Когато се е родил само изтегляне чрез BitTorrent, всички вече знаели, че това е бъдещето на изтеглянето на файлове от интернет. Така се оказа, но за сваляне на торент файлове се нуждаете от специални програми - торент клиенти. Тези клиенти са MediaGet и μTorrent, а в тази статия ще разберем какво е по-добро от тях.

Както μTorrent, така и MediaGet са твърдо закрепени на върха сред клиентите на торент. Но повече от веднъж имаше въпрос, коя програма на двете е по-висока от другата? В тази статия ще разгледаме всички предимства и недостатъци на двете програми и ще разберем кой се занимава по-добре с техните задължения за клиентски поток.

Изтеглете MediaGet

Изтегляне на uTorrent

Кое е по-добре Torrent или Media Get

интерфейс

Интерфейсът не е основната характеристика на тези две приложения, но все пак е по-приятно и удобно да се работи с програмата, където всичко не е лесно достъпно и разбираемо, но и красиво. Според този параметър, Media Get е много далеч от μTorrent, а дизайнът на втория не е актуализиран изобщо от самото появяване на програмата.

MediaGet:

Медия Вземи интерфейс за статия Какво е по-добре Mediaget или uTorrent

Cancel Отказ:

Торент интерфейс за статията Какво е по-добре Mediaget или uTorrent

MediaGet 1: 0 μTorrent

търсене

Търсене е важна част от изтеглянето на файлове, защото без търсене не можете да намерите правилното разпространение. Когато Media Go още не беше налице, беше необходимо да се търсят торентни файлове в Интернет, което направи процеса малко по-труден, но веднага след като Media Go се появи на пазара на торент клиенти, всички започнаха да използват тази функция, макар програмистите на MediaGet да я въведоха за първи път. В μTorrent също има търсене, но проблемът е, че търсенето отваря уеб страница, а в Media Go процесът на търсене се извършва директно в програмата.

MediaGet 2: 0 μTorrent

указател

Каталогът съдържа всичко, което може да бъде изтеглено само от торента. Има филми, игри, книги и дори гледане на телевизионни предавания онлайн. Но каталогът е налице само в Media Get, което отново е камъче в градината μTorrent, която изобщо няма тази функция.

Каталог Медия Вземи за статията Какво е по-добре Mediaget или uTorrent

MediaGet 3: 0 μTorrent

плейър

Възможността да гледате филми по време на изтегляне е налице и в двата торента клиента, но MediaGet плейърът е направен по-правилно и добре. В μTorrent се изпълнява в банален стил на стандартния Windows плейър и има голямо минус - не се предлага в безплатната версия. Освен това, той се предлага само в най-скъпата версия на програмата, която струва повече от 1200 рубли, докато в Media Get е достъпна веднага.

Media Player Вземи за статията Какво е по-добре Mediaget или uTorrent

MediaGet 4: 0 μTorrent

Скорост на изтегляне

Това е основната причина за всички спорове. Този с по-висока скорост на изтегляне и трябва да е победител в това сравнение, но победителят не показа тези показатели. За сравнение, беше взето един и същ торент файл, който първо се стартира с помощта на MediaGet и след това се използва μTorrent. Скоростта се прехвърляше нагоре и надолу, както обикновено, но средната цифра беше почти една и съща.

MediaGet: Изтеглете скоростта Медия Вземи за статия Какво е по-добре Mediaget или uTorrent

Cancel Отказ:

Скоростта на изтегляне на торента за дадена статия Какво е по-добре от Mediaget или uTorrent

Оказа се, че е равен, но се очакваше, защото скоростта на изтегляне зависи от броя на siders (дистрибутори) и скоростта на интернет, но не и от самата програма.

MediaGet 5: 1 μTorrent

Безплатно

Това е спечелено от Media Get, тъй като програмата е напълно безплатна и всички функции са достъпни веднага, което изобщо не важи за μTorrent. Безплатната версия ви позволява да използвате само основната функция - изтегляне на файлове. Всички останали функции се предлагат само в PRO версия. Съществува и версия без реклами, която е малко по-евтина от версията PRO и в MediaGet, дори и да има реклама, но тя лесно се затваря и не се намесва.

MediaGet 6: 1 μTorrent

Допълнителни сравнения

Както показват статистическите данни, до 70% от файловете се разпространяват чрез μTorrent. Това се дължи на факта, че програмата се използва от повече хора. Разбира се, повечето от тези хора вероятно не са чували за други клиенти на торента, но числата говорят сами за себе си. Освен това програмата е много лека и продуктивна и не зарежда компютъра като Media Go (което се забелязва само на слаби компютри). По принцип, за тези два показателя, μTorrent печели и резултатът става:

MediaGet 6: 3 μTorrent

Както можете да видите от профила, Media Geth спечели, но не е лесно да се обадите на победа, защото най-важният критерий (скоростта на изтегляне), с който да се сравняват тези програми, се оказва, че е еднакъв както в тази, така и в другата програма. Ето защо изборът е за потребителя - ако ви харесва красив дизайн и вградени чипове (играч, търсене, каталог), тогава си заслужава да погледнете MediaGet. Но ако не ви е грижа за това и за вас приоритет на производителността на компютъра, тогава μTorrent е точно за вас.