Често програми, насочени към професионална работа, плашат техния сложен, объркващ интерфейс, който има дълго време да владее. Добре е, че някои програми, които съдържат много функции и разширени функции в арсенала си, все още са доста лесни за овладяване, а Sound Forge е един от тях.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Програми за създаване на минус такива

Sound Sound е професионален аудио редактор от известната фирма Sony, където не само опитни, но обикновени потребители на компютри и дори начинаещи могат лесно да работят. Това важи и за задачи, които могат да бъдат решени с помощта на тази програма: дали е банално да изрежете песни в тонове на звънене или да записвате аудио, да записвате компактдискове и много повече - всичко това може да бъде направено свободно в Sony Sound Forge Pro. Нека да разгледаме по-отблизо основните характеристики на тази програма.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Софтуер за редактиране на музика

Редактиране на аудиофайлове

Основната задача на тази програма е аудио редактиране, а за тези цели в арсенала Sound Ford съдържа всички необходими инструменти. Всички те се намират в раздела "Редактиране" и с тях можете да изрежете, копирате, поставите или изтриете необходимия фрагмент от песента. така че можете да създадете тон на звънене за телефона си, просто да отрежете излишъка от аудиозаписа, да добавите нещо собствено или да поставите няколко песни заедно.

Редактиране на аудио файлове в Sound Forge Pro

В допълнение, заслужава да се отбележи, че в Sound Forge Pro можете да работите отделно с всеки канал на аудио запис.

Редактиране на аудиофайлове по канали в Sound Forge Pro

Ефекти за обработка на звука

Ефекти за обработка, промяна и подобряване на качеството на звука в този аудио редактор също е доста. Всички те се съдържат в съответния раздел ("Ефекти").

Ефекти за обработка на звука в Sound Forge Pro

Има ехо ефект, хор, изкривяване, терена, реверберация и много други. С тяхна помощ не само можете да подобрите качеството на която и да е песен или запис, но и да ги промените значително или да конвертирате, ако е необходимо. Също така, тези ефекти ще ви помогнат да изчистите шума от гласовия запис, да промените гласа и много повече.

Обработващи ефекти в Sound Forge Pro

процеси

Това е приблизително същото като ефекта, а в други програми тези инструменти обикновено се комбинират. В раздела Процес на звука на програмата "Sound Ford" се намират еквалайзера, преобразувателят на канали, обратният инструмент, закъснението, нормализирането на звука или премахването му, панорамът (промяната на канала) и много други.

Процеси в Sound Forge Pro

Процес-ефектите са друга възможност за подобряване на качеството или просто промяна на звука на аудио файл за постигане на желания резултат.

Еквалайзер в Sound Forge Pro

Получаване на подробна информация за аудиофайл

В Sound Forge Pro има инструмент, с който можете да получите подробна техническа информация за аудио файл (не за тагове) с пикови и минимални стойности за всеки от двата канала. Инструментът се нарича "Статистика" и се намира в раздела "Инструменти".

Получете подробна информация за аудио файла в Sound Forge Pro

Говорейки директно за маркери, в тази програма можете не само да ги преглеждате, но и да променяте или добавяте свои данни. Този инструмент се намира в "Инструменти" - "Пакетно конвертиране" - "Метаданни".

Редактиране на маркери в Sound Forge Pro

Записвайте аудио

Би било странно, ако такъв усъвършенстван аудио редактор като Sound Ford не предложи възможност за записване на аудио. В тази програма можете да записвате сигнал, идващ от микрофон или свързан инструмент, след което завършеният запис може да бъде редактиран и обработен с ефекти. За съжаление записващата функция в тази програма не се изпълнява професионално, както в Adobe Audition , където можете да записвате партитата на a cappel за инструменти.

Записвайте аудио в Sound Forge Pro

Групова обработка на файлове

В Sound Forge Pro има възможност за партидна обработка на аудио. Това означава, че можете да налагате едни и същи ефекти и процеси едновременно на няколко песни, така че да не губите време за всеки от тях отделно.

Групова обработка на файлове в Sound Forge Pro

За съжаление, местоположението на аудио файлове в главния прозорец на програмата не е толкова удобно, колкото в OcenRadio , Wavepad Sound Editor или GoldWave , където всяка песен може да бъде поставена в изгледа (един под друг или в близост, в един прозорец) и между всеки файл трябва да превключвате, като използвате разделите в долната част на главния прозорец.

Обработка на партиди в Sound Forge Pro

Записване на компактдиск

Директно от Sound Ford можете да записвате редактирано аудио на CD, което в много случаи е много удобно и значително спестява времето на потребителя.

Изгарянето на CD в Sound Forge Pro

Възстановяване / възстановяване на записи

Този редактор съдържа в своя арсенал средства за възстановяването на аудио файлове.

Възстановете възстановяването на записите в Sound Forge Pro

С тяхна помощ можете да подобрите качеството на аудиозаписа или да изчистите шума от цифрова композиция (например "заснетите" от касета или запис), да премахнете характерните артефакти и други ненужни звуци.

Изчистете звука в Sound Forge Pro

Поддръжка за приставки от трети страни

Sound Forge Pro поддържа VST технология, което означава, че функционалността на този редактор може да бъде допълнена и разширена с други VST плъгини, които могат да бъдат свързани с него. Излишно е да се каже колко широк избор от ефекти и инструменти потребителят предлага тази функция на редактора.

Поддръжка на VST в Sound Forge Pro

Предимства на Sound Ford

1. Лесен и интуитивен графичен интерфейс с удобно внедрена навигация и контрол.

2. Огромен набор от инструменти, ефекти и полезни функции за работа със звук, които могат да бъдат разширени с помощта на приставки от трети страни.

3. Поддръжка на всички текущи аудиофайлове.

Недостатъци на Sound Forge Pro

1. Програмата е платена, а не евтина.

2. Липса на русификация.

3. Груповата обработка на файлове не се изпълнява достатъчно добре.

Звуков редактор Звук Форд от Sony е професионално ниво програма, голям набор от функции и инструменти съответства на това заглавие в най-пълна. Този редактор се справя с всички ежедневни задачи за работа със звук, предлагайки в притурката редица софтуерни инструменти, които надхвърлят обичайното приложение. Тази програма е подходяща за повечето потребители, които често работят със звук.

За да изтеглите версията за оценка на програмата, трябва да изпълните малка процедура за регистрация на сайта на програмиста. След като инсталирате редактора на компютъра си, трябва да влезете директно в него.

Изтеглете пробна версия на Sound Forge Pro

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт