IOS

Какво да правите, ако iPhone бързо се разрежда
Едно от основните изисквания за всеки модерен смартфон е дълго време от едно зареждане на батерията. В това отношение, iPhone винаги е бил в най-добрия си вид: въпреки малкия капацитет на батериите, с умерена употреба, можете да забравите за зареждането за един ден. За съжаление, има ситуации, когато телефонът откровено се провали и започва бързо да се освобождава.

Какво да правите, ако iPhone бързо се разрежда

По-долу разглеждаме начини за удължаване на живота на батерията.

Метод 1: Активиране на режим на пестене на енергия

В iOS 9, Apple реализира дългоочаквания режим за пестене на енергия - инструмент, който ви позволява да удължите живота на батерията, като ограничите някои фонови процеси и настройките за превключване (например до ранно изключване на екрана).

 1. Отворете настройките на телефона и изберете раздела "Батерия" .
 2. Настройки на батерията на IPhone

 3. В следващия прозорец активирайте "Енергоспестяващ режим" . Иконата на батерията в горния десен ъгъл ще стане жълта. Можете да деактивирате този режим ръчно или автоматично - просто заредете телефона.

Активирайте режима за пестене на енергия на iPhone

Метод 2: Намалете яркостта на дисплея

Екранът на iPhone е основният консуматор на енергия. Ето защо, за да добавите малко повече време към него, намалете яркостта на екрана до възможно най-ниското ниво.

 1. Отворете настройките и изберете секцията "Екран и яркост" .
 2. Настройки на екрана и яркостта на iPhone

 3. В блока “Яркост” регулирайте нивото, като преместите плъзгача в ляво положение.

Намалете яркостта на iPhone

Метод 3: Рестартирайте смартфона

Ако телефонът внезапно започна да се изпуска изключително бързо, трябва да помислите за срив в системата. Премахването му е лесно - просто рестартирайте iPhone.

Рестартиране на IPhone

Още подробности: Как да рестартирате iPhone

Метод 4: Деактивиране на геолокацията

Много приложения получават достъп до услугата за геолокация, за да определят текущото си местоположение. Някои от тях правят това само когато работят с тях, докато други, като навигатори, получават тази информация през цялото време. Затова, ако телефонът започна да се разрежда бързо, опитайте временно да забраните геолокацията.

Деактивирането на геолокацията в iPhone

Още подробности: Как да забраните геолокацията на iPhone

Метод 5: Деинсталирайте неоптимизирани приложения

Всяко приложение на iPhone консумира енергия. Ако е лошо оптимизиран за следващата версия на iOS, това може да доведе до бързо разреждане на устройството. Внимателно прочетете списъка с приложения, инсталирани на телефона. Всяко излишно се препоръчва да се изтрие без колебание (или да се разтовари, ако искате да запазите потребителска информация в тях). Ако забележите, че някои програми работят със засядания, те се сриват и телефонът се загрява едновременно, временно престава да ги използва или изтрива, докато не бъде издадена актуализация, която да отстрани всички недостатъци.

Деинсталирайте приложенията на iPhone

Още подробности: Как да премахнете приложението от iPhone

Метод 6: Изключете актуализациите на фоновите приложения

Apple препоръчва активирането на функцията за актуализиране на приложения за фон, за да поддържат актуалните програми, инсталирани на вашия смартфон. За съжаление тази функция може да доведе до бързо разреждане на устройството, така че можете да опитате да го изключите и да инсталирате актуализациите ръчно.

 1. За да направите това, отворете настройките на телефона си и изберете секцията "iTunes Store и App Store" .
 2. Настройки за ITunes Store и App Store

 3. В блока "Автоматично изтегляне" деактивирайте параметъра "Актуализации" .

Деактивирайте автоматичната инсталация на актуализациите на iPhone

Метод 7: Актуализирайте операционната система

Не е за нищо, че се препоръчва да се инсталират актуализации на iOS: съвсем наскоро Apple е твърдо ангажирана с оптимизиране на фърмуера за всички поддържани устройства. Ако е възможно, инсталирайте актуализации за телефона.

Инсталиране на актуализации на iPhone

Още подробности: Как да надстроите iPhone до последната версия

Метод 8: iPhone мига

Причината за бързото разреждане на iPhone може да е неизправност на операционната система. В този случай трябва да опитате да препрограмирате отново устройството.

 1. За да започнете, не забравяйте да актуализирате архива си. За да направите това, в настройката изберете името на вашия Apple ID акаунт и след това преминете към раздела “iCloud” .
 2. Настройки на ICloud на iPhone

 3. Отворете елемента "Архивиране" . В следващия прозорец кликнете върху бутона "Създаване на резервно копие " .
 4. Архивиране на iPhone

 5. Сега свържете вашия iPhone към компютъра чрез USB кабел и стартирайте качи , Самият телефон трябва да влезе в режим DFU.

  Още подробности: Как да поставите iPhone в DFU режим

 6. Ако телефонът е въведен правилно в DFU, Ityuns ще открие свързаното устройство. Кликнете върху OK .
 7. Откриване на iPhone в режим DFU в iTunes

 8. Единствената манипулация на iPhone, налична в програмата, е възстановяването. Изпълнете тази процедура и изчакайте края. Когато прозорецът за добре дошли се появи на iPhone, преминете през процеса на активиране.

Възстановяване на iPhone от режим DFU в iTunes

Още подробности: Как да активирате iPhone

Метод 9: Смяна на батерията

След една година на постоянна употреба, батерията на iPhone започва да потъва и губи капацитет. Ще забележите, че при изпълнение на същите задачи смартфонът работи много по-малко.

 1. Първо проверете състоянието на батерията. За да направите това, изберете секцията “Батерия” в настройките.
 2. Настройки на батерията на IPhone

 3. В следващия прозорец отидете на "Състояние на батерията" .
 4. Преглед на състоянието на батерията на iPhone

 5. Ще видите колоната "Максимален капацитет" . Колкото по-нисък е индикаторът, толкова по-изтощен е батерията. Препоръчва се замяна, ако процентът е под 80%.

Преглед на максималния капацитет на батерията на iPhone

Тези прости препоръки ще ви позволят да постигнете увеличаване на времето за работа на iPhone при едно зареждане на батерията.