Всеки потребител на компютъра няма нито една дузина програми, всяка от които евентуално може да изисква актуализиране. Много потребители пренебрегват инсталирането на нови версии, които не бива да се допускат, защото всяка актуализация съдържа сериозни редакции за защита, които осигуряват защита срещу вирусни атаки. И за автоматизирането на процеса на надстройване има специализирани програми.

Софтуерните решения за автоматично търсене и инсталиране на нови версии на програми са полезни инструменти, които ви позволяват винаги да поддържате уместността на всички инсталирани софтуерни продукти на вашия компютър. Те ви позволяват значително да опростите процедурата за инсталиране на актуализации и компоненти на Windows, като по този начин спестите време.

UpdateStar

UpdateStar свободно изтегляне

Една проста и удобна програма за актуализиране на софтуер в Windows 7 и по-нова версия. UpdateStar разполага с модерен дизайн в стила на Windows 10 и нивото на сигурност на инсталираните приложения.

След сканирането програмата ще покаже общ списък, както и отделен раздел с важни актуализации, които се препоръчват да се инсталират. Единственият нюанс е силно ограничена безплатна версия, която ще наклони потребителя да закупи Premium версията.

Изтеглете UpdateStar

Урокът: Как да актуализирате програмите в

Secunia PSI

Secunia PSI изтеглите безплатно

За разлика от UpdateStar, Secunia PSI е напълно безплатна.

Програмата ви позволява незабавно да актуализирате не само софтуер на трети страни, но и актуализации на Microsoft. Но, за съжаление, докато този инструмент не е надарен с подкрепата на руския език.

Изтегляне Secunia PSI

SUMo

SUMo изтеглите безплатно

Популярна програма за актуализиране на софтуер на компютър, който го сортира в три групи: задължителен, по желание и не изисква актуализация.

Потребителят може да актуализира програми както от SUMo сървъри, така и от сървърите на разработчиците на актуализиращи се приложения. Последният обаче ще изисква закупуването на Pro версия.

Изтегляне на SUMo

Много разработчици полагат всички усилия да автоматизират рутинните процеси. Ако спрете за някоя от предлаганите програми, вие сте освободени от задължението да актуализирате сами инсталирания софтуер.