Коя програма за отваряне на BIN файла

Периодично потребителите, които работят с различни програми и файлове, могат да срещнат BIN формат. Трудно е да се каже как точно да отворите този обект, тъй като този тип е доста често срещан и се използва в различни индустрии. Има обаче редица най-популярни начини за използване на файлове с този формат. Искаме да поговорим за това в нашата статия днес.

Отворете BIN файлове

Поради факта, че обект от тип BIN може да съхранява различна информация в себе си, той просто няма да може да намери програма, която да го отвори и правилно да прочете съдържанието. Тук трябва да надградите какво име има файлът, колко място заема, къде се съхранява на компютъра и как е получен. Нека разгледаме няколко възможни начина за тестване на тези елементи, започвайки от най-често срещаните ситуации.

Вариант 1: Програми за работа с изображения на виртуални дискове

Сега физическите дискове постепенно вече не се използват и в много компютри и лаптопи дори няма устройство, където да вмъкнете DVD или CD. Това обаче не отменя факта, че определена информация все още се съхранява в изображения, предназначени за дискове, но се чете с помощта на дискови емулатори и други специални програми. Обикновено виртуалното изображение е в ISO формат, но в някои случаи има и BIN. Използвайте връзката по-долу, за да отидете на статията по темата за отваряне и инсталиране на BIN на компютър, за да изучите подробно тази тема и да се справите със задачата.

Повече подробности: Инсталиране на BIN файл

Вариант 2: Видео плейъри

Преглеждането на видео съдържание в операционната система се извършва с помощта на видеоплейър. Windows има стандартен плейър, но той няма специални кодеци и не е предназначен да отвори филм, запазен във формат BIN. Можете да разпознаете, че видеоклипът се съхранява вътре в такъв файл само по неговия размер, той ще бъде доста голям дори при кратка продължителност на самия вграден филм. Нека да анализираме процеса на отваряне на този тип данни с помощта на добре познат плейър, наречен VLC:

Изтеглете VLC Media Player

 1. Стартирайте програмата и незабавно разширете изскачащото меню Медия .
 2. Отидете в главното меню на плейъра, за да отворите BIN файлове

 3. Изберете „Отваряне на файл“.
 4. Преход към отваряне на бин файлове през плейъра

 5. Очаквайте да се появи нов прозорец на Explorer, в който изберете самия BIN файл.
 6. Отваряне на BIN файлове в плейъра за възпроизвеждане на видео

 7. Ако възпроизвеждането е започнало, софтуерът е избран правилно. Ако на екрана се появи грешка, ще трябва да потърсите друг начин да прочетете обекта.
 8. Неуспешен опит за възпроизвеждане на BIN файлове в плейъра

Ако VLC Player по някаква причина не ви подхожда, можете да изберете почти всеки такъв плейър, например, KMPlayer , Препоръчваме ви да прочетете пълния списък на такъв софтуер в нашия отделен материал по-долу.

Прочетете също: Програми за гледане на видео на компютър

Вариант 3: Атари емулатори

Компанията Atari произвежда маркови конзоли и игри за тях през далечните 80-те години на миналия век. Почти всички техни проекти за игри са достигнали до нашето време, което ви позволява да ги стартирате на компютри. Всички игри, разработени специално за Atari-800 и по-нови версии, имат BIN формат. Можете да ги идентифицирате по подходящото име и малък обем. За правилното стартиране е необходимо да изтеглите подходящия емулатор, който се прави по следния начин:

Изтеглете Atari емулатор от официален сайт

 1. Следвайте връзката по-горе към уебсайта на английски език, който произвежда различни емулатори. Там отидете на секцията "Емулатори" .
 2. Отидете на страницата с емулатори, за да изтеглите емулатора на конзолата Atari

 3. Потърсете Atari в списъка и изтеглете някоя от версиите или всички от тях наведнъж, за да проверите наличността на съществуващия файл навсякъде.
 4. Избор на емулатор Atari за отваряне на бин файлове

 5. Изберете подходящата версия, стартирайте изтеглянето и след приключване отворете архива.
 6. Изтеглете Atari емулатор, за да отворите бин файлове

 7. Не е необходимо да инсталирате емулатора, просто стартирайте изпълним файл, наличен в архива.
 8. Стартиране на префикс емулатор за отваряне на .bin файлове

 9. Там отидете, за да стартирате изображението на играта, като кликнете върху бутона „Boot Image“ .
 10. Отидете на отваряне на BIN файла в емулатора

 11. В браузъра изберете подходящия файл.
 12. Избор на файл, който да се отвори в емулатора на конзолата

 13. Играта ще започне веднага, ако изображението на играта от Atari все още действа като BIN обект.
 14. Стартира BIN файлове през конзолния емулатор

Вариант 4: Текстови редактори

Ако файл от тип BIN се намира в папка с която и да е програма или носи име, което се отнася до софтуера, който познавате, най-вероятно той съдържа формата на двоичния код, изпълнен в определен момент. Тя е достъпна за гледане през всеки текстов редактор. За да отворите, трябва:

 1. Щракнете с десния бутон върху елемент и изберете "Отваряне с . "
 2. Преход към отваряне на BIN файлове чрез текстов редактор

 3. Изберете всеки удобен текстов редактор от списъка, например стандартен Notepad, и кликнете върху „OK“ .
 4. Изберете текстов редактор, за да отворите бин файлове

 5. След това прегледайте съдържанието. Някои програми може да не поддържат използваното кодиране, така че вместо нормални символи ще се показват йероглифи.
 6. Показване на съдържанието на BIN файлове в текстов редактор

Прочетете също: Текстови редактори за Windows

Освен това трябва да се отбележи, че файловете на фърмуера за различни рутери или друго оборудване също имат BIN формат. Те не са предназначени за отваряне на компютър и се изтеглят директно в софтуера на устройството. Предлагаме да се запознаете с примера на фърмуера на рутера чрез BIN, като кликнете върху следната връзка.

Прочетете също: Мигащ D-Link рутер DIR-620

В статията все още не сме споменали много отрасли, използващи файловете в разглеждания формат, но повечето от тях не могат да бъдат отворени програмно или обикновено са предназначени за други операционни системи. Като част от днешния материал бяха разгледани само най-популярните приложения на BIN.