В Windows 10 някои продукти може да не работят правилно или изобщо да не работят. Например това може да се случи с антивирус Kaspersky , Има няколко начина за решаване на този проблем.

Пример за грешка при инсталирането на Kaspersky Anti-Virus в Windows 10

Отстраняване на инсталацията на Kaspersky Anti-Virus на Windows 10

Проблеми с инсталирането на Kaspersky Anti-Virus обикновено възникват поради наличието на друг антивирус. Също така е възможно да сте го инсталирали неправилно или не. Или системата може да зарази вирус, който не ви позволява да инсталирате защита. Желателно е Windows 10 да има инсталирана актуализация KB3074683 , при която Kaspersky става съвместима. След това ще бъдат описани подробно основните варианти за решаване на проблема.

Метод 1: Пълно премахване на антивируса

Възможно е да не сте деинсталирали напълно старата антивирусна защита. В този случай трябва да изпълните тази процедура правилно. Също така е възможно да инсталирате втория антивирусен продукт. Обикновено Kaspersky уведомява, че не е единственият защитник, но това може да не се случи.

Както беше казано по-горе, грешката може да бъде провокирана от неправилно инсталиран Kaspersky. Използвайте специална помощна програма Kavremover , така че е лесно да се почисти операционната система от компоненти с неправилна инсталация.

  1. Изтеглете и отворете Kavremover.
  2. Изберете антивирусната програма в списъка.
  3. Въведете captcha и кликнете върху "Delete" .
  4. Деинсталиране на антивирус Kasperware със специалната помощ на Kavremover в Windovs 10

  5. Рестартирайте компютъра.

Прочетете повече:
Как да премахнете напълно Kaspersky Anti-Virus от вашия компютър
Премахване на антивирус от вашия компютър
Как да инсталирате Kaspersky Anti-Virus

Метод 2: Почистете системата от вируси

Софтуерът за вируси може също да причини грешка при инсталирането на Kaspersky. Това се отбелязва с грешка 1304 . Възможно е да не успеете да стартирате съветника за настройка или съветника за настройка . За да поправите това, използвайте преносими антивирусни скенери, които обикновено не оставят следи в операционната система, така че е малко вероятно вирусът да предотврати сканирането.

Ако установите, че системата е заразена, но не се излекувате, консултирайте се с специалист. Например, към службата за техническа поддръжка на Kaspersky Lab. Някои злонамерени продукти са много трудни за цялостно изтриване, затова може да се наложи да преинсталирате операционната система.

Прочетете повече:
Сканиране за вируси без антивирус
Създаване на стартиращо USB флаш устройство с Kaspersky Rescue Disk 10

Други начини

  • Може би сте забравили да рестартирате компютъра след деинсталиране на защитата. Това трябва да се направи, за да се гарантира успешното инсталиране на нов антивирус.
  • Проблемът може да се намери и в самия файл на инсталатора. Опитайте отново да изтеглите програмата от официалния сайт.
  • Уверете се, че версията на антивируса е съвместима с Windows 10.
  • Ако никой от методите не помогна, тогава можете да опитате да създадете нов профил , След като рестартирате системата, влезте в новия акаунт и инсталирайте Kaspersky.

Този проблем се случва много рядко, но сега знаете каква може да е причината за грешки при инсталирането на Kaspersky. Методите, изброени в статията, са лесни и обикновено помагат да се преодолее проблема.