Днес вирусите все повече атакуват компютрите на обикновените потребители и много антивируси просто не могат да се справят с тях. А за тези, които могат да се справят със сериозни заплахи, трябва да плащате и обикновено значителна сума пари. При тези обстоятелства закупуването на добър антивирусен софтуер често не е достъпно за средния потребител. В тази ситуация има само един изход: ако компютърът вече е заразен, използвайте безплатната програма за премахване на вируси. Един от тях е Kaspersky Virus Removal Tool.


Kaspersky Virus Removal Tool е страхотна безплатна програма, която не изисква инсталация и е предназначена за премахване на вируси от вашия компютър. Целта на тази програма е да покаже всички възможности пълната версия на Kaspersky Anti-Virus , Тя не осигурява защита в реално време, а само премахва съществуващите вируси.

Сканираща система

Когато Kaspersky Anti-Virus стартира, Kaspersky Anti-Virus ще ви подкани да сканирате компютъра. Като кликнете върху бутона "Промяна на параметрите", можете да промените списъка с обекти, които ще бъдат сканирани. Сред тях са системна памет, програми, които се отварят при стартиране на системата, сектори за зареждане и системен диск. Ако поставите USB устройство в компютъра си, можете да го сканирате по същия начин.

избор на обекти за сканиране в инструмента за премахване на вируса на Kaspersky

След това остава натискането на бутона "Стартиране на сканирането", т.е. "Стартиране на сканирането". По време на теста потребителят може да следи този процес и по всяко време да го спре, като кликне върху бутона "Спри сканиране".

сканиране в Kaspersky Virus Removal Tool

Както и AdwCleaner , Kaspersky Virus Removal Tool се бори с рекламни материали и пълноправни вируси. Също така, тази програма разпознава така наречените нежелани програми (тук те се наричат ​​Riskware), която не е в AdwCleaner.

Преглед на отчет

За да видите отчета, трябва да кликнете върху записа "подробности" в реда "Обработени".

подробности за надпис в Kaspersky Virus Removal Tool

Действия по открити заплахи

Когато отворите отчета, потребителят ще види списък с вируси, тяхното описание и възможни действия по тях. Така че заплахата може да бъде пропусната ("Пропускане"), поставена в карантина ("Копиране в карантина") или изтрита ("Изтриване"). Например, за да премахнете вирус, трябва да направите следното:

  1. Изберете "Изтриване" в списъка с наличните действия за даден вирус.
  2. Кликнете върху бутона "Продължи", т.е. "Продължи".

действия по открити обекти в инструмента за премахване на вируси на Kaspersky

След това програмата ще изпълни избраното действие.

предимства

  1. Не се изисква инсталиране на компютър.
  2. Минимални системни изисквания - 500 MB свободно дисково пространство, 512 MB RAM, наличие на интернет връзка, 1 GHz процесор, наличие на мишка или работеща тъчпад.
  3. Подходящ за различни операционни системи, като се започне с Microsoft Windows XP Home Edition.
  4. Разпространява се на свободна основа.
  5. Защита срещу заличаване на системни файлове и предотвратяване на фалшиви позитиви.

недостатъци

  1. Няма руски език (на сайта има само английска версия).

Kaspersky Virus Removal Tula може да се превърне в истинска спасителна линия за онези потребители, които имат слаб компютър и не могат да издърпат работата на добър антивирус или нямат пари, за да го купят. Тази изключително лесна за използване програма ви дава възможност да извършите пълно сканиране на системата за всички видове заплахи и да ги изтриете за секунди. Ако инсталирате безплатен антивирус, например, Безплатен антивирус , и от време на време, за да проверявате системата, като използвате Kaspersky Virus Removal Tool, можете да избегнете вредните ефекти от вируси.

Свали безплатно Toole за премахване на вируси

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт