Процесът на архивиране е много полезен в различни ситуации. Например, когато трябва да изпратите набор от няколко файла или просто да спестите място на вашия компютър. Във всички тези случаи се използва компресиран файл, който можете да създадете и промените в програмата IZArc.

IZArc е алтернатива на програми като WinRAR , 7-пощенски , Програмата има персонализиран интерфейс и няколко други полезни функции, които ще бъдат написани в тази статия.

Вижте също: Безплатни еквиваленти на WinRar

Създаване на архив

Подобно на колегите си, IZArc може да създаде нов архив. За съжаление, не е възможно да създадете архив във формат * .rar , но има много други налични формати.

Създаване на компресиран файл в IZArc

Откриване на архиви

Програмата може да отваря и компресирани файлове. И тук тя вече се справя дори с ненавиждания * .rar . В IZArc можете да извършвате различни действия с отворен архив, например да копирате файлове от него или да добавяте ново съдържание.

Отваряне на архиви в IZArc

тестване

Чрез тестване можете да избегнете многобройни проблеми. Възможно е например да възникне грешка при копирането на файла в архива и ако го оставите така, както е, архивът може да не се отвори след това. Тази функция ви позволява да проверите дали има трудности, които могат да доведат до необратими последици.

Тестване в IZArc

Промяна на типа архив

Благодарение на тази функция можете лесно да архивирате от архива в * .rar или друг формат в различен формат. За съжаление, както при създаването на архива, тук няма да е възможно да създадете архив на RAR.

Промяна на типа компресиран файл в IZArc

Промяна на типа изображение

Както и в предишния случай, можете да промените формата на изображението. Така например, можете да направите * .iso от изображение в * .bin

Промяна на типа изображение в IZArc

Задаване на защита

За да се гарантира сигурността на файловете в компресирано състояние, можете да използвате тази защитна функция. Можете да зададете парола върху тях и да ги направите напълно незасегнати от намесата на външни лица.

Задаване на защита в IZArc

Възстановете архива

Ако с времето на работа с архива то престана да се отваря или възникнат други проблеми, тогава тази функция ще е точно така. Програмата ще помогне за възстановяване на повредения архив и връщането му в действие.

Възстановяване на компресирани файлове в IZArc

Създаване на архиви с повече томове

Обикновено архивите имат само един том. Но с помощта на тази функция можете да я заобиколите и да създадете архив с няколко тома. Можете да направите обратното, т.е. да комбинирате архив с множествен обем в стандартен архив.

Създаване на компресирани файлове с множество томове в IZArc

Антивирусно сканиране

Архивът е не само удобен вариант за съхранение на големи файлове, но и добър начин да скриете вируса, което го прави невидим за някои антивирусни програми. За щастие, този архиватор има функции за вирусно сканиране, но преди това ще трябва да направите малък ощипвам, за да посочите пътя към антивирусния софтуер, който сте инсталирали. Освен това можете да проверите архива, като използвате уеб услугата VirusTotal.

Антивирусно сканиране в IZArc

Създаване на SFX архиви

SFX архивът е архив, който може да бъде разопакован без допълнителни програми. Такъв архив ще бъде много полезен в тези случаи, когато не сте сигурни дали човекът, на когото изпращате архива, има програма за разкомпресиране.

Създаване на самоизвличащ се компресиран файл в IZArc

Ощипвам

Броят на настройките в този архиватор е наистина изненадващ. Възможно е да конфигурирате почти всичко от интерфейса и да завършите с интегрирането с операционната система.

Параметрите на програмата в IZArc

предимства

  • Наличие на руски език;
  • Безплатно разпространение;
  • многофункционалност;
  • Многобройни настройки;
  • Сигурност срещу вируси и нарушители.

недостатъци

  • Невъзможността за създаване на RAR архиви.

Съдейки по функционалността, програмата определено не е по-ниска от тази на нейните партньори и е почти основен конкурент на 7-ZIP и WinRAR. Програмата обаче не е много популярна. Може би това се дължи на невъзможността да се създават архиви в един от най-популярните формати, но може би причината е в нещо друго. И как мислите, поради това, което програмата не е толкова популярна в големи кръгове?

Свали IZArc безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния източник