Програмата за емулиране на BlueStacks е мощен инструмент за работа с приложения за Android. Той има много полезни функции, но не всяка система може да се справи с този софтуер. BlueStacks е много потребна от ресурси. Много потребители отбелязват, че проблемите започват дори по време на инсталационния процес. Нека видим защо BlueStacks и BlueStacks 2 не са инсталирани на компютъра.

Изтегли BlueStacks

Основните проблеми при инсталирането на емулатора BlueStacks

Много често по време на инсталирането потребителите могат да видят следното съобщение: "Не мога да инсталирам BlueStacks" , след което процесът е прекъснат.

Инсталирането на BlueStacks не е възможно

Проверка на параметрите на системата

Може да има няколко причини за това. Първо трябва да проверите параметрите на вашата система, може би не разполагате с необходимата сума на RAM за работа с BlueStacks. Можете да го видите, като отидете в "Старт" , в раздела "Компютър" , щракнете с десния бутон на мишката и отидете на "Properties" .

Системни настройки за инсталиране на BlueStacks

Напомням ви, че за да инсталирате приложението BlueStacks, компютърът трябва да е поне 2 гигабайта RAM, а 1 гигабайт трябва да бъде свободен.

Пълно премахване на BlueStacks

Ако паметта е наред и BlueStacks все още не е инсталирана, може би програмата е преинсталирана и предишната версия е неправилно изтрита. Поради това програмата има различни файлове, които не позволяват инсталирането на следващата версия. Опитайте да използвате инструмента CCleaner , за да премахнете програмата и да почистите системата и регистъра от ненужни файлове.

Всичко, от което се нуждаем, е да отидете в раздела " Инструменти " , в секцията " Unistall " изберете "BlackStax" и натиснете " Unistall " . Уверете се, че претоварвате компютъра и започнете отново да инсталирате BlueStacks.

Премахване на BlueStacks с CCleaner

Друга популярна грешка при инсталирането на емулатора е: "BlueStacks вече е инсталиран на тази машина" . Това съобщение показва, че BlueStacks вече е инсталиран на вашия компютър. Може би просто забравихте да го премахнете. Можете да видите списъка с инсталираните програми чрез "Контролен панел" , "Добавяне или премахване на програми" .

BlueStacks вече е инсталиран на тази машина

Преинсталиране на Windows и свързване с поддръжката

Ако сте проверили всичко и грешката с инсталирането на BlueStacks все още остава, можете да преинсталирате Windows или да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти. Самата програма BlueStacks е доста тежка и има много недостатъци в нея, така че често се случват грешки в нея.