Почти всеки ден се срещаме с видео наблюдение: в супермаркети, паркинги, офиси и други интересни места. Но да се организира система за видеонаблюдение не е толкова трудно. С помощта на специални програми дори обикновен потребител може да направи това. Обмислете една такава програма - WebCam Monitor.

WebCam Monitor е програма, която ви позволява да използвате уеб камера като камера за наблюдение. С негова помощ ще разберете дали някой влиза в стаята ви и дори ще разберете кой е този човек (или не човек, никога не знаеш). Програмата е много лесно да се учи, така че тя ще отговаря на всеки потребител. WebCam Monitor наподобява разширена версия на програмата IP камера Viewer ,

Вижте също: Друг софтуер за видеонаблюдение

Шум и сензор за движение

Можете да оставите WebCam Monitor и не се притеснявайте, че ще трябва да прегледате много часове на видео, за да разберете кой отиде в стаята. В програмата можете да конфигурирате сензори за движение за цялата стая и за конкретна област (например да наблюдавате само вратата). Или можете да свържете звуков сензор и видеозаписът ще започне веднага щом програмата програмира определен шум.

Сензор за движение на монитора на уеб камера

Помощник за търсене

След първото стартиране програмата ще намери и предложи да се свържат наличните камери. Освен това, WebCam Monitor ще конфигурира камерите за оптимална производителност. Програмата поддържа повече от 100 камери без допълнителни драйвери.

Съветник за търсене на монитор на уеб камера

Алармени действия

Програмата може не само да заснеме видеоклип, когато някой се види в стаята, но и да извърши много различни действия, за разлика от Axxon Next , Например, стартирайте друга програма, активирайте бипкане, изпратете предупреждение до пощата и др.

Уеб камера

известие

Както и Xeoma , след като WebCam мониторът улови движението или шума, той ще започне да записва и да прави екранна снимка, която ще ви бъде изпратена по електронната поща. Или може да изпрати текстово съобщение до телефона или отново до пощата.

Известия за уеб камера на монитора

FTP сървър

Всички видеозаписи са много малки и могат да се съхраняват на компютър. И можете да ги качите на отдалечен FTP сървър. Това ще ви позволи не само да спестите място на вашия компютър, но и да отидете на сървъра от телефона от където и да е по света, където има интернет.

достойнство

1. Интуитивен интерфейс;
2. Възможност за качване на видео към FTP сървър;
3. Чувствителен детектор за движение;
4. Удобен помощник за търсене;

недостатъци

1. Липса на русификация;
2. Можете да свържете само 4 камери и по-малко;
3. Ограничена безплатна версия;

WebCam Monitor е доста мощна програма, в която можете да персонализирате всяка камера по ваш начин. В безплатната версия можете да се запознаете с цялата функционалност на програмата. Ограничението е невъзможността за самостоятелна работа повече от два часа, както и огромен брой рекламни банери и постоянни оферти за закупуване на WebCam Monitor.

Изтеглете пробна версия на WebCam Monitor

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт