Adobe Flash Player не се счита за най-стабилният плъгин, защото съдържа много уязвимости, които разработчиците на този инструмент се опитват да затворят с всяка нова актуализация. Поради тази причина трябва да актуализирате Flash Player. Какво става, ако Flash Player не може да бъде актуализиран?

Проблемът с надстройването на Flash Player може да възникне по различни причини. В този кратък урок ще се опитаме да разгледаме основните начини за решаване на този проблем.

Какво трябва да направя, ако Flash Player не се актуализира?

Метод 1: рестартирайте компютъра

На първо място, изправен пред проблема с актуализирането на Flash Player, задължително трябва да рестартирате системата, която в повечето случаи ви позволява успешно да решите проблема.

Метод 2: Актуализиране на браузъра

Много проблеми при инсталирането или надстройването на Flash Player възникват точно поради остарялата версия на браузъра, инсталиран на компютъра. Проверете в браузъра си за актуализации и, ако бъдат открити, не забравяйте да извършите инсталирането им.

Как да актуализирате браузъра Mozilla Firefox

Как да актуализирате Opera браузъра

Метод 3: Преинсталирайте напълно приставката

Приставката може да не работи правилно на компютъра ви, затова може да се наложи да преинсталирате Flash Player, за да разрешите проблемите.

На първо място, трябва да премахнете Flash Player от компютъра си. За предпочитане е да не деинсталирате по стандартния начин контролния панел, но да го използвате за цялостно деинсталиране със специализиран софтуер, например Revo Uninstaller, който ще се използва за премахване на вградения деинсталатор и сканиране за останалите папки, файлове и записи в регистъра.

Как да премахнете напълно Flash Player от компютъра си

След като напълно деинсталирате Flash Player, рестартирайте компютъра и преминете към чиста инсталация.

Как да инсталирате Flash Player на компютъра си

Метод 4: Директна инсталация на Flash Player

Файлът на Flash Player, който се изтегля от официалния сайт, не е само инсталационната програма, а е малка програма, която предварително зарежда необходимата версия на Flash Player на компютъра и едва след това го инсталира на компютъра.

По някаква причина, например, поради проблеми със сървъра на Adobe или защото защитната стена блокира достъпа на инсталатора до мрежата, актуализацията не може да бъде изтеглена правилно и следователно е инсталирана на компютъра.

Отидете от тази връзка на страницата за изтегляне на инсталатора на Adobe Flash Player. Изтеглете на компютъра версията, която съответства на вашата операционна система и браузър, след което стартирайте изтегления файл и се опитайте да завършите процедурата за обновяване на Flash Player.

Защо Flash Player не се актуализира

Метод 5: Деактивиране на антивируса

Със сигурност вече сте чували за вредите на Flash Player, инсталирани на вашия компютър. От подкрепата на този plug-in е, че много производители на браузъри искат да откажат, а някои антивирусни програми могат да използват процесите на Flash Player за вирусна активност.

В този случай препоръчваме да изпълните всички процеси за извършване на актуализацията на Flash Player, да деактивирате антивирусната програма за няколко минути и след това да актуализирате отново приставката. След като завърши актуализирането на Flash Player, антивирусът може да бъде включен отново.

Тази статия изброява основните начини, по които можете да разрешите проблеми с актуализирането на Flash Player на вашия компютър. Ако имате начин да разрешите този проблем, разкажете го в коментарите.