Microsoft .NET Framework е основен компонент за много програми и игри. Той е напълно съвместим с Windows и повечето приложения. Проблемите в работата му не са често, но все пак може да бъде.

Когато инсталирате ново приложение, потребителите могат да видят следния прозорец: ".NET Framework error, unhandled exception в приложението" . Когато натисне бутона "Продължи" , инсталираният софтуер ще се опита да се изпълни, без да игнорира грешката, но няма да работи правилно.

Изтеглете Microsoft .NET Framework

Защо в приложението .NET Framework на Microsoft се появява некачествено изключение?

Просто искате да кажете, че ако този проблем се появи след инсталирането на нов софтуер, то е в него, а не в компонента на Microsoft .NET Framework.

Изисквания за инсталиране на ново приложение

Инсталирайки например нова игра, можете да видите прозорец с предупреждение за грешка. Първото нещо, което трябва да направите в този случай, е да проверите условията за инсталиране на играта. Много често за работата на програмата се използват допълнителни компоненти. Тя може да бъде DirectX, C ++ библиотека и много други.

Проверете дали те са налице. Ако не, инсталирайте, като изтеглите дистрибуциите от официалния сайт. Вероятно версиите на компонентите са остарели и трябва да бъдат актуализирани. Просто отидете на уеб сайта на производителя и изтеглете нови.

Или можем да го направим с помощта на специални инструменти, които актуализират програмите в автоматичен режим. Например, има малка полезност SUMo , което ще помогне за лесното разрешаване на този проблем.

Помощната програма SUMo за отстраняване на грешката е некачествено изключение в приложението .NET Framework.

Преинсталиране на Microsoft .NET Framework

За да отстраните грешката, можете да опитате да преинсталирате компонента Microsoft .NET Framework.
Отидете на официалния сайт и изтеглете последната версия. След това премахнете предишната версия на Microsoft .NET Framework от компютъра. Използването на стандартния помощник за Windus не е достатъчно. За пълно премахване трябва да включите други програми, които изчистват останалите файлове и записи от системния регистър. Аз правя това с помощта на CCleaner ,

Деинсталирайте Microsoft .NET Framework изцяло от компютъра

След като премахнем компонента, можем отново да инсталираме Microsoft .NET Framework.

Преинсталиране на програмата, издаваща грешката

Същото нещо, свързано с програмата, довела до грешката. Не забравяйте да го изтеглите от официалния сайт. Премахване по същия принцип чрез CCleaner.

Използване на руски символи

Много игри и програми не приемат руски символи. Ако вашата система има папки с руско име, тогава те трябва да бъдат променени на английски. Най-добрият вариант е да разгледате настройките на програмата, където информацията се изхвърля от играта. И не само последната папка е важна, но целият път.

Промяна на руски символи, за да се реши грешката Неоправдано изключение в приложението .NET Framework

Можете да използвате друг метод. В една и съща настройка на играта променете местоположението на файловете. Създайте нова папка на английски или изберете съществуваща папка. Както и в първия случай, ние сканираме пътя. За да бъдем верни, претоварваме компютъра и рестартираме приложението.

шофьор

Правилното функциониране на много програми и игри зависи пряко от състоянието на драйверите. Ако те са остарели или изобщо не съществуват, може да има провали, включително нелекувано изключение в .NET Framework.

Преглеждайте състоянието на драйверите, можете в мениджъра на задачите. В свойствата на оборудването отидете в раздела "Драйвер" и кликнете върху актуализацията. За да изпълните тази задача, компютърът трябва да има активна интернет връзка.

Прегледайте състоянието на драйверите, за да отстраните грешката, която не се обработва, в .NET Framework

За да не се справите с това ръчно, можете да използвате програми за автоматично актуализиране на драйверите. Харесва ми програмата Шофьорски гений , Трябва да сканирате компютъра за остарели драйвери и да актуализирате необходимите.

Драйверът Genius за отстраняване на грешката е некачествено изключение в .NET Framework

След това компютърът трябва да бъде претоварен.

Системни изисквания

Много често потребителите инсталират програми, без да влизат в техните минимални системни изисквания. В този случай също може да има грешка на некодираните приложения и много други.
Вижте инсталационните изисквания за вашата програма и сравнете с вашите. Можете да видите това в свойствата "Моят компютър" .

Свойства на системата за възстановяване на грешки Нестандартно изключение в .NET Framework

Ако причината е в това, можете да опитате да инсталирате по-ранна версия на програмата, те обикновено са по-малко взискателни за системата.

приоритет

Друга причина за грешки в .NET Framework, може да има процесор. Докато работите с компютър, различни процеси, които имат различни приоритети, непрекъснато започват и спират.

За да решите проблема, трябва да отидете в "Мениджър на задачите" и раздела процеси, намерете този, който съответства на вашата игра. Като кликнете върху него с десния бутон на мишката, ще се покаже допълнителен списък. В него трябва да намерите "Приоритет" и да зададете стойността "Висока" там . По този начин, производителността на процеса ще се увеличи и грешката може да изчезне. Единственият недостатък на метода е, че изпълнението на други програми е леко намалено.

Задайте приоритетността на процеса, за да разрешите грешката "Unhandled exception" в .NET Framework

Разгледахме най-популярните проблеми, когато възникне грешка .NET Framework: "Неоправдано изключение в приложението" . Проблемът обаче не е широко разпространен, но доставя много проблеми. Ако няма опция, можете да пишете на услугата за поддръжка на програмата или на играта, която сте инсталирали.