Снимките, както и всички други изображения, изглеждат много по-интересно, ако ги подредите под формата на презентация или слайдшоу, добавяйки интересни ефекти, преходи и надписи. Това важи не само за частни колекции, но и за проекти, които са предназначени да покажат на колеги или клиенти.

Следващият списък от програми ще помогне на потребителя да изпълни зададената задача по един или друг начин.

Производител на прошоу

Proshow Producer - мощна програма за създаване на слайдшоу. Има огромен брой преходи, стилове и различни ефекти, ви позволява да добавяте текстове и музика към проекти, има вграден редактор на изображения, поддържа работа със слоеве.

Програмата за създаване на видео от продуцента Proshow Producer

Изтеглете продуцента на Proshow

Photo Slideshow

PhotoShow - друг ярък представител на софтуер за преобразуване на обикновени изображения в красиви видеоклипове. Като Proshow Producer, той има мощна функционалност, има много опции за редактиране на слайдове и добавяне на елементи, но има изцяло руски интерфейс, помощ и поддръжка.

Програмата за създаване на видео от SHOW

Изтегляне Фотошоу

Суич за видео Movavi

Movavi Video Suite е съвкупност от малки програми за работа с мултимедийно съдържание. Софт ви позволява да записвате и редактирате видео и аудио, да конвертирате изображения и да създавате слайдшоу, да работите с дискове.

Програмата за създаване на видео от снимката Movavi Video Suite

Ключовата характеристика на програмата е сътрудничеството на разработчиците с услугата "stock" видеоклипове, като се абонирате за това, можете да създавате проекти, от прости клипове до цели филми.

Изтеглете Movavi Video Suite

Wondershare DVD Slideshow Builder

Wondershare DVD Slideshow Builder - една от тези програми, които ви позволяват бързо да създадете от вашите снимки страхотно слайд шоу. Софт има в арсенала си достатъчен брой инструменти за персонализиране на проектите - добавяйки надписи, различни ефекти и звук.

Програмата за създаване на видео от фотоапарата Wondershare DVD Slideshow Builder

Интересна особеност на Wondershare DVD Slideshow Builder е възможността за добавяне на cliparts - малки анимирани картини под формата на смешни символи.

Изтеглете Wondershare DVD Slideshow Builder

VideoPad видео редактор

VideoPad Video Editor - софтуер, който извършва видео редактиране - изрязване, добавяне и премахване на фрагменти, вмъкване на звук, включително записан от микрофона в самата програма, текстово наслагване и ефекти.

Програмата за създаване на видео от видеореклама VideoPad Video Editor

Възможностите за създаване на 3D клипове, конвертиране на файлове и записване на компактдискове превръщат програмата в композиция за видео обработка.

Изтеглете VideoPad видео редактора

Freemake видео конвертор

Freemake Video Converter е програма за конвертиране, която ви позволява да конвертирате носители от един формат в друг. Начинът за създаване на видео от снимките тук е съвсем оригинален: просто направете няколко изображения и ги превърнете в един от наличните видео формати.

Freemake видео конвертор

Изтегляне на Freemake Video Converter

Pinnacle VideoSpin

Pinnacle VideoSpin е непретенциозна програма, отлична за тези потребители, които просто се опитват да редактират и създават видео от снимки. Pinnacle има функция за добавяне на преходи между фрагменти от клипове, за наслагване на звук и създаване на проект с надписи.

Програмата за създаване на видео от снимката Pinnacle VideoSpin

Изтегляне на Pinnacle VideoSpin

Смесител на снимки

Photo Mixer - друг прост софтуер, създаден изключително за изработване на слайдшоу. Той има редактор на изображения, може да записва реч от микрофон. Основната функция е възможността за заснемане на изображения директно от камерата или скенера.

Програмата за създаване на видео от Photo Mixer

Изтегляне на Photo Mixer

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker е видео редактор, който е част от операционните системи Windows до Vista. Той е предназначен изключително за рязане на клипове и добавяне на преходни ефекти между фрагменти, което го прави възможно да се използва като производител на слайдшоу.

Програмата за създаване на видео от снимката на Windows Movie Maker

Изтеглете Windows Movie Maker

Nero Kwik Media

Тази програма е коренно различна от всички предишни участници в нашата колекция. Това е вид каталог на всички картини, видеоклипове и музика, съдържащи се в компютъра. Nero Kwik Media ви позволява да възпроизвеждате мултимедийно съдържание, да редактирате изображения и да създавате албуми и видеоклипове от тях безплатно.

Програмата за създаване на видео от снимката Nero Kwik Media

Изтегляне на Nero Kwik Media

Софтуерът, който разгледахме по-горе, ви позволява да конвертирате "натрупаните" снимки на твърдия диск в просто слайд шоу или дори в цял филм с ефекти, скрийнсейвъри, музика и заглавия. Представените програми се различават по отношение на набор от функции и окончателен резултат, но всички те напълно се справят с възложените им задължения.