CDA е по-малко разпространеният формат на аудиофайлове, който вече е остарял и не се поддържа от много играчи. Въпреки това, вместо да търсите подходящ играч, е по-добре да преобразувате този формат в по-често срещан, например в MP3.

За функциите на работа с CDA

Тъй като този аудио формат почти не се използва, не е лесно да се намери стабилна онлайн услуга за конвертиране на CDA в MP3. Наличните услуги ви позволяват да направите някои професионални аудио настройки, в допълнение към самата конверсия, например скорост, честота и др. Докато променяте формата, качеството на звука може да пострада малко, но ако не извършвате професионална обработка на звука, загубата му няма да бъде особено забележима.

Метод 1: Онлайн аудио конвертор

Тя е доста проста и лесна за използване услуга, един от най-популярните конвертори в рулетка, който поддържа CDA формат. Има хубав дизайн, също на сайта всичко е боядисано по точки, така че не е толкова лесно да се направи нещо. Можете да конвертирате само един файл наведнъж.

Отидете на онлайн аудио конвертор

Инструкцията стъпка по стъпка е както следва:

 1. На главната страница намерете големия синен бутон "Отваряне на файл" . В този случай ще трябва да изтеглите файла от компютъра, но ако е на вашите виртуални дискове или на друг сайт, използвайте бутоните Google Диск , DropBox и URL, който се намира отдясно на главното синьо. Инструкцията ще бъде разгледана като пример за изтегляне на файл от компютър.
 2. Изтегляне на онлайн аудио-конвертор

 3. След като кликнете върху бутона за изтегляне, се отваря "Explorer" , където трябва да посочите местоположението на файла на твърдия диск на компютъра и да го прехвърлите на сайта чрез бутона "Open" . След това изчакайте, докато файлът бъде качен.
 4. Myformatfactory подбор на аудио на компютъра

 5. Сега, под "2" на сайта, посочете формата, към който искате да преобразувате. Обикновено по подразбиране вече е MP3.
 6. Избор на формат за онлайн аудио-конвертор

 7. Под групата с популярни формати има група за настройка на качеството на звука. Можете да го зададете максимално, но не забравяйте, че в този случай продукцията може да тежи повече, отколкото очаквахте. За щастие, това увеличение на теглото не е толкова критично, така че е малко вероятно да се отрази значително на изтеглянето.
 8. Настройка на качеството на аудио-конвертора

 9. Можете да направите малки професионални настройки, като кликнете върху бутона "Разширени" . След това в долната част на екрана се отваря малък раздел, където можете да играете със стойностите "Bitrate" , "Channels" и т.н. Ако не разбирате звука, препоръчваме да оставите тези стойности по подразбиране.
 10. Онлайн-аудио-конвертор допълнителни настройки

 11. Освен това можете да видите основната информация за песента, като използвате бутона "Информация за проследяване" . Няма много интересно - името на художника, албума, заглавието и може би някаква друга допълнителна информация. На работа трудно се нуждаете.
 12. Когато приключите с настройките, използвайте бутона "Конвертиране" , който е под "3" .
 13. Преобразуване на аудио-конвертор онлайн

 14. Изчакайте процедурата да приключи. Обикновено трае не повече от няколко десетки секунди, но в някои случаи (голям файл и / или бавен интернет) може да отнеме до една минута. След като завършите, ще бъдете пренасочени към страницата за изтегляне. За да запазите готовия файл в компютъра си, използвайте връзката "Изтегляне" и запишете във виртуалните хранилища - връзки към необходимите услуги, които са маркирани с икони.

  Онлайн запаметяване на аудио конвертори

Метод 2: Колулити

Това е международна услуга за конвертиране на различни файлове - от проекти на всички микросхеми до аудио записи. С него можете да конвертирате CDA файл в MP3 с малка загуба на качество на звука. Много потребители на тази услуга обаче се оплакват от нестабилна работа и чести грешки.

Отидете на Coolutils

Инструкцията стъпка по стъпка ще изглежда така:

 1. Първоначално ще трябва да направите всички необходими настройки и едва тогава започнете да изтегляте файла. В прозореца "Конфигуриране на опциите" намерете квадратчето "Преобразуване в" . Изберете "MP3" .
 2. Колулитен формат за избор

 3. В блока "Настройки" , който е вдясно от блока "Преобразуване в" , е възможно да се правят професионални настройки на скоростта на предаване, каналите и sampreta. Отново, ако не разбирате това, тогава се препоръчва да не въвеждате тези параметри.
 4. Колектира допълнителни настройки

 5. Когато всичко е настроено, можете да изтеглите аудио файла. За да направите това, използвайте бутона "Преглед" , който е в горната част под "2" .
 6. Колулити за сваляне на аудио файлове

 7. Прехвърлете желания аудио от компютъра. Изчакайте изтеглянето. Сайтът автоматично преобразува файла без вашето участие.
 8. Сега просто трябва да кликнете върху бутона "Изтеглете конвертирания файл" .
 9. Coolutils изтегляне на готовия файл

Метод 3: Myformatfactory

Този сайт е много подобен на този, който по-рано беше разгледан. Единствената разлика е, че тя работи само на английски, има малко по-различен дизайн и има по-малко грешки при конвертирането.

Отидете в Myformatfactory

Инструкцията за конвертиране на файлове на тази услуга изглежда по същия начин като предишната услуга:

 1. Първоначално настройките се правят и едва след това се зарежда пистата. Настройките се намират под заглавието "Задаване на опции за конвертиране" . Първоначално изберете формата, в който искате да преведете файла, затова обръщайте внимание на блока "Преобразуване в" .
 2. Myformatfactory избор на формат

 3. По същия начин, с предишния сайт, нещата са с разширени настройки в десния блок, наречен "Опции" .
 4. Допълнителни настройки на Myformatfactory

 5. Изтеглете файла, като използвате бутона "Преглед" в горната част на екрана.
 6. Myformatfactory аудио изтегляне

 7. Подобно на предишните сайтове, изберете този, от който се нуждаете, като използвате Explorer .
 8. Myformatfactory подбор на аудио на компютъра

 9. Сайтът автоматично преобразува песента в MP3 формат. Използвайте бутона "Изтегляне на конвертирания файл", за да го изтеглите.
 10. Myformatfactory изтегля готов аудио

Прочетете също: Как да конвертирате 3GP към MP3 , AAC към MP3 , CD към MP3

Дори ако имате аудио в някакъв неактуален формат, лесно можете да го преработвате, като използвате различни онлайн услуги в по-известния.