Все повече потребители започнаха да срещат проблеми при инсталирането на Flash Player на компютъра. По-специално, днес ще говорим за причините и методите за елиминиране на грешката при инициализирането на приложението Adobe Flash Player.

Грешка при инициализирането на приложението Adobe Flash Player обикновено се случва сред потребителите на Mozilla Firefox, които по-рядко срещат потребителите на Opera. Подобен проблем възниква по няколко причини, които ще разгледаме по-долу.

Причини за грешка при инициализирането на приложението Adobe Flash Player

Причина 1: Windows Installer блокира защитната стена на Windows

Слуховете за вредата от Flash Player са в интернет отдавна, но все още няма борба.

Някои антивируси обаче, в опит да защитят потребителя от различни видове заплахи, могат да блокират работата на инсталатора на Flash Player, поради което потребителят вижда грешката, която обмисляме.

В този случай, за да разрешите проблема, трябва да завършите инсталационните процеси на Flash Player, за известно време да забраните антивируса и след това отново да стартирате инсталирането на Flash Player на компютъра.

Причина 2: По-стара версия на браузъра

Нова версия на Adobe Flash Player трябва да бъде инсталирана за най-новата версия на вашия уеб браузър.

В този случай ще трябва да проверите браузъра си за актуализации и, ако бъдат открити, трябва да ги инсталирате на компютъра си и едва тогава да се опитате да инсталирате Flash Player.

Как да актуализирате браузъра Mozilla Firefox

Как да актуализирате Opera браузъра

Причина 3: Разпределението на Flash Player не се изтегля от официалния сайт на програмиста

Най-важното, което трябва да изпълните, преди да инсталирате Flash Player, е да изтеглите комплекта за разпространение само от официалния сайт на разработчика. Изтегляне на Flash Player от неофициален източник, в най-добрия случай рискувате да получите остаряла версия на приставката и в най-лошия случай да заразите компютъра си със сериозен вирус.

Как да инсталирате Flash Player на компютъра си

Причина 4: Инсталаторът не може да бъде стартиран

Файлът на Flash Player, който качвате на компютъра, не е точно инсталационен, а специален инструмент, който първо изтегля Flash Player и след това продължава процедурата за инсталиране.

При този метод препоръчваме да опитате да изтеглите инсталатора на Flash Player веднага на компютъра си, което ви позволява да инсталирате приставката на компютъра си без предварително зареждане.

За да направите това, преминете от тази връзка и изтеглете инсталатора на Flash Player според браузъра, който използвате: Internet Explorer , Mozilla Firefox или Opera.

Грешка при инициализирането на приложението Adobe Flash Player

След като стартирате инсталатора, инсталирайте Flash Player на компютъра. Обикновено, използвайки този метод, инсталацията завършва успешно.

Надяваме се, че тези методи ви помогнаха да отстраните грешката на инициализацията на приложението Adobe Flash Player.