Всяко устройство се нуждае от подходящ избор на драйвери, за да гарантира ефективната му работа без грешки. И ако става дума за лаптоп, софтуерът трябва да бъде търсен за всеки хардуерен компонент, от дънната платка до уеб камерата. В днешната статия ще ви разкажем къде да намерите и как да инсталирате софтуера за лаптопа Compaq CQ58-200.

Методи за инсталиране на лаптоп Compaq CQ58-200

Можете да намерите драйвери на лаптопа, като използвате различни методи: търсене на официалния сайт, използване на допълнителен софтуер или само с помощта на инструменти на Windows. Ще обърнем внимание на всеки вариант и вече сте определили кое е по-удобно за вас.

Метод 1: Официален ресурс

На първо място, шофьорите трябва да се свържат с официалния сайт на производителя, тъй като всяка компания осигурява поддръжка на техния продукт и осигурява безплатен достъп до всички софтуерни продукти.

 1. Отидете Официален сайт HP , тъй като лаптопът Compaq CQ58-200 е продукт на този конкретен производител.
 2. В заглавката, намерете секцията "Поддръжка" и преместете курсора върху нея. Ще се отвори меню, в което трябва да изберете "Програми и драйвери" .

  Официален сайт на HP Програми и драйвери

 3. На страницата, която се отваря в полето за търсене, въведете името на устройството - Compaq CQ58-200 - и кликнете върху "Търсене" .

  Търсенето на устройства на официалния сайт на HP

 4. На страницата за техническа поддръжка изберете операционната си система и кликнете върху бутона "Редактиране" .

  Официален уебсайт на HP Избиране на операционна система

 5. След това, по-долу ще видите всички драйвери, които са налични за лаптопа Compaq CQ58-200. Целият софтуер е разделен на групи, за да го направи по-удобен. Вашата задача е да изтеглите софтуера от всеки елемент: просто отворете необходимия раздел и кликнете върху бутона "Изтегляне" . За да научите повече за драйвера, кликнете върху "Подробности" .

  Изтегляне на официални уеб сайтове на HP

 6. Ще започне изтеглянето на софтуера. Пуснете инсталационния файл в края на този процес. Ще видите главния прозорец на инсталатора, където можете да видите информацията за инсталирания драйвер. Кликнете върху "Напред" .

  Основен прозорец за инсталиране на драйвери на HP

 7. В следващия прозорец приемете лицензионното споразумение, маркирайки съответното квадратче и кликнете върху бутона "Напред" .

  HP Приемане на лицензионното споразумение

 8. Следващата стъпка е да посочите местоположението на инсталираните файлове. Препоръчваме да оставите стойността по подразбиране.

  Място за инсталиране на драйвери на HP

Сега просто изчакайте инсталацията да завърши и следвайте същите стъпки с останалите драйвери.

Метод 2: Предприятие от производителя

Друг начин, по който HP ни предоставя, е възможността да използва специална програма, която автоматично открива устройството и изтегля всички липсващи драйвери.

 1. За да започнете, отидете изтегляне на страницата на този софтуер и кликнете върху бутона "Изтеглете HP Support Assistant" , който се намира в заглавната част на сайта.

  Официален уеб сайт на HP Изтеглете HP Support Assistant

 2. След като изтеглянето завърши, стартирайте инсталатора и кликнете върху "Напред" .

  инсталатор за инсталиране на драйвери на сайта hp

 3. След това приемете лицензионното споразумение, като отметнете съответното квадратче за отметка.

  лицензно споразумение за инсталиране на драйвери на лаптоп HP

 4. След това изчакайте, докато инсталацията приключи, и стартирайте програмата. Ще видите прозорец за добре дошли, където можете да го конфигурирате. След като приключите, кликнете върху "Напред" .

  HP Support Assistant

 5. И накрая, можете да сканирате системата и да идентифицирате устройства, които трябва да бъдат актуализирани. Просто кликнете върху бутона "Проверка за актуализации" и изчакайте малко.

  Бутон за проверка на актуализацията на Notebook HP

 6. В следващия прозорец ще видите резултатите от анализа. Поставете отметка в квадратчето за софтуера, който искате да инсталирате, и кликнете върху "Изтегляне и инсталиране" .

  Маркираме софтуера за изтегляне в HP Support Assistant

Изчакайте инсталирането на целия софтуер и рестартирайте лаптопа.

Метод 3: Общ софтуер за търсене на водачи

В случай, че не искате да се притеснявате и търсите, можете да се обърнете към специален софтуер, който е предназначен да улесни процеса на намиране на софтуер за потребителя. Няма да е необходимо да участвате тук, но в същото време винаги можете да се намесвате в процеса на инсталиране на драйвери. Има безброй програми за такъв план, но за ваше удобство направихме статия, в която разгледахме най-популярния софтуер:

Прочетете повече: Инсталиране на софтуер за инсталиране на драйвери

Инсталиране на няколко драйвера наведнъж в DriverPack Solution

Обърнете внимание на такава програма като DriverPack Solution , Това е едно от най-добрите решения за намиране на софтуер, защото има достъп до огромна база от драйвери за всяко устройство, както и други потребителски програми. Също така предимството е, че програмата винаги създава контролна точка преди да започне инсталирането на софтуера. Следователно, в случай на проблеми, потребителят винаги има възможност да върне системата обратно. На нашия уеб сайт ще намерите статия, която ще ви помогне да разберете как да работите с DriverPack:

Урокът: Как да актуализирате драйвера на компютъра с помощта на DriverPack Solution

Метод 4: Използвайте идентификатора

Всеки компонент в системата има уникален номер, с който можете да търсите и драйвери. Можете да намерите хардуерния идентификационен код в "Device Manager" в "Properties" . След като е намерена желаната стойност, използвайте я в полето за търсене на специален интернет ресурс, който е специализиран в предоставянето на софтуер чрез ID. Необходимо е само да инсталирате софтуера, следвайки инструкциите на съветника за стъпка по стъпка.

Също така на нашия сайт ще намерите по-подробна статия на тази тема:

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Поле за търсене на

Метод 5: Установени средства на системата

Последният метод, който ще разгледаме, ще позволи да се инсталират всички необходими драйвери, като се използват само стандартните инструменти на системата и не се споменава допълнителен софтуер. Не може да се каже, че този метод е ефективен по същия начин като тези, разгледани по-горе, но няма да е ненужно да знаем за него. Просто трябва да отидете в "Device Manager" и да кликнете с десния бутон върху неизвестния хардуер, изберете "Update driver" в контекстното меню. Повече подробности за този метод можете да прочетете, като кликнете върху следната връзка:

Урокът: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Както можете да видите, инсталирането на всички драйвери на лаптопа Compaq CQ58-200 е напълно лесно. Просто се нуждаете от малко търпение и внимание. След като инсталирате софтуера, ще можете да се наслаждавате на всички функции на устройството. Ако по време на търсене или инсталиране на софтуера имате някакви проблеми - пишете ни за тях в коментарите и ние ще отговорим възможно най-скоро.