Много от тях добавят различни ефекти към снимките си, обработват ги с всякакви видове филтри и добавят текст. Понякога обаче е трудно да се намери многофункционална програма, която да включва добавяне на текст. В тази статия ще разгледаме няколко представители на графични редактори и софтуер за работа с изображения, с които се създават изображения с текст.

Picasa

Picasa е едно от най-популярните приложения, които не само ви позволяват да преглеждате и сортирате изображения, но и да ги редактирате, като добавяте ефекти, филтри и, разбира се, текст. Потребителят може да персонализира шрифта, неговия размер, позиция на надписа и прозрачност. Този набор от инструменти ще помогне на органичното обединяване на всичко заедно.

Преглеждайте изображението в Picasa

В допълнение, има голям набор от функции, които ще бъдат полезни при работа с изображения. Това включва разпознаване на лица и сътрудничество със социални мрежи. Но не чакайте актуализации и корекции на програмни грешки, защото Google вече не се занимава с Picasa.

Изтеглете Picasa

Adobe Photoshop

Много потребители са запознати с този графичен редактор и го използват много често. Тя е полезна за всяка манипулация на изображенията, независимо дали е корекция на цветовете, добавяне на ефекти и филтри, рисуване и много други. Това включва създаването на надпис. Всяко действие е бързо и можете да използвате всеки шрифт, инсталиран на вашия компютър, но забележете, че не всички поддържат кирилица - бъдете внимателни и се запознайте с характеристиките преди инсталирането.

работа с текста в Adobe Photoshop

Изтеглете Adobe Photoshop

GIMP

Възможно ли е GIMP да се нарече безплатен аналог на добре известната програма Adobe Photoshop? Вероятно, да, но си струва да се има предвид, че не получавате същия брой различни удобни инструменти и други помощни средства, които са на борда на Photoshop. Работата с текста тук е ужасна. На практика няма корекции, шрифтът не може да бъде редактиран, остава само да се променят размерът и формата на буквите.

Текст в GIMP

В някои случаи трябва да използвате чертеж. С неговата помощ, създаването на надпис ще бъде много по-трудно, но с правилното умение ще получите добър резултат. Като обобщим този представител, искам да отбележа, че той е подходящ за редактиране на изображения и ще се конкурира с Photoshop, тъй като той се разпространява безплатно.

Изтеглете GIMP

PhotoScape

И един ден не е достатъчно, за да научите всички инструменти, които са в тази програма. Има много от тях, но няма да ги намерите безполезни. Това включва създаване на GIF анимации , заснемане на екрана и компилиране на колажи. Списъкът продължава завинаги. Но сега се интересуваме особено от добавянето на текст. Тази функция е тук.

Прочетете още: Направете GIF анимация от видеоклип в YouTube

създаване на страници PhotoScape

Надписът в раздела "Обекти" се добавя. Предлага се в реплика стил на комикси, всичко зависи от вашето въображение. Особено доволен от факта, че PhotoScape се разпространява напълно безплатно, осигурявайки просто страхотни възможности за редактиране на изображения.

Изтеглете PhotoScape

Snapseed

Сред програмите за Windows, които работят с операционната система Android, са в ход. Сега много хора правят снимки на смартфони, затова е много удобно да обработвате веднага получената снимка, без да я изпращате на компютъра за редактиране. Snapseed предлага богат избор от ефекти и филтри, а също така ви позволява да добавите надпис.

Инструменти за редактиране чрез snapseed

Освен това има инструменти за рамкиране, рисуване, завъртане и мащабиране. Snapseed е подходящ за тези, които често правят снимки по телефона и ги обработват. Той се предлага за изтегляне безплатно от Google Play Магазин.

Изтеглете Snapseed

PicPick

PicPick - програма за мултитаскинг за създаване на екранни снимки и редактиране на изображения. Особено внимание се отделя на създаването на изображения от екрана. Просто изберете отделна област, добавете бележки и веднага започнете да обработвате готовото изображение. Функцията за отпечатване на етикети също присъства.

редактор в PicPick

Всеки процес се извършва бързо благодарение на вградения редактор. PicPick се разпространява безплатно, но ако имате нужда от повече инструменти и ще използвате този софтуер професионално, значи си струва да помислите за закупуването на подобрена версия.

Изтеглете PicPick

Paint.NET

Paint.NEt - разширена версия на стандартната Paint, която е подходяща дори за професионалисти. Той има всичко, от което се нуждаете, което ще ви бъде полезно при обработката на изображения. Функцията за добавяне на текст се прилага стандартно, както при повечето подобни програми.

Въвеждане на текст в Paint.NET

Струва си да обърнете внимание на отделянето на слоевете - това ще ви помогне много, ако използвате много елементи, включително надписи. Програмата е лесна и лесна за овладяване дори на начинаещ потребител.

Изтеглете Paint.NET

Прочетете още: Софтуер за редактиране на снимки

Статията не представя целия списък с такива програми. В повечето графични редактори има функция за добавяне на текст. Въпреки това сме събрали едни от най-добрите, които са не само за това, но и изпълняват редица други операции. Подробно проучване на всяка програма, за да направи точния избор правилно.