Собствениците на автомобили периодично трябва да диагностицират и коригират възникналите проблеми. В интернет можете да намерите специални програми, предназначени специално за този процес, без помощта на автомобили. Те работят изключително с определени марки автомобили. Избрахме списък с няколко представители на този софтуер и препоръчваме да се запознаете подробно с всеки един от тях.

Tyranus Daewoo скенер

Tyranus Daewoo Scanner показва необходимата информация под формата на мигновени индикатори. В основния прозорец на програмата има определен брой линии и стойности, чиято диагноза се изисква при проверка на автомобил. Трябва само да се свържете, след което изчислението ще се извърши автоматично и индикаторите ще се променят в реално време.

Незабавно в програмата Tyranus Daewoo Scanner

След като проверите, препоръчваме да използвате менюто с диаграми. Този прозорец е разделен на четири области, всеки от които показва свои собствени стойности. Такава функция ще ви помогне да откриете повреди или да се уверите, че всичко работи правилно. От предимствата на скенера Tyranus Daewoo, бих искал да спомена лекотата на използване, интерфейсът Russified и красивата и удобна декорация на прозореца.

Изтегляне на Tyranus Daewoo скенер

OBD Scan Tech

Функционалността на OBD Scan Tech е почти същата като тази на предишния представител, но има допълнителни индикатори и програмата е по-трудна за научаване от начинаещи. По време на диагностиката можете да проследявате мигновени индикатори за голям брой параметри, да наблюдавате въздуха и да използвате тахометър. В допълнение, този софтуер има осцилоскоп, който е необходим за измерване на електрическите вълни.

Индикатори в програмата OBD Scan Tech

От характеристиките на OBD Scan Tech, бих искал да отбележа вграден инструмент за четене и декодиране на грешки, които са настъпили. Всеки проблем има свой собствен код и тази функция ви позволява да разберете своята стойност, да проследявате секцията и да получите подробно описание. Програмата е безплатна и достъпна за изтегляне на официалния сайт на разработчика.

Изтегляне на OBD Scan Tech

VAG-COM

Една от най-често използваните програми за диагностика на кола в нашия списък е VAG-COM. Той има голям брой тестове за проверка на двигателя, задвижването, шасито, електрониката и комфортните компоненти. Всички елементи са удобно разпределени на отделни прозорци и раздели, което улеснява навигацията. Съществува обаче значителен недостатък - съвместимост само с машини от семейството VAG.

Основният прозорец на програмата VAG COM

Бих искал да отбележа и функцията за проверка на производителността на двигателя. В отделно меню в реално време се показват важни индикатори, показващи характеристиките на някои елементи на двигателя. За начинаещия ще бъде трудно да се справи с цялата информация, така че е по-добре да поверим диагностичния процес на професионалист Помощ за справяне с грешките ще помогне на вградения инструмент за автоматично сканиране.

Изтеглете VAG-COM

Диагностичен инструмент

Инструментът за диагностика, който има много полезни инструменти и функции, може да помогне за отстраняване на неизправности, диагностициране на елементите на превозното средство и тълкуване на грешки. Тази програма е предназначена за професионалисти или хора, които имат известни познания по инспектирането на автомобили. В основния прозорец можете да видите основната информация и да преминете през секциите за извършване на проверки.

Основна информация в диагностичния инструмент

От интересните характеристики на диагностичния инструмент е измерването на параметрите на датчиците и инжекторите. Това се прави в отделен прозорец, където потребителят може също ръчно да промени скоростта, да включи контрола или да го върне. Заслужава си да извършите тези действия само в тези случаи, ако знаете какво трябва да се направи. Програмата поддържа дневници, за да можете да се запознаете с всички събития и промени по всяко време.

Изтеглете инструмента за диагностика

Моят тестер VAZ

Моят тестер VAZ е предназначен само за изпитване на VAZ автомобили. Тази програма, както много от предходните представители на този софтуер, е подходяща само за професионалисти, тъй като за начинаещия ще бъде трудно да разбере всички показатели и да открие грешки. Инструментите и функциите, които предоставят информация за работата на двигателя и системата за впръскване на гориво, помагат при диагностицирането.

Изпробвайте двигателя в програмата My Tester VAZ

Една от най-важните характеристики на My Tester VAZ е способността да върнете контрола. Чрез кликване върху съответния бутон потребителят прехвърля всички права върху контролния блок и премахва достъпа за промяна на някои параметри. Този софтуер има и набор от полезни тестове за проверка на динамиката, ускорението и загубите. Моят тестер VAZ е изцяло на руски, безплатен и може да бъде изтеглен от официалния сайт на разработчика.

Изтегляне на моя тестер VAZ

Моят тестер GAZ

Моят тестер GAZ е програма от разработчика на предишния представител, само че е насочена само към работа с модели на автомобили GAZ. Функционалността на тези два софтуера е много сходна, почти идентична. Единствената разлика е алгоритъмът за тестване и наличието на допълнителен команден тест в My Tester GAZ.

Тестване и грешки в програмата My Tester GAZ

От предимствата бих искал да спомена безплатното разпространение, напълно русифицирания интерфейс, способността да се гледат много параметри и да се изключат някои механизми. Съществуват обаче и недостатъци: липса на актуализации и поддръжка само за автомобилите на GAZ.

Изтегляне на моя тест GAZ

По-горе разгледахме няколко от най-популярните и висококачествени представители на софтуер за диагностика на автомобили от различни марки и модели. Всички те предоставят голям брой различни индикатори, ви позволяват да откривате грешки и да получите тяхното подробно описание. За съжаление, почти всички разглеждани програми са подходящи само за опитни потребители.