Като обикновен пешеходец или стоп-хопър, разполагането на ръчен смартфон с Android с полезни функции никога не е пречка. Прокарайте пътя към конкретен обект на картата, покажете мястото на възможна нощувка или лека закуска, осигурете информация за обществения транспорт в непознат град. Някои приложения са в състояние да дадат всичко това, само е необходимо да ги изберете и инсталирате на устройството. Обмислете няколко навигационни платформи на Android, които могат да помогнат на пешеходеца да се движи през неизвестно местоположение.

Карти: транспорт и навигация

Карти с GPS навигация от разработчиците на компанията-гигант Google. Най-често срещаното приложение за навигация, което "излиза извън кутията" е налице в повечето смартфони с Android. Ако сте пешеходец и имате нужда от пътеводител, Google Maps е лесен за помощ.

Положен пешеходен маршрут в приложението Карти Транспорт и навигация

Навигаторът ще очертае маршрута в няколко варианта, ще покаже снимки на района около вас в настоящия момент. Той ще разкаже за обществения транспорт, който може да стигне до желания обект. Не пропускайте полезни места под формата на магазини, аптеки, банкомати и други организации. Също така, можете да използвате картите офлайн, като ги изтеглите в устройството си.

Изтегляне на карти: Транспорт и навигация

Yandeks.Navigator

Друго приложение от известната марка, предлагащо на потребителите много полезни и качествени услуги. Навигаторът от Yandex изпълнява перфектно своите функции. Има един прост интерфейс, бързо прави няколко варианта на маршрута. Ако по пътя към желаното място забележите нещо интересно или ще има някакъв инцидент, който може да попречи на движението, тогава на картата можете да поставите коментар за събитието.

Инсталиране на пътно събитие в приложението Yandex.Navigator

След публикуването си, други потребители ще го видят незабавно на своите устройства с Android. От хубавите допълнения може да се разграничи промяната на прост зелен курсор триъгълник, използван във всеки навигатор, други под формата на автомобили от филма "Трансформатори", джип и още няколко. Гласът на говорителя, освен стандартните женски и мъжки гласове, също бе оставен настрани, а притурката съдържа гласове на някои руски актьори и герои от филмите. В рамките на тази тема в заявлението все още има един недостатък - той се фокусира само върху шофьорите, с които се справя на най-високо ниво.

Изтегляне Яндекс.Навигатор

ТУК WeGo

Малко приложение, което също е насочено към пешеходец. Офлайн картите ТУК WeGo, в сравнение с предишни приложения, има малък набор от функции. Но ако се придвижите на две, навигаторът ще Ви помогне с най-бързия маршрут на маршрута или ще ви предостави информация за преминаването на обществения транспорт.

Раздел за обществен транспорт в ТУК WeGo

Пътуването до други градове и държави ще ви покаже къде можете да си поръчате закуска, да пазарувате и да намерите други полезни места. Не се пренебрегват и работят в офлайн режим с предварително зареждане на карти на желания терен. И тук липсата на навигатор води до файлове с голямо количество заети памет, тъй като няма разделяне над градовете (за да получите вашия град, трябва да изтеглите файл с около 500 MB).

Изтеглете ТУК WeGo

MAPS.ME

Интелигентен навигатор, предлагащ не по-малко интересни функции от предишните. Картите имат в своя арсенал същите способности за навигация, както приложенията, обсъдени по-горе. Тук и офлайн режим с зареждане на карти и полезни места под формата на кетъринг, магазини и други неща.

Карта с местоположение в приложението MAPS.ME

Наличието на режима за пешеходци и инсталирането на различни етикети или добавянето на липсващи места на картата не правят MAPS.ME по-малко привлекателен на фона на конкурентите. Наскоро, с развитието на онлайн таксита, удобно е да се интегрират известните Uber-такси , което може да бъде наречено, без да се прибягва до официално заявление.

Изтегляне на MAPS.ME

MapFactor GPS навигационни карти

Последният навигатор в колекцията, работещ с карти от два източника (OpenStreetMap и TomTom). Когато влезете в приложението, ще трябва да изберете какво да използвате. Малко сложно, но същевременно разполагащо с пълен набор от функции за висококачествена работа с пътища за полагане. В допълнение към изграждането на движението от самото приложение, може да се направи и ръчно, като се посочат предварително определени точки.

Изберете източник на картата в приложението MapFactor GPS Navigation Maps

Когато управлявате карти, можете да зададете забранени зони, така че навигаторът да не взима под внимание това място при изграждането на маршрута. Много важен инструмент е функцията "Симулиране на маршрута" , която ще ви помогне да прегледате местата за закуска, нощуване и други важни подробности за предстоящото пътуване. Недостатъкът на програмата е невъзможността да се използва без предварително изтегляне на определени карти, което се предлага да бъде направено при първото стартиране.

Изтегляне на MapFactor GPS навигационни карти

Да се ​​изброят навигаторите, които са свободно достъпни, могат да бъдат много дълги и всички те ще работят на почти същото ниво. Но горепосочените приложения са усвоили всички функции, които могат да бъдат само въображаеми. И какво да използвате е бизнесът на потребителя.