Изчертаването на електрически вериги и чертежи става по-лесен процес, ако това се прави с помощта на специален софтуер. Програмите осигуряват огромен брой инструменти и функции, които са идеални за тази задача. В тази статия избрахме малък списък от представители на такъв софтуер. Да се ​​запознаем с тях.

Microsoft Visio

Първо, помислете за програмата Visio от известната фирма на Microsoft. Основната му задача е да начертава векторни графики и благодарение на това няма професионални ограничения. Електротехниците могат лесно да създават схеми и рисунки тук с помощта на вградени инструменти.

Работа в Microsoft Visio

Има голям брой различни форми и предмети. Техният пакет се извършва само с едно кликване. Microsoft Visio също така предлага много опции за формата на схематични, страницата, поддържа вмъкване на изображения на диаграми и допълнителни чертежи. Пробната версия на програмата е достъпна за изтегляне безплатно на официалния сайт. Препоръчваме ви да го прочетете, преди да закупите пълния.

Изтеглете

орел

Сега помислете за специализиран софтуер за електротехници. Eagle разполага с вградени библиотеки, където има голям брой различни видове схеми. Нов проект също започва с създаването на директория, където всички използвани обекти и документи ще бъдат сортирани и съхранени.

Вградени библиотеки за орел

Редакторът се изпълнява доста удобно. Има основен набор от инструменти, които ви помагат бързо да изтеглите правилния чертеж бързо. Във втория редактор се създават печатни платки. Тя се различава от първата от наличието на допълнителни функции, които биха били поставени неправилно в редактора на схематичната диаграма. Руски присъства, но не цялата информация се превежда, което може да е проблем за определени потребители.

Изтегляне на орел

Дип Трейс

Dip Trace е набор от няколко редактори и менюта, в които се извършват различни процеси с електрически вериги. Отидете в един от наличните режими на работа чрез вградения стартер.

Редактиране на компоненти за проследяване на компоненти

При режима на работа с веригите, основните операции се извършват с печатна такса. Тук компонентите се добавят и редактират. Подробностите се избират от конкретно меню, където по подразбиране е инсталиран голям брой обекти, но потребителят може ръчно да създаде елемента, като използва друг режим на работа.

Изтегляне Dip Trace

1-2-3 Схема

"Схема 1-2-3" е разработена специално за избор на подходящо заграждение на електрическата платка в съответствие с инсталираните компоненти и надеждността на защитата. Създаването на нова схема се извършва чрез съветника, като потребителят трябва само да избере необходимите параметри и да въведе определени стойности.

Схематичен дисплей 1-2-3 Схема

Има графично изображение на схемата, може да бъде изпратено за печат, но не може да бъде редактирано. След завършване на проекта се избира корицата на екрана. В момента програмата "1-2-3" не се поддържа от разработчика, актуализациите са излезли от дълго време и най-вероятно няма да има повече.

Свалете 1-2-3 Схема

sPlan

sPlan е един от най-лесните инструменти в нашия списък. Тя осигурява само най-необходимите инструменти и функции, опростявайки процеса на създаване на схема възможно най-много. Потребителят ще трябва само да добави компоненти, да ги свърже и да изпрати картата на принтера, като го е конфигурирала предварително.

SPlan компонентен редактор

Освен това има малък редактор на компоненти, полезен за тези, които искат да добавят свой собствен елемент. Тук можете да създавате надписи и да редактирате точки. Докато запазвате обекта, трябва да обърнете внимание, че той не замества оригинала в библиотеката, ако не е необходимо.

Изтеглете sPlan

КОМПАС-3D

"Compass-3D" - професионален софтуер за изграждане на различни схеми и чертежи. Този софтуер поддържа не само работа в самолета, но също така ви позволява да създавате пълноправни 3D модели. Потребителят може да записва файлове в различни формати и да ги използва в други програми.

Работа в компас 3D

Интерфейсът се изпълнява удобно и напълно русифициран, дори и начинаещите трябва бързо да се чувстват комфортно в него. Има голям брой инструменти, които осигуряват бързо и точно изчертаване на веригата. Пробна версия на "Compass-3D" можете да изтеглите на официалния сайт на разработчиците напълно безплатно.

Изтеглете компас-3D

електротехник

Завършва нашия списък с "Електрически" - полезен инструмент за тези, които често извършват различни електрически изчисления. Програмата е оборудвана с повече от двадесет различни формули и алгоритми, с помощта на които изчисленията се извършват във възможно най-кратък срок. От потребителя е необходимо само да се попълнят определени линии и да се отбележат необходимите параметри.

Избор на кабел Електрически

Изтегляне на електрически

Избрахме за вас няколко програми, които ви позволяват да работите с електрически вериги. Всички те са донякъде подобни, но имат и свои собствени уникални функции, благодарение на които те стават популярни сред широк кръг потребители.