След като инсталирате операционната система на лаптоп, следващата стъпка е да изтеглите и инсталирате драйвери за всеки компонент. Този процес затруднява някои потребители, но ако го разберете, можете да предприемете всички действия само за няколко минути. Нека разгледаме петте варианта за това.

Изтеглете драйвери за лаптоп ASUS X53B

Сега не всички съвременни лаптопи в комплекта са с диск с подходящ софтуер, така че потребителите трябва да го търсят и изтеглят сами. Всеки от методите, разгледани по-долу, има свой собствен алгоритъм за действие, така че преди да изберете, ние препоръчваме да се запознаете с всички тях.

Метод 1: Официална поддръжка за разработчици

Същите файлове, които ще се съхраняват на диска, се съхраняват на официалния уеб сайт на ASUS и са достъпни за всеки потребител безплатно. Важно е само да идентифицирате продукта, да намерите страницата за изтегляне и вече да изпълните оставащите стъпки. Целият процес е както следва:

Отидете на официалния сайт на ASUS

 1. Отворете официалната страница на ASUS в интернет.
 2. В горната част ще видите няколко секции, между които трябва да изберете "Сервиз" и да отидете в подсекцията "Поддръжка" .
 3. Отидете на поддръжката на сайта за ASUS X53B

 4. На страницата за помощ има низ за търсене. Кликнете върху него с левия бутон на мишката и въведете модела на вашия преносим компютър.
 5. Въвеждане на лаптоп модел за ASUS X53B

 6. След това отидете на страницата на продукта. В него изберете секцията "Драйвери и помощни програми" .
 7. Секцията с драйверите на сайта за ASUS X53B

 8. Обикновено инсталираната на лаптопа операционна система се открива автоматично. Преди да продължите към процедурата за намиране на драйвери, препоръчваме ви да се запознаете с това, което е посочено в специалната линия. Ако е необходимо, променете този параметър, за да обозначите вашата версия на Windows.
 9. Избор на OS на сайта за ASUS X53B

 10. Остава само да изберете най-новия файл и да кликнете върху съответния бутон, за да започнете изтеглянето.
 11. Изтеглете драйвери за ASUS X53B

Инсталацията се извършва автоматично след стартирането на инсталатора, така че от вас няма да са необходими повече действия.

Метод 2: Официален софтуер на ASUS

За удобство при използването на своите продукти, ASUS разработи собствен софтуер, който извършва търсене на актуализации и ги предлага на потребителя. Този метод е по-прост от предишния, защото самият софтуер намира драйверите. Нуждаете се само от следното:

Отидете на официалния сайт на ASUS

 1. Отворете страницата за поддръжка на ASUS чрез изскачащото меню "Услуга" .
 2. Отидете на поддръжката на сайта за ASUS X53B

 3. Разбира се, можете да отворите списъка с всички продукти и да намерите модела на вашия мобилен компютър там, но е по-лесно да въведете веднага името на линията и да отидете на неговата страница.
 4. Въвеждане на лаптоп модел за ASUS X53B

 5. Необходимата програма е в раздела "Драйвери и помощни програми" .
 6. Секцията с драйверите на сайта за ASUS X53B

 7. За всяка версия на операционната система се изтегля уникален файл, така че първо да определите този параметър, като изберете подходящата опция от изскачащото меню.
 8. Избор на OS на сайта за ASUS X53B

 9. В списъка с всички помощни програми, които ще се отворят, намерете "ASUS Live Update Utility" и го изтеглете.
 10. Изтегляне на помощна програма за ASUS X53B

 11. В инсталатора кликнете върху "Напред" .
 12. Стартиране на помощната програма за инсталиране на Asus X53B

 13. Посочете местоположението, където искате да запазите програмата, и стартирайте процеса на инсталиране.
 14. Местоположението за съхранение на файлове за Asus-X53B

 15. След завършване на този процес Update Utility ще се отвори автоматично, където веднага можете да потърсите актуализации, като кликнете върху "Check for update immediately".
 16. Започнете да търсите актуализации за ASUS X53B

 17. Намерените файлове се инсталират след като кликнете върху "Инсталиране" .
 18. Инсталиране на актуализации за ASUS X53B

Метод 3: Допълнителен софтуер

Препоръчваме да изберете една от програмите на трети страни, за да инсталирате драйвери за лаптопа ASUS X53B, ако предишните версии изглеждаха сложни или неудобни. Потребителят трябва да зареди такъв софтуер, да избере определени параметри и да започне сканиране, всичко останало ще бъде изпълнено автоматично. Разработен е за всеки представител на такъв софтуер, прочетено по-долу.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Нашият сайт има подробни инструкции за употреба. Driverpack разтвор , Ако се интересувате от този метод, обръщайте внимание на този представител в друг наш материал на връзката по-долу.

Инсталиране на драйвери чрез DriverPackSolution

Повече подробности: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 4: идентификационни номера на компоненти

Лаптопът се състои от определен брой свързани компоненти. Всеки от тях има уникален номер за взаимодействие с операционната система. Такъв идентификационен номер може да се приложи на специални сайтове, за да се намерят подходящи водачи. Прочетете повече за този метод в друга статия на нашия автор по-долу.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 5: Windows Integrated Utility

Windows 7 и по-новите версии имат добре внедрена и удобна вградена функция, която ви позволява да актуализирате автоматично хардуерните драйвери през интернет. Единственият недостатък на тази опция е, че определени устройства не се откриват без предварителна инсталация на софтуера, но това се случва много рядко. На връзката по-долу ще намерите подробни инструкции по тази тема.

Мениджър на устройства в Windows 7

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Както можете да видите, намирането и инсталирането на драйвери за лаптопите на ASUS X53B не е труден процес и отнема само няколко стъпки. Дори неопитен потребител, който няма специални познания или умения, може лесно да се справи с това.