Картата с памет не може да бъде прочетена

Използвайки SD, miniSD или microSD карта с памет, можете значително да разширите вътрешното съхранение на различни устройства и да ги направите основно място за съхранение на файлове. За съжаление, понякога в работата на устройствата от този тип се появяват грешки и неуспехи, а в някои случаи напълно спират четенето. Днес ще кажем защо се случва това и как този неприятен проблем се елиминира.

Картата с памет не може да бъде прочетена

Най-често картите с памет се използват в смартфони и таблети с Android, цифрови фотоапарати, навигатори и DVR, но освен това, поне от време на време, те трябва да бъдат свързани към компютър. Всяко от тези устройства, по една или друга причина, може да спре да чете външна памет. Източникът на проблема във всеки един от случаите може да е различен, но почти винаги има свои собствени решения. Ще разкажем за тях по-нататък, на базата на какъв тип устройство не работи устройството.

андроид

Таблетите и смартфоните с Android не могат да четат картата с памет по различни причини, но всички те се свеждат до грешки директно от устройството или неправилна работа на операционната система. Затова проблемът се решава или директно на мобилното устройство, или чрез компютър, с който microSD картата се форматира и ако е необходимо, се създава нов том. Можете да научите повече за това какво конкретно трябва да се направи в тази ситуация от отделна статия на нашия уебсайт.
Android смартфон и карта с памет microSD
Още подробности: Какво да направите, ако устройството Android не вижда картата с памет

компютър

На каквото и устройство да се използва карта с памет, от време на време се изисква да го свържете към компютър или лаптоп, например, за да обменяте файлове или да ги архивирате. Но ако SD или microSD не може да се чете от компютър, нищо няма да се направи. Както и в предишния случай, проблемът може да бъде на една от двете страни - директно в устройството или в компютъра, а освен това трябва да проверите четеца на карти и / или адаптера, с който можете да се свържете. Писахме и за това как да отстраним този проблем по-рано, затова прочетете статията по-долу.
лаптоп с вграден четец на карти
Още подробности: Компютърът не чете свързаната карта с памет

камера

Повечето съвременни камери и видеокамери са особено взискателни към използваните в тях карти с памет - тяхната сила на звука, записване на данни и скорост на четене. Ако с тях възникнат проблеми, почти винаги е необходимо да се търси причината в картата и да се отстрани чрез компютър. Може да е вирусна инфекция, неподходяща файлова система, банална неизправност, софтуер или механични повреди. Всеки един от тези проблеми и решения беше разгледан от нас в отделна статия.
Камера и карта с памет
Още подробности: Какво да направите, ако фотоапаратът не чете картата с памет

DVR и навигатор

Картите с памет, инсталирани в такива устройства, работят буквално за износване, тъй като са написани почти постоянно. При такива условия на работа дори най-високото и скъпо шофиране може да се провалят. И все пак, проблеми с четенето на SD и / или microSD-карти най-често се решават, но само ако правилно установите причината за тяхното възникване. Инструкциите, дадени по-долу, ще ви помогнат да направите това и не се смущавате от факта, че само DVR се появява в заглавието си - проблемите с навигатора и методите за отстраняването им са същите.
Видеорекордер и microSD карта с памет
Още подробности: DVR не чете картата с памет

заключение

Независимо коя от устройствата, които имате, не може да се чете, в повечето случаи можете сами да отстраните проблема, освен ако не говорите за механични повреди.