По време на строителството е необходимо да се правят оценки, да се избират подходящи материали и да се правят някои изчисления. Независимо да се изчислят параметрите на покрива, могат да се използват специални програми, които ще бъдат разгледани в тази статия.

SketchUp

SketchUp от Google, може би, е най-сложната програма в нашия списък. Основната му функционалност е насочена към работа с триизмерна графика. Вградените функции обаче ще бъдат достатъчни, за да се направи просто изчисление на покрива. Преди да купите, препоръчваме ви да се запознаете с пробната версия на този софтуер.

Използване на SketchUp

Изтегляне на SketchUp

греди

Рафтовете осигуряват на потребителите минимален набор от инструменти и функции за задачата, но възможностите са достатъчни, за да се изчисли двупанерен лъч от дърво. Трябва само да въведете необходимите параметри в линиите.

Изчисляване в програмата Rafting

Изтегляне на Рафтърс

RoofTileRu

Тази програма ви позволява да изчислявате метални, керамични плочки, тавани и други повърхности. Потребителят приготвя необходимите в редактора, след което получава подробна информация в графична форма. Обикновено има няколко подходящи места за избор. Разпределени RoofTileRu платени, но пробната версия е достъпна за изтегляне безплатно на официалния сайт на разработчиците.

Отпечатайте проекта RoofTileRu

Изтегли RoofTileRu

OndulineRoof

OndulineRoof е предназначен да изчисли няколко фрагмента от покрива. Самият процес на подготовка не отнема много време, просто трябва да посочите типа и да добавите размери. Програмата ще обработва и след като резултатите могат да бъдат запазени в текстов формат. За новите потребители препоръчваме да прочетете вградената помощ, ако имате проблеми с овладяването.

Изчисляване на покривни покрития OndulineRoof

Изтегляне OndulineRoof

Селена

Селена събира няколко редактора, всеки от които изпълнява свои специфични функции. Например, в графичния редактор, потребителят прави диаграми и чертежи, а в табличните - оценки. Има вградена библиотека от материали, където се събира много полезна информация, която е полезна за работа с програмата.

Добавяне на елемент от селена

Изтегли Селена

Покривни Профи

Този представител е по-подходящ за професионалисти, дори и акцентът в функционалността е направен точно за тях. Тук създавате нова поръчка, добавяте материали и посочвате размерите на покрива. Програмата изчислява и резултатът се показва почти незабавно. Благодарение на вградената маса с материали е налице проста оценка.

Главен прозорец Покрив на покрива

Изтеглете покрив Profi

В тази статия анализирахме няколко представители, чиято основна задача е да изчислят покрива. Всеки софтуер е уникален по свой собствен начин, разполага с отделни инструменти и възможности. Внимателно изучавайте всички и тогава определено ще вземете нещо подходящо.