В процеса на използване на програмата iTunes, поради влиянието на различни фактори, потребителите могат да се сблъскат с различни грешки, всеки от които е придружен от собствен уникален код. Изправена пред грешка 3004, в тази статия ще намерите основните съвети, които ще ви позволят да го поправите.

Като правило, при възникване на грешка от 3004 потребители при възстановяването или актуализирането на устройството на Apple. Причината за грешката е в нарушението на услугата, отговорна за предоставянето на софтуер. Проблемът е, че такова нарушение може да предизвика различни фактори, което означава, че няма начин да се елиминира възникналата грешка.

Как да се определи грешката 3004

Метод 1: деактивиране на антивирусната и защитната стена

На първо място, като се натъкнете на грешката 3004, струва си да опитате да деактивирате работата на антивируса си. Факт е, че антивирусът, опитвайки се да осигури максимална защита, може да блокира работата на процесите, свързани с програмата iTunes.

Просто опитайте да спрете антивируса и след това рестартирайте медийния процесор и опитайте отново да възстановите или обновите своето Apple устройство през iTunes. Ако след извършване на това действие грешката е успешно разрешена, отидете на антивирусните настройки и добавете iTunes към списъка с изключения.

Метод 2: Променете настройките на браузъра си

Грешка 3004 може да показва на потребителя, че има проблеми при изтеглянето на софтуера. Тъй като изтеглянето на софтуера в iTunes в някои минава през Internet Explorer , а след това на някои потребители се помага да решат проблема с настройването на Internet Explorer като браузър по подразбиране.

За да направите Internet Explorer основен браузър на компютъра, отворете менюто "Контролен панел" , задайте режима на гледане "Малки икони" в горния десен ъгъл и отворете секцията "Програми по подразбиране" .

iTunes: Грешка 3004

В следващия прозорец отворете елемента "Задаване на програмите по подразбиране" .

iTunes: Грешка 3004

След няколко минути списъкът с програми, инсталирани на компютъра, се показва в левия прозорец на прозореца. Намерете Internet Explorer сред тях, изберете този браузър с едно кликване и след това изберете "Използвайте тази програма по подразбиране" вдясно.

iTunes Грешка 3004

Метод 3: Проверете системата за вируси

Много грешки в компютъра, включително в iTunes, могат да причинят вируси, които са скрити в системата.

Стартирайте режима за дълбоко сканиране на антивирусната програма. Също така, за да търсите вируси, можете да използвате безплатната програма Dr.Web CureIt, която ще ви позволи да извършите цялостно сканиране и да премахнете всички открити заплахи.

Изтегляне на Dr.Web CureIt

След като премахнете вирусите от системата, не забравяйте да рестартирате системата и опитайте отново да започнете да възстановявате или актуализирате притурката за ябълка в iTunes.

Метод 4: Актуализиране на iTunes

Старата версия на iTunes може да е в конфликт с операционната система, показваща неправилна работа и възникване на грешка.

Опитайте се да проверите iTunes за нови версии. Ако бъде открита актуализацията, ще трябва да бъде инсталирана на компютъра и след това да рестартирате системата.

Метод 5: Проверка на хост файла

Връзката със сървърите на Apple може да не работи правилно, ако файлът хостове бъде променен на вашия компютър.

Преминаване от тази връзка към уеб сайта на Microsoft, можете да разберете как файлът хостове може да бъде върнат в предишния изглед.

Метод 6: преинсталиране на iTunes

Когато грешката 3004 не беше разрешена по горните методи, можете да опитате да премахнете iTunes и всички компоненти на тази програма.

За да деинсталирате iTunes и всички свързани програми, се препоръчва да използвате програмата Revo Uninstaller на трета страна, която в същото време ще почисти регистъра на Windows. За повече подробности относно пълното премахване на iTunes, вече говорихме в един от предишните ни статии.

Прочетете още: Как да деинсталирате напълно iTunes от вашия компютър

Когато завършите деинсталирането на iTunes, рестартирайте компютъра. След това изтеглете най-новата версия на iTunes и инсталирайте програмата на компютъра си.

Изтеглете iTunes

Метод 7: Извършете възстановяване или актуализация на друг компютър

Когато сте на загуба, за да разрешите проблема с грешка 3004 на вашия основен компютър, трябва да опитате да завършите процедурата за възстановяване или актуализация на друг компютър.

Ако никой от методите не ви е помогнал да поправите грешката 3004, опитайте да се свържете с експерти на Apple от тази връзка , Възможно е да имате нужда от помощ от специалист по сервизни центрове.