Въпреки факта, че по-голямата част от популярните видео хостинг сайтове са много популярни от много години, почти никой от тях не е внедрил способността да изтегля клипове директно на компютъра на потребителя. Отдавна обаче съществуват програми, които изпълняват тази функция.

Днес е възможно да изтеглите голям брой различни програми безплатно изтегляне на видеоклипове от всички сайтове , Всяка такава полезност има своите възможности, предимства и недостатъци, така че наистина има какво да избирате.

SaveFrom

SaveFrom

Доста интересна програма, която може да се нарече един от най-добрите за изтегляне на "избрани" видеоклипове от мрежата. Помощната програма има изключително удобен и прост интерфейс, който дори и начинаещ може да разбере без никакви затруднения.

След инсталирането програмата автоматично започва работа браузърите , и когато отворите YouTube или някой друг сайт с публикуван видеоклип, на страницата се появява бутон "Изтегляне", като кликнете върху него, веднага изтеглете видеоклипа на компютъра с желаното качество.

Но програмата има няколко незначителни недостатъка. Преди всичко, при инсталирането, ако не сте внимателни, можете също да изтеглите пълен пакет от услуги на Yandex, който е малко вероятно да използвате.

Също така не можете да кажете за програмата UmmyVideoDownloader, която SaveFrom предлага да инсталирате, за да можете да качите видеоклипа като FullHD или изтегляне на MP3 файлове със звуковото съдържание на видеоклипа, който ви интересува. След инсталирането на Ummy се оказва, че всички функции на SaveFrom също присъстват в него.

Изтегли SaveFrom

Урокът: Как да качвате видео с помощта на SaveFrom

UmmyVideoDownloader

Ummy

Както бе споменато по-горе, програмата може да бъде инсталирана чрез SaveFrom или изтеглена отделно от самия сайт.

Основното предимство на тази програма е нейната простота. Трябва само да копирате връзката към конкретен видеоклип в браузъра си, след което тази връзка автоматично ще бъде добавена към линията Ummy и ще можете да изтеглите видеоклипа с желаното качество.

Също така, програмата има удобен бутон върху самите ресурси, което значително опростява изтеглянето на клипове на компютъра.

Недостатъкът на Ummy може да се нарече малък функционален.

Изтегляне на UmmyVideoDownloader

VDownloader

VDownloader

Вероятно най-многофункционалната програма за изтегляне на видео от всеки сайт, включително пълен набор от функции, които само можете да използвате при изтегляне и гледане на видео.

На първо място, програмата ви позволява да избирате не само качеството на видеото, което качвате на компютъра си, но и да избирате неговия формат, т.е. ако е необходимо, да го задържите превръщайки се в необходимия формат , Ако искате, можете да конвертирате и тези видеоклипове, които вече са изтеглени на вашия компютър - просто отидете в съответната секция, определете пътя на програмата към клипа и изберете неговия допълнителен формат.

Можете да изтеглите видеоклипа не само от браузъра си или като вмъкнете връзка, както в предишния случай, но и чрез собственото си търсене. Трябва да се отбележи, че ако в други програми дори търсенето работи само от YouTube, то тук е многофункционален инструмент, който ви позволява да търсите във всички популярни услуги, включително YouTube, Facebook , VKontakte и много други. Всъщност програмата включва малък браузър, чиято начална страница ви позволява бързо да преминете към видео хостинг.

В допълнение към факта, че програмата ви позволява да изтегляте отделно аудио и видео съдържанието на конкретен видеоклип, можете дори да изтеглите субтитри, ако искате, което е много важно, ако трябва да изтеглите тренировъчно видео или видеоклип, преведен само в субтитри.

Също така, инструментът има собствен плейър, който ви позволява да пускате изтеглените видеоклипове веднага след края на изтеглянето им на твърдия диск, което също е доста удобно.

Наред с други неща, чрез VDownloader можете абонирайте се за канал , от която искате да получавате новини за пускането на нови видеоклипове.

Недостатъкът на VDowloader може да бъде наречен само, че ви налага вашите собствени antivirusnik , но ако все още нямате свой "защитник", за вас може дори да бъде предимство.

Изтегляне на VDownloader

VideoCacheView

VideoCacheReview

Няколко нестандартни комунални услуги, които се различават значително в техните функции и цели от други програми. Въпросът е, че VideoCacheReview всъщност не е предназначен за изтегляне на видеоклипове, но ви дава достъп до кеша на браузърите, които използвате, за да извлечете различни медийни файлове от него, включително и аудио и видео файлове.

Предимството на тази програма е едно - не е необходимо да се инсталира, просто стартирайте изтегления файл и използвайте необходимите функции.

Във всички останали случаи програмата не е предназначена за изтегляне на клипове, защото рядко успява да ви върне пълния видео файл само защото браузърите не ги съхраняват в кеша си, а съдържат само части. Дори използването на функцията за "сливане" на файлове от кеша в един файл не помага на VideoCacheView да ви даде възможност да заредите пълноправни видеоклипове.

Изтеглете VideoCacheReview

Хвани видеото

Хвани видеото

Заснемането на видео е идеалната програма за стрийминг на видеоклипове от мрежата, т.е. тя е най-подходяща за тези, които са свикнали да създават цели видео библиотеки или често търкаля видеоклипове, за да създават всякакви разфасовки и проста инсталация ,

Основната характеристика на програмата е нейната простота. Тази програма дори няма прозорец, който трябва да разберете - това е малко приложение в тавата, което автоматично автоматично изтегля към определена папка всеки видеоклип, който решите да гледате. Но създава както плюсове, така и минуси.

На първо място, той изтегля много ненужни видеоклипове, които започват да заемат място на твърдия диск и не работи много добре с YouTube и други популярни услуги. Също така, тя може да изтегли реклами, които по принцип може да са много малко хора.

Изтегляне на улова

ClipGrab

Търсене на

ClipGrab е по-проста и по-компактна версия на VDownloader. Единственото му предимство е простота, тъй като с по-малко бутони трябва да разбирате по-малко, за да можете да се съсредоточите върху поточното предаване на видео, което програмата прави много добре.

В противен случай програмата е по-лоша от VDownloader, тъй като има само функцията за изтегляне, възможността за конвертиране при изтегляне и собственото търсене, но търсенето работи само в YouTube. Не можете да гледате видеоклипа в програмата и не можете да конвертирате вече запазените видеоклипове.

Изтегляне на ClipGrab

Прочетете още: Програми за гледане на видео на компютъра

По този начин днес можете да изберете програма, която напълно ще отговаря на Вашите предпочитания. Всяка програма е различна както за предимствата и недостатъците, така че винаги можете да намерите тази, която ви е най-подходяща, защото всички тези помощни програми могат да се изтеглят абсолютно безплатно.