Yandex е огромен уеб портал с много възможности и разнообразни услуги. Началната му страница съдържа и някои настройки, за които ще научите по-късно в статията.

Настройване на началната страница на Yandex

Помислете за няколко настройки, които можете да кандидатствате за удобство при използването на сайта.

Променете фона на основната страница

Вместо класическата бяла тема, Yandex предоставя разнообразни изображения и снимки, разделени на категории. Тяхната употреба ще ви помогне да освежите престоя си на сайта, когато получите необходимата информация от търсачката.

Основната страница на сайта Yandex с модифицирана тема

За да изберете фон, прочетете статията на връзката по-долу, която подробно описва стъпките за конфигуриране. По този начин една скучна бяла тема ще се превърне в приятен пейзаж или смешна картина.

Повече подробности: Променете темата на главната страница на Yandex

Персонализиране на джаджи за начална страница

На началната страница на Yandex има няколко персонализирани джаджи под формата на новини, плакати и друга информация. Телевизионната програма на каналите, които ви интересуват, също е показана ръчно, новините могат да бъдат прочетени на избрани категории, връзките към посетените страници на сайтовете са разделени на определени услуги, които са маркирани с интереси и времето се приспособява към местоположението или настройва ръчно. Ако не се интересувате от нещо, което се предлага, можете просто да ги изтриете и да се насладите на празна страница с една линия за търсене.

Конфигуриране на джаджи на главната страница на Yandex

Повече подробности: Конфигурираме джаджи на началната страница на Yandex

След като изучите тази статия, можете лесно да редактирате джаджи Yandex, за да отговаря на вашите нужди, които в бъдеще ще ви помогнат бързо да намерите необходимата информация.

Настройка за местоположение

За да видите времето, което е от значение за Вашия (или всеки друг) регион, актуални новини или плакат на региона, Yandex автоматично определя местоположението си, като коригира информацията за джаджите и търсачката.

Настройване на местоположението на портала Yandex

Ако трябва да прегледате данни от друга географска област, можете да промените настройките. С тази статия ще ви помогнем, което се отнася до съответния проблем. Променете местоположението си и без да прибягвате до лентата за търсене, наблюдавайте информация за времето, новини и други, като посочите конкретен град.

Повече подробности: Ние инсталираме региона в Yandex

Настройването на началната страница на Yandex не изисква сложни манипулации и отнема малко време, но резултатът ще се хареса всеки път, когато посетите сайта.