Разработването на вирусния софтуер протича с такова темпо, че не всички антивируси могат да се справят с това. Следователно, когато потребителят започне да подозира, че злонамерен софтуер се е появил на компютъра си, но инсталираната антивирусна програма не открива нищо, преносимите скенери се намират в помощ. Те не изискват инсталация, така че да не са в конфликт с инсталираната защита.

Има много скенери, които лесно могат да определят дали има заплаха във вашата система, а някои дори ще я изчистят от ненужните файлове. Просто трябва да изтеглите помощната програма, която ви харесва, трябва да конфигурирате или да изтеглите бази данни, да изпълните и да изчакате резултата. Ако откриете проблеми, скенерът ще ви предложи решение.

Методи за тестване на системата за вируси

Потребителите също използват антивирусни програми, когато компютърът им не е защитен, защото е по-лесно да се използва скенера, отколкото да се зареди трайно процесорът с антивирусна програма, особено при слаби устройства. Също така, преносимите инструменти са удобни, защото ако имате проблеми с инсталираната защита, винаги можете да изпълните теста и да получите резултата.

Метод 1: Dr.Web CureIt

Dr.Web CureIt Това е безплатна програма от известната руска фирма Dr.Web. Този инструмент може да третира откритите заплахи или да ги поставя в карантина.

 1. За да се възползвате от него, просто стартирайте скенера.
 2. Приемайте условията на споразумението.
 3. Когато всичко е настроено, кликнете върху Стартиране на сканирането .
 4. Проверка на компютъра с преносим скенер Doctor Web Curelt!

 5. Процесът на търсене на заплахи ще започне.
 6. Процесът на сканиране на компютър с помощта на Doctor Web Curelt!

 7. След като получите сигнал или скенерът автоматично ще отстрани проблемите и ще изключи компютъра. Всичко зависи от настройките ви.

Метод 2: Инструмент за премахване на вируса на Kaspersky

Kaspersky Virus Removal Tool - Полезно и достъпно средство за всички. Разбира се, не осигурява такава защита като Kaspersky Anti-Virus , но тя върши отлична работа с различни видове зловреден софтуер, който ще намери само.

 1. Стартирайте програмата и кликнете върху "Стартиране на сканирането" .
 2. Изчакайте края.
 3. Процесът на търсене на заплахи с помощта на инструмента за премахване на вируса на Kaspersky

 4. Ще ви бъде предоставен отчет, с който можете да прочетете подробно и да предприемете необходимите мерки.

Метод 3: AdwCleaner

Лесна полезност AdwCleaner може да почисти компютъра от нежелани приставки, разширения, вируси и много други. Може напълно да тества всички дялове. Безплатно и не изисква инсталация.

 1. Започнете процеса с бутона "Сканиране" .
 2. Започнете сканирането чрез помощната програма AdwCleaner

 3. Изчакайте, докато всичко бъде готово за работа.
 4. След това ще можете да прегледате и изключите факта, че сте открили скенера. Когато приключите, кликнете върху "Изчистване" .
 5. Изчистете системата от ненужни файлове с помощната програма AdwCleaner

 6. AdwCleaner ще ви подкани да рестартирате.
 7. След като ще получите отчет, който ще се отвори в стандартната програма на Notepad.

Прочетете повече: Почистете компютъра с помощната програма AdwCleaner

Метод 4: AVZ

Преносим режим AVZ може да се превърне в много полезен инструмент за премахване на вирусите. В допълнение към почистването от злонамерени програми AVZ има няколко полезни функции за удобна работа със системата.

 1. Конфигурирайте оптималните настройки за вас и кликнете върху "Старт" .
 2. Започнете сканирането в помощната програма на AVZ

 3. Процесът на потвърждаване ще започне, след което ще ви бъдат предложени опции за корекция.

Знаейки няколко полезни преносими скенери, винаги можете да проверявате компютъра за вирусна активност и да го премахнете. Освен това, някои комунални услуги имат други полезни функции за работа, които също винаги могат да бъдат полезни.