CryptoPro е разработен за проверка и създаване на електронни подписи на различни документи, преведени в електронен формат и поставени на всякакви сайтове или в PDF формат. Повечето от тези разширения са подходящи за тези, които често работят с банки и други юридически организации, които имат своето представителство в мрежата.

Спецификация на CryptoPro

В момента този плъгин може да бъде намерен в каталозите за разширения / добавки за следните браузъри: Google Chrome , опера , Yandex.Browser , Mozilla Firefox ,

Препоръчваме да изтегляте и инсталирате това разширение само от официалните директории на браузърите, тъй като рискувате да вдигнете злонамерен софтуер или да инсталирате неактуална версия.

Също така си струва да помните, че приставката е напълно безплатна. Позволява ви да поставяте или проверявате подписи на следните типове файлове / документи:

 • Различни форми, използвани за обратна връзка за сайтове;
 • Електронни документи в PDF , DOCX и други подобни формати;
 • Данни в текстови съобщения;
 • Файлове, които са качени от друг потребител на сървъра.

Метод 1: Инсталирайте в Yandex.Browser, Google Chrome и Opera

Първо, трябва да научите как да инсталирате това разширение в браузъра. Във всяка програма тя се поставя по различни начини. Процесът на инсталиране на приставката изглежда почти идентичен за браузърите на Google и Yandex.

Процесът стъпка по стъпка е следният:

 1. Отидете в официалния онлайн магазин на Google. За целта просто влезте в "уеб магазина на Chrome" в търсенето.
 2. Отидете в Google Store

 3. В полето за търсене на магазина (намиращо се от лявата страна на прозореца). Въведете там "CryptoPro" . Започнете търсенето.
 4. Обърнете внимание на първото разширение в списъка за издаване. Кликнете върху бутона "Инсталиране" .
 5. Инсталиране на разширението KryptoPro

 6. В горната част на браузъра се появява прозорец, откъдето ще бъдете помолени да потвърдите инсталацията. Кликнете върху Инсталиране на разширението .

Тази инструкция също ще трябва да се използва, ако работите с Opera, тъй като в официалната директория на приложенията не можете да намерите това разширение, което ще работи правилно.

Метод 2: Инсталирайте за Firefox

В този случай няма да можете да използвате разширението от браузъра за Chrome, тъй като няма да можете да го инсталирате в браузъра Firefox, така че ще трябва да изтеглите разширението от официалния сайт на програмист и да го инсталирате от компютъра си.

Изпълнете следните стъпки, за да изтеглите инсталатора на разширения в компютъра си:

 1. Отидете Официален сайт разработчик на CryptoPro. Струва си да си спомните, че трябва да се регистрирате за изтегляне на материали от него. В противен случай сайтът няма да даде нищо за изтегляне. За регистрация използвайте същата връзка, която се предоставя под формата на разрешение от дясната страна на сайта.
 2. Официален сайт на KryptoPro

 3. В раздела за регистрация попълнете полетата, отбелязани с червена звездичка. Останалата част е по избор. Поставете отметка в квадратчето до точката, в която приемате обработката на личните ви данни. Въведете кода за потвърждение и кликнете върху "Регистриране" .
 4. Регистрирайте се в сайта KryptoPro

 5. След това отидете в горното меню и изберете "Изтегляне" .
 6. Трябва да изтеглите CryptoPRO CSP . Той е първият в списъка. Кликнете върху него, за да започнете изтеглянето.
 7. Изтеглете от сайта KryptoPro

Процесът на инсталиране на приставката на компютъра е лесен и отнема малко време. Трябва просто да намерите изпълнимия EXE файл, който сте изтеглили от сайта и да извършите инсталацията според инструкциите му. След това приставката автоматично се появява в списъка с разширения за Firefox.