Не винаги е възможно да използвате онлайн преводачи или хартиени речници. Ако често срещате чужд текст, който изисква обработка, препоръчваме да използвате специален софтуер. Днес ще разгледаме малък списък от най-подходящите програми, които превеждат.

Lingoes

Първият представител е универсалната справочна книга, чиято основна задача е търсенето на дадени думи. По подразбиране няколко езика вече са инсталирани, но те не са достатъчни. Затова можете да изтеглите предложените от официалния сайт, да се възползвате от онлайн версиите си или да качите вашите собствени. Това е удобно конфигурирано в разпределеното меню.

Превод на Lingoes

Има вграден високоговорител, който ще произнесе избраната дума, настройката й се извършва в менюто. Освен това е добре да се обърне внимание на наличието на вградени приложения, включително валутен преобразувател и международни кодове за мобилни телефонни номера.

Изтеглете Lingoes

Екран Преводач

Екран Преводач е проста, но полезна програма, която не изисква от вас да въведете текст в низове, за да получите резултат. Всичко е много по-лесно - просто настроите необходимите параметри и започнете да го използвате. Достатъчно е да изберете област от екрана, за да получите незабавен превод. Просто вземете предвид, че този процес се осъществява с помощта на интернет, така че присъствието му е задължително.

Изтегляне на екран Преводач

Вавилон

Тази програма ще ви помогне не само да преведете текста, но и да получите информация за значението на определена дума. Това става чрез вградения речник, който не изисква връзка с интернет, за да обработва данните. Освен това се използва и за превод, който също ще позволи това да се извършва без достъп до мрежата. Стабилните изрази се обработват правилно.

Превод на Вавилон

Отделно, трябва да обърнете внимание на обработката на уеб страници и текстови документи. Това ви позволява значително да ускорите процеса. Трябва само да посочите пътя или адреса, да изберете езиците и да изчакате, докато програмата приключи.

Изтеглете Вавилон

PROMT Professional

Този представител предлага редица вградени речници и техните електронни опции за компютъра. Ако е необходимо, изтеглете директорията от официалния сайт, в неговата инсталация ще помогне на вградения инсталатор. Освен това има въведение към текстовите редактори, което в някои случаи ви позволява да получите по-бързо превода.

Бърз превод PROMT Professional

Изтеглете PROMT Professional

Mul'titran

Най-важната функция тук не е съвсем удобна, тъй като основният фокус беше върху речниците. Потребителите трябва да търсят превод на всяка дума или израз отделно. Можете обаче да получите по-подробна информация за тях, която други програми не предоставят. Това може да бъде информация за предложенията, в които най-често се използва думата, или нейните синоними.

Списък на мултитрен фрази

Обърнете внимание на списъка с фрази. Потребителят трябва само да въведе думата, след което много от опциите ще бъдат показани, за да се използва заедно с други думи. За да получите по-конкретна информация за колоквиален израз или конкретна сфера, трябва да го посочите в самия прозорец.

Изтегляне на Multitran

MemoQ

MemoQ е една от най-удобните програми в тази статия, защото има много допълнителни функции и инструменти, които правят работата по-лесна и по-приятна. Сред всичко би било желателно да се отбележи създаването на проекти и преводът на големи текстове на части с достъп до редактиране по време на обработката.

Преводна бележка

Можете да поставите един документ и да продължите да работите с него, да замените определени думи, да маркирате изрази или термини, които не е необходимо да обработвате, да извършвате проверки на грешки и много други. Пробната версия на програмата е безплатна и практически неограничена, затова е страхотно да се запознаете с MemoQ.

Изтегляне на MemoQ

Все още има много софтуерни и онлайн услуги, които помагат на потребителите бързо да превеждат текста, не могат да бъдат изброени в една статия. Опитахме се да избираме за вас най-интересните представители, всеки от които има свои функции и чипове и може да бъде полезен при работа с чужди езици.