Не винаги потребителите срещат трудности при навлизането в клиента произход , Често работи добре, но когато се опитате да го направите, изпълнете директните му задължения, възникват проблеми. Например, може да срещнете "неизвестна грешка" под кодов номер 196632: 0. Струва си да се разбере по-подробно какво може да се направи с него.

Неизвестна грешка

Грешка 196632: 0 обикновено възниква, когато се опитвате да изтеглите или обновите игри чрез първоначалния клиент. С какво точно е свързано, трудно е да се каже, защото дори самата система го възприема като "неизвестна" . Обикновено опитите за рестартиране на клиента и компютъра не работят.

В този случай има редица действия, които трябва да бъдат предприети за решаване на проблема.

Метод 1: Основен метод

За щастие, този проблем отдавна е известно на разработчиците на приложения и те са предприели определени мерки. Необходимо е да включите защитено изтегляне в клиента Origin, което ще намали вероятността от възникване на проблема.

 1. Първо трябва да преминете към програмните настройки: в горната част изберете елемента "Произход" , след което в изскачащото меню ще видите елемента "Настройки на приложението" .
 2. Настройки за произход

 3. След това отидете на раздела "Диагностика" . Трябва да активирате опцията "Изтегляне в безопасен режим" . След като активирате, настройките се запазват автоматично.
 4. Защитено качване в Origin

 5. Сега си струва да се опитате отново да изтеглите или актуализирате желаната игра. Ако проблемът възникна само по време на ъпгрейд, има смисъл и да се инсталира напълно играта.

Урокът: Как да премахнете игра от Произход

Важно е да се отбележи, че този параметър значително намалява скоростта на изтегляне в клиента. Изтеглянето на някои игри в този режим ще бъде невъзможно. Така че най-добрият вариант е подходящ за актуализиране на продуктите, изтеглянето и инсталирането им ще доведе до сериозни проблеми. Струва си да опитате да деактивирате режима след известно време след успешното изпълнение на преди това невъзможно действие - може би проблемът вече няма да притеснява.

Метод 2: Почистете преинсталацията

Ако защитеното изтегляне не подобри ситуацията, значи си заслужава да се опитате да извършите чисто преинсталиране на програмата. Възможно е някои дефектни компоненти да блокират изпълнението на последователността на изтегляне на съдържание.

Първо трябва да изтриете клиента себе си по удобен начин.

След това трябва да изтриете всички файлове и папки, свързани с Origin, на следните адреси:

C:Пользователи[Имя пользователя]AppDataLocalOrigin
C:Пользователи[Имя пользователя]AppDataRoamingOrigin
C:ProgramDataOrigin
C:Program FilesOrigin
C:Program Files (x86)Origin

Представените примери за инсталирания клиент на произход на адреса, който се предлага по подразбиране.

Папка с кеш за произход

След това трябва да рестартирате компютъра. Сега трябва да деактивирате всички антивирусни програми, да изтеглите текущия инсталационен файл от официалния сайт на Origin и да извършите инсталацията. Файлът с инсталатора най-добре се стартира като администратор с десния бутон на мишката.

Прочетете още: Как да изключите антивирусната защита за известно време

Този метод е универсален за решаване на широк кръг от проблеми с клиента на Origin. В този случай той често помага.

Метод 3: Рестартирайте адаптера

Ако чистата преинсталация не помогне, трябва да се опитате да изчистите кеша на DNS и да рестартирате мрежовия адаптер. В процеса на дългосрочно използване на интернет системата има свойството да бъде заредена с боклук от мрежата, която компютърът кешира, за да улесни по-нататъшната връзка. Това объркване често причинява много грешки, които възникват при използване на Интернет.

 1. Почистването и рестартирането се извършват чрез "командния ред" чрез въвеждане на съответните команди. За да го отворите, трябва да се обадите на протокола "Run" с комбинацията "Win" + "R" . В отворения прозорец въведете командата cmd .
 2. Отваряне на корпуса

 3. "Командния ред" се отваря. Тук е необходимо да въведете следните команди в реда, в който са изброени. Важно е да пазите правописа и да се регистрирате. След всяка команда трябва да натиснете клавиша "Enter" на клавиатурата.

  ipconfig /flushdns
  ipconfig /registerdns
  ipconfig /release
  ipconfig /renew
  netsh winsock reset
  netsh winsock reset catalog
  netsh interface reset all
  netsh firewall reset

 4. Въвеждане на команди за изчистване на DNS кеша

 5. След това рестартирайте компютъра.

