Правилно избраните маркери на видеоклипа в YouTube гарантират популяризирането му в търсенето и привличат нови зрители в канала. При добавянето на ключови думи е необходимо да се вземат предвид редица фактори, да се използват специални услуги и да се провежда независим анализ на заявките. Нека разгледаме по-отблизо това.

Избор на ключови думи за видеоклипове в YouTube

Изборът на маркери е основната и най-важна част от оптимизирането на видеоклиповете за по-нататъшно популяризиране в YouTube. Разбира се, никой не забранява просто да въвежда думи, които са тематично свързани с темата на материала, но това няма да доведе до резултат, ако заявката не е популярна сред потребителите. Следователно е необходимо да се обърне внимание на много фактори. Обикновено изборът на ключови думи може да бъде разделен на няколко стъпки. След това разгледаме подробно всеки от тях.

Стъпка 1: Генератори на етикети

В интернет има много популярни услуги, които позволяват на потребителя да избере голям брой подходящи заявки и маркери на една дума. Препоръчваме да използвате няколко сайта наведнъж, сравнете популярността на думите и показаните резултати. В допълнение, заслужава да се отбележи, че всеки от тях работи според уникален алгоритъм и освен това предоставя на потребителя разнообразна информация за уместността и популярността на заявките.

Получаване на резултати от Kparser

Вижте също: Генератори на маркери за

Стъпка 2: Планиране на ключови думи

Google и Yandex имат специални услуги, които показват броя на заявките на месец чрез техните търсачки. Благодарение на тези статистически данни можете да изберете маркерите, които са най-подходящи за темата, и да ги включите във видеоклиповете си. Помислете за работата на тези планиращи и започнете с Yandex:

Отидете на уебсайта на Wordstat

 1. Отидете на официалния уебсайт на Wordstat, където в полето за търсене въведете думата или израз на интерес и маркирайте желания филтър за търсене с точка например с думи и кликнете върху "Съвпадение" .
 2. Въведете ключови фрази в Wordstat

 3. Сега ще видите списък на заявките с броя импресии на месец. Изберете най-популярните изрази за вашите видеоклипове, където броят на импресиите надвишава три хиляди.
 4. Показване на списък с резултатите от Wordstat

 5. Освен това препоръчваме да обърнете внимание на разделите с името на устройствата. Превключете между тях, за да сортирате дисплея с фрази, въведени от конкретно устройство.
 6. Търсене по Wordstat устройства

Услугата от Google работи по същия принцип, но показва броя на посещенията и заявките в търсещата си машина. Намерете ключови думи в него, както следва:

Отворете уебсайта на Google за планиране на ключови думи

 1. Отворете сайта за планиране на ключови думи и изберете "Стартиране на използването на инструмента за планиране на ключови думи" .
 2. Отворете график за ключови думи на Google

 3. Въведете една или повече тематични ключови думи в линията и кликнете върху Старт .
 4. Въвеждане на заявка в график за ключови думи на Google

 5. Ще видите подробна таблица с заявки, брой импресии на месец, ниво на конкуренция и размер на рекламата. Препоръчваме да обърнете внимание на избора на местоположение и език, като тези параметри значително засягат популярността и уместността на определени думи.
 6. Показване на резултатите от търсенето в график за ключови думи на Google

Изберете най-подходящите думи и ги използвайте във видеоклиповете си. Трябва обаче да се разбере, че този метод показва статистическите данни за запитвания в търсачката, но в YouTube може да се различава леко, така че не трябва да вземате под внимание само планиращите ключови думи.

Стъпка 3: Преглед на чужди етикети

Не на последно място, препоръчваме да намерите няколко популярни видеоклипа на същата тема като вашето съдържание и да проучите ключовите думи, посочени в тях. Той трябва да обърне внимание на датата на натоварване на материала, той трябва да бъде възможно най-свеж. Можете да дефинирате маркерите по няколко начина - като използвате HTML кода на страницата, онлайн услуга или специално разширение на браузъра. Прочетете повече за този процес в нашата статия.

търсене по код на страницата в браузъра в YouTube

Повече подробности: Идентифициране на видеоматериали в YouTube

Сега трябва да оптимизирате списъка възможно най-много, оставяйки само най-подходящите и популярни тагове в него. Освен това обръщайте внимание на факта, че е необходимо да посочите само думи, които са свързани с темата, в противен случай видеоклипът може да бъде блокиран от администрацията на сайта. Оставете до двадесет думи и изрази, след което ги въведете в съответната линия, когато добавяте нов материал.

Вижте също: Добавете маркери към видеоклиповете в YouTube