Всяко производство на мебели трябва да има специален софтуер за успешно развитие и популяризиране. С негова помощ можете да проектирате и създадете дизайн на продукта. Пример за такъв софтуер е пълнофункционална среда за 2D чертане и 3D моделиране - bCAD Furniture.

bCAD Furniture е мощна система за автоматизация на дизайна, главно мебелите в кабинета. С негова помощ можете да работите през всички етапи на производството: проектиране, строителство, технологична подготовка на производството. Разбира се, не е толкова мощен, колкото Основа Furniturer , но много по-бюджетни.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на дизайн на мебели

"Всичко-в-едно"

Особеността на bCAD е, че всички инструменти, необходими за производството на мебели, се съдържат в един изпълним модул. Така че с помощта на тази програма можете не само да симулирате, но и да изготвяте чертежи, разрязване на карти, оценки и доклади и др.

Създаване на дизайн

С помощта на bCAD можете да създадете дизайн в основното обзавеждане на шкафа. На официалния сайт се предлага да изтеглите две версии на програмата: с библиотеки и без. Препоръчваме да изтеглите версията с вече инсталираните библиотеки, тъй като те съдържат голям брой материали за творчество: елементи за мебели, аксесоари, текстури, материали и др. Също така можете да изтеглите и инсталирате допълнителни директории, създадени от потребители или да създадете свои собствени.

Проектиране на мебели bCAD

Точни чертежи

Мебелите bCAD имат мощни инструменти за точно двуизмерно рисуване. Чертежите се създават автоматично от програмата, но винаги можете да правите свои собствени корекции. Самата система съдържа голям набор от инструменти за рисуване: например, има пет начина за изчертаване на кръгове и шест пътища - линии. Това разнообразие не може да се похвали Основна-Гардероб ,

Изчертаване на BCAD

Модели за рязане

Необходими са карти за рязане, за да се намалят разходите за материали на единица продукция. Програмата ще изгради режеща карта за вас с най-благоприятното разположение на елементите. Също така ще разпредели сегменти, които могат да бъдат използвани в бъдеще за създаване на други продукти.

bCAD гнездяща диаграма

фотореализъм

Точно като KitchenDraw , bCAD позволява не само да се създаде модел и автоматично да се подготвят работни чертежи, но и да се покажат стоките на лицето - проектът може да бъде видян и оценен, преди да бъде действително произведен. За да направите това, използвайте режима "Фотореалистичен".

Фотореалистичен bCAD

достойнство

1. Технология "всичко в едно";
2. Повечето от рутинната работа на програмата е за вас;
3. Лесен за учене;
4. Мощни средства за фотореалистична визуализация;
5. руски език;

недостатъци

1. Неправилна работа с дупки;

bCAD Furniture е сравнително проста, но в същото време мощна програма за проектиране на шкаф мебели. Той съдържа всички инструменти, необходими за производството: чертежи, моделиране, отчети. На официалния сайт можете да изтеглите безплатна демо версия, която има някои значителни ограничения: например, не можете да запишете създадени проекти.

Изтеглете пробна версия на мебели bCAD

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт