BlueStack е чудесен, многофункционален програмен емулатор на приложенията за Android. Защо тогава програмата получава много оплаквания? Потребителите отбелязват, че възникват проблеми по време на инсталирането и при стартиране. По време на работа, емулаторът може също така изведнъж да виси и да даде грешки. Нека да разгледаме основните грешки, свързани с програмата, и какво да правим, ако определяме BlueStacks?

Изтегли BlueStacks

Защо спирачките на BlueStacks

Проверка на параметрите на оборудването

Най-честата причина за всички неуспешни емулатори е непредпазливостта на самите потребители, които не спазват системните изисквания на програмата. Инструкциите за инсталиране ясно посочват тези параметри и няма смисъл да инсталирате BlueStacks, ако имате 1 гигабайт RAM или процесор под 2200 MHz. Можете да видите хардуерните параметри в "Start-Computer-Properties" .

Параметри на системата за инсталиране на BlueStacks

И дори ако имате 2 гигабайта RAM, това не е гаранция, че приложението ще работи стабилно. Програмата поема половината от паметта за работата си. Останалите могат да бъдат заети от други приложения. Следователно, когато BlueStacks виси, погледнете в "Мениджър на задачите" , който се нарича чрез комбинация от клавиши "Ctr + Alt + Del" . Разделът "Ефективност" показва работните натоварвания на компютъра. Ако индикаторите са критични, изключете всички ненужни, включително антивирусната система.

Управление на задачите за отстраняване на проблема със замразяването на BlueStacks

Рестартиране на BlueStacks

Понякога е достатъчно просто да претоварите приложението. За целта затворете главния прозорец на приложението. Отидете на "Task Manager" и прекратете активния процес на BlueStax.

Прекратяваме емулационните процеси с безкрайната инициализация на програмата BlueStax

Сега отворете отново програмата. Можете да претоварите самата система. Дори ако емулаторът е започнал да работи нормално, най-вероятно това е временен ефект и проблемът може да възникне отново. Причината за проблема е налице и е желателно да се идентифицира.

Пълно премахване на емулатора от компютъра

Ако BlueStacks не е инсталиран за първи път, системата може да има файлове от предишни инсталации, които пречат на емулатора. В този случай трябва да премахнете BlueStacks със специални програми, например CCleaner , което ще ви помогне да се отървете от всички останали в системата обекти.

Премахване на BlueStacks с CCleaner

След като рестартираме компютъра, можем да започнем нова инсталация на емулатора.

Инсталиране и актуализиране на драйвери

Дори работата на BlueStacks се възпрепятства от старите шофьори или от пълното им отсъствие. Прегледайте състоянието на драйверите в контролния панел - Диспечер на устройства .

Състоянието на драйверите с окачването на BlueStacks

Липса на някои файлове на Windows с неправилно почистване

Сред по-малко популярните причини може да се отбележи липсата на важни обекти в прозореца, без които работата на емулатора е невъзможна. Това се случва в случаите, когато потребителите без ум изчистват системния регистър, без каквито и да е специални познания и т.н.

За да обобщим, искам да кажа, че ако спазвате всички инсталационни правила, програмата работи добре. Поставих емулатора на системи с 2 и 4 гигабайта RAM. Така че, в първата версия тя наистина виси BlueStacks и произвежда различни грешки. На по-мощна машина тя работи перфектно и без неуспехи.