Важно е всички принтери да имат инсталиран подходящ драйвер на компютъра, за да работят правилно със системата и да работят нормално. За съжаление, фърмуерът в хардуера е доста рядък, така че потребителят трябва да го инсталира сам. Това се прави по един от петте метода.

Изтегляне на драйвер за принтер HP Photosmart 5510.

В процеса на намиране и инсталиране няма нищо сложно, само трябва да решите кой е най-удобният вариант. За да направите това, препоръчваме ви внимателно да проучите всички инструкции, представени в тази статия, и едва след това да пристъпите към тяхното изпълнение. Нека да ги разгледаме по-отблизо.

Метод 1: Официалният уеб ресурс на HP

Преди всичко трябва да се свържете с официалния сайт на разработчика на устройства, тъй като там винаги се съхраняват най-новите версии на файловете и те също се разпространяват безплатно и се проверяват от антивирусна програма, която гарантира пълна надеждност и коректност на работата.

Отворете страницата за поддръжка на HP

 1. В удобен браузър отидете на началната страница на HP в Интернет.
 2. Обърнете внимание на панела по-горе. Там изберете раздела "Софтуер и драйвери" .
 3. Секцията за драйвери за принтер HP Photosmart 5510

 4. Преди да започнете, идентифицирайте продукта си. Просто кликнете върху иконата на принтера.
 5. Избор на продукт на сайта за принтера HP Photosmart 5510

 6. Ще се отвори нов раздел с низа за търсене в него. Въведете модела на вашия принтер, за да отидете на страницата със софтуера.
 7. Влезте в модела на принтер HP Photosmart 5510

 8. Уверете се, че сайтът автоматично показва правилната версия на вашата операционна система. Ако това не е така, променете ръчно този параметър.
 9. Избиране на операционна система за принтера HP Photosmart 5510

 10. Остава само да разширите секцията с драйвера, да намерите нова версия и да кликнете върху съответния бутон, за да започнете изтеглянето.
 11. Изтегляне на драйвери за принтер HP Photosmart 5510

Инсталацията ще се извърши автоматично веднага след отваряне на изтегления файл. Преди да започнете