Наличието на вградена реклама в различни програми предизвиква много хора. В допълнение, това отнема място, което може да се използва с предимство и отвлича вниманието. Само наличието на реклама е почти единственият недостатък на най-популярния торент клиент в света uTorrent. Този продукт съчетава перфектно функционалността и скоростта на работа, но вградените промоционални материали са един вид мухъл в маз. Нека разберем дали можете да премахнете рекламите в uTorrent и как да го направите.

Изтегляне на софтуера uTorrent

UTorrent Реклама

Приложението uTorrent е част от софтуера на рекламната категория. Това са безплатни решения, вид плащане, за чието използване се гледа рекламата. Това са приходите от това, които съставляват значителна част от печалбата на BitTorrent, която притежава uTorrent.

Място за реклама в uTorrent

Деактивиране на рекламите

Но не всеки потребител знае, че има сравнително лесен и съвсем лесен начин за забрана на рекламата в приложението uTorrent.

Отворете секцията за настройки.

Отидете на настройките в uTorrent

Отворете раздела "Разширени". Имаме прозорец със скрити параметри на програмата. С тези параметри, чиято стойност не знаете, е по-добре да не експериментирате изобщо, тъй като можете да направите приложението неизползваема. Но знаем какво искаме да направим в този случай.

Настройки за UTorrent Разширени опции

Търсим параметрите "offers.left_rail_offer_enabled" и "sponsored_torrent_offer_enabled", които са отговорни за страничния и топ блок на рекламата. За да намерите тези данни по-бързо в купчината други параметри, можете да използвате филтърната функция, като въведете общата стойност "offer_enabled".

Търсене на опции в uTorrent

Променете стойностите на тези параметри от "true" ("Yes") на "false" ("No") и кликнете върху бутона "OK".

Промяна на настройките в uTorrent

По същия начин влизаме в параметъра "gui.show_plus_upsell" и рестартираме програмата.

Промяна на настройките в uTorrent

Както можете да видите, след като приложението бъде презаредено, рекламата в uTorrent изчезна.

Програма UTorrent без реклами

Прочетете още: програми за изтегляне на торенти

Ако знаете сложността на приложението, деактивирането на рекламирането в uTorrent не е трудно, но невъзможно е един независим потребител със среден компютърски умения да може самостоятелно да намери тези настройки.