратете линкове в Messenger за изтегляне в приложението Instagram за телефона

 9. След момент снимката от публикацията ще бъде качена в чата. Натиснете върху него, за да прегледате, и след това върху три точки в горния десен ъгъл. В менюто, което се отваря, изберете опцията Запиши в галерия и ако е необходимо, разрешете на приложението достъп до хранилището.
 10. Прегледайте снимките и запазете в галерията в Messenger, за да го изтеглите от Instagram в телефона
  Както и в предишните случаи, изтегленото изображение можете да намерите в отделна папка (Android) или в Camera Roll (iPhone).
  Вижте снимки, изтеглени в приложението Telegram от Instagram за вашия телефон

  Точно както можете да изтеглите снимки от Instagram, използвайки популярния Messenger Telegram. Методът работи еднакво добре както на устройства с Android, така и на iOS, които са iPhone и iPad, поради което я класирахме сред универсалните решения на текущата ни задача. Сега нека преминем към уникални методи за всяка мобилна платформа и да предоставим повече възможности.

андроид

Най-лесният начин за изтегляне на снимки от Instagram на смартфон или таблет с Android е използването на специализирани приложения за изтегляне. В откритите пространства Google Play Market Има доста такива, но ще разгледаме само две от тях - тези, които са се препоръчали положително сред потребителите.

Всеки един от следните методи предполага получаване на връзка към публикация в социална мрежа и затова най-напред ще разберем как се прави това.

 1. Отворете Instagram и намерете в него пощата, снимката, от която искате да изтеглите.
 2. Докоснете трите точки, разположени в горния десен ъгъл на записа.
 3. Изберете "Копиране на връзката" .
 4. Копиране на линка към публикацията с снимка в приложението Instagram за телефона

Метод 1: FastSave за Instagram

Просто и удобно приложение за изтегляне на снимки и видеоклипове от Instagram.

Изтеглете FastSave за Instagram в Google Play Store

 1. Използвайки връзката по-горе, "Инсталирай" приложението на мобилното си устройство и я отвори .
  Инсталиране и стартиране на приложението FastSave за Instagram на Android телефон
  Прочетете ръководството стъпка по стъпка за използване.
 2. Ръководство за използване на приложението FastSave за Instagram за Android телефони

 3. Преместете превключвателя “FastSave Service” в активна позиция, ако преди това е бил деактивиран, и след това натиснете бутона “Open Instagram” .
 4. Преминете към изтегляне на снимки от приложението FastSave за Instagram на вашия Android телефон

 5. В отвореното приложение за социална мрежа отидете в публикацията, чието изображение искате да запазите. Копирайте връзката към нея както е описано по-горе.
 6. Копиране на публикация чрез приложението FastSave за Instagram на Android телефон

 7. Върнете се в FastSave и кликнете върху бутона "My Downloads" на основния екран - изтеглената снимка ще бъде в този раздел.
 8. Вижте изтеглените снимки в приложението FastSave за Instagram на вашия Android телефон

  Можете да го намерите и в папката, създадена от приложението, която може да бъде достъпна от всеки стандартен или трети файл.
  Преглед изтеглени чрез приложението FastSave за Instagram снимка във файловия мениджър за Android

Метод 2: Изтегляне на Instg

Друго практическо решение на настоящия проблем, който работи по малко по-различен и по-общ принцип в този сегмент.

Изтегляне на Instg Изтегли в Google Play Store

 1. Инсталирайте приложението, стартирайте го и дайте разрешение за достъп до снимки, мултимедия и файлове на устройството, като кликнете върху „Разреши“ в изскачащия прозорец.
 2. Инсталиране, стартиране и конфигуриране на приложението Instg Download на вашия телефон Android

 3. Поставете предварително копираната връзка към записа от социалната мрежа и започнете търсенето, като натиснете бутона „CHECK URL“ , след което изчакайте, докато проверката приключи.
 4. Поставете връзка към публикацията със снимка в приложението Instg Download на телефона си с Android

 5. Веднага след като изображението е отворено за предварителен преглед, можете да го изтеглите на мобилното си устройство. За да направите това, кликнете върху бутона "Запазване на изображението" , след което - "ИЗТЕГЛЯНЕ" в изскачащия прозорец. Ако желаете, можете също да промените папката за запазване на снимката и да му дадете име, различно от стандартното. Както и в случая с горното FastSave за Instagram, можете да получите достъп до публикациите, изтеглени чрез Instg Download, както чрез неговото меню, така и чрез файловия мениджър.
 6. Запазване на снимки от Instagram в Instg Изтеглете на Android телефон

  В допълнение към двете приложения, които използвахме като пример, има доста други в Google Play Market, които работят по същия алгоритъм, предоставяйки възможност за изтегляне на снимки от Instagram до смартфони и таблети с Android.

IOS

На устройствата на Apple има и възможност за изтегляне на снимки от Instagram. Въпреки това, поради затворения характер на тази операционна система и строго регулиране в App Store, не е лесно да се намери подходящо решение, особено ако говорим за мобилно приложение. И все пак, такова е на разположение, тъй като има резервна опция за безопасност, която предполага достъп до онлайн услугата.

Метод 1: InstaSave Application

Вероятно най-популярното приложение за изтегляне на снимки и видео от Instagram, чието име говори само за себе си. Инсталирайте го от App Store и след това копирайте връзката към публикацията в социалната мрежа, която планирате да изтеглите в устройството си с iOS. След това стартирайте InstaSave, поставете URL адреса, съдържащ се в клипборда, в реда за търсене, намиращ се на основния му екран, използвайте бутона за преглед на изображението и след това го изтеглете. За подробности относно това как се изпълнява тази процедура, вижте статията по-долу. Освен това, той разглежда и други начини за решаване на нашия проблем, реализиран както от iPhone, така и от компютъра.

Изтеглете Instagram снимка в iPhone в приложението Instasave

Още подробности: Изтеглете снимки от Instagram на iPhone с помощта на InstaSave

Метод 2: Онлайн услугата iGrab.ru

Този сайт работи на същия принцип като приложението за изтегляне на снимки - просто копирайте връзката към публикацията, отворете главната страница на уеб услугата в мобилен браузър, поставете получения адрес в полето за търсене и кликнете върху "Намери" . След като изображението бъде намерено и показано на екрана, можете да го изтеглите, за което е осигурен отделен бутон. Трябва да се отбележи, че iGrab.ru е достъпна не само на iOS устройства, но и на компютри с Windows , Linux и MacOS , а също и на устройства с Android. По-подробно алгоритъмът за неговото използване от нас беше разгледан в отделен материал, с който предлагаме да се запознаем.
Изтегляне на Instagram снимка в iPhone с помощта на онлайн услугата iGrab.ru
Още подробности: Изтегляне на Instagram снимки на iPhone чрез онлайн услуга

заключение

Както можете да видите, можете да изтеглите снимки от Instagram в телефона си по различни начини. От вас зависи да решите коя от тях да изберете - универсална или предназначена изключително за една мобилна платформа (iOS или Android).