Сега можете да опитате, дали е помогнал да се справите с проблема. Често причината за неуспеха на клиента е действително в претоварените неуспехи на кеш и в крайна сметка проблемът се решава чрез почистване и рестартиране.

Метод 4: Проверка за сигурност

Освен това, ефективността на клиентските функции може да бъде възпрепятствана от различни зловреден софтуер. Трябва да извършите пълно компютърно сканиране за вируси, като използвате подходящи програми.

Урокът: Как да проверявате компютъра си за вируси

Освен това не е излишно да се проверява и системата за компютърна сигурност. Трябва да сте сигурни, че произходът е включен в списъка с изключения от текущия антивирус и защитната стена. Някои от най-подозрителните програми в усъвършенствания режим могат да възприемат Origin за злонамерен софтуер и да пречат на неговата работа, като блокират отделните компоненти.

Прочетете още: Добавяне на програми и файлове към антивирусни изключвания

Метод 5: Нето рестартиране

Ако нищо не помогне, тогава трябва да приемете, че компютърът е в конфликт с други процеси и Origin е просто блокиран от друга задача. За да потвърдите този факт, препоръчваме да извършите чисто рестартиране на системата. Това означава, че компютърът ще бъде активиран с минимален набор от процеси, които номинално гарантират оперативната съвместимост на операционната система и основните функции.

 1. Първо, трябва да започнете търсене на компонентите на системата. Това става, като кликнете върху иконата на лупа близо до бутона "Старт" .
 2. Търсене по система

 3. Ще се отвори меню с низ за търсене, където ще въведете заявката msconfig . Търсенето ще предложи програма наречена "Системна конфигурация" , тя трябва да бъде активирана.
 4. Конфигуратор на компоненти на Windows

 5. Ще се отвори прозорец, където се намират различни параметри на системата. Трябва да отидете в раздела "Услуги" . Тук трябва да отбележите опцията "Да не се показват процесите на Microsoft" , след което да кликнете върху "Disable all" . Тези действия ще деактивират всички ненужни процеси на системата, с изключение на основните, необходими за работата на операционната система.
 6. Деактивиране на всички процеси

 7. След това отидете в раздела "Стартиране" и изпълнете "Task Manager" от там. За тази цел има специален ключ. Също така може да се нарече независимо чрез комбинация от клавиши "Ctrl" + "Shift" + "Esc" . В първия случай прозорецът веднага ще се отвори в раздела "Стартиране" , във втория - там трябва да отидете ръчно.
 8. Отваряне на диспечера с автоматично зареждане

 9. В тази секция трябва да изключите абсолютно всички компоненти, които са тук. Това ще попречи на различните програми да работят заедно с началото на системата.
 10. Деактивирайте незабавните качвания

 11. Остава да затвори мениджъра и да приложи промените в конфигуратора. След това можете да рестартирате компютъра.

Тя ще бъде стартирана с минимална функционалност. Сега си струва да се опитате отново да стартирате Origin и да актуализирате или изтеглите играта. Ако въпросът действително е в противоречащ процес, това би трябвало да помогне.

Възвращаемостта може да бъде отменена чрез обръщане на всички описани мерки. След това просто трябва да рестартирате компютъра и да се насладите на игрите.

заключение

В допълнение към тези мерки можете да опитате да оптимизирате компютъра си, като го изчистите от боклука. Някои потребители съобщиха, че това е помогнало да се справим с неуспеха. В други случаи трябва да се свържете с техническата поддръжка на EA, но най-вероятно те ще продължат да предлагат опциите, описани по-горе. Надяваме се, че грешката ще загуби своя "неизвестен" статус, а разработчиците ще го поправят в крайна сметка, рано или късно.