Когато има нужда да запишете изображение на USB флаш устройство, например, за да инсталирате операционна система, е важно да се погрижите за прост и висококачествен софтуер. Win32 Disk Imager е ефективно средство за тези цели.

Win32 Disk Imager е безплатна програма за работа с изображения на дискове и USB носители. Програмата ще бъде ефективен асистент както за резервни флаш памети, така и за записване на данни за тях.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за създаване на зареждащи устройства

Пишете на USB флаш устройство

С изображение на IMG формат на компютъра, инструментът за разпознаване на дискове на Win32 ще му позволи да бъде записан на сменяемо USB устройство. Тази функция ще бъде особено полезна, например при създаване на стартиращо USB флаш устройство или за прехвърляне към него на предварително създадено резервно копие като IMG изображение.

Запишете изображения на USB флаш устройство с Win32 Disk Imager

Създаване на резервно копие

Ако трябва да форматирате USB флаш устройство, на което има важни данни, разбира се, можете просто да копирате файловете в компютъра, но е много по-удобно да направите резервно копие с едно щракване, като запазите всички данни под формата на IMG изображение. Впоследствие същият файл може да бъде записан отново в устройството чрез същата програма.

Създаване на резервно копие на Win32 Disk Imager

Предимства:

1. Прост интерфейс и минимален набор от функции;

2. Предприятието е изключително лесна за управление;

3. Разпределени от сайта на разработчика абсолютно безплатно.

недостатъци:

1. Работи само с изображения във формат IMG (за разлика от Rufus );

2. Няма руски език.

Win32 Disk Imager е отлично работещо средство за копиране на изображения от USB флаш устройство или, обратно, да ги напишем. Основното предимство на програмата е нейната простота и липсата на ненужни настройки, но поради подкрепата само на IMG формата, този инструмент не е подходящ за всички.

Свали Win32 Disk Imager безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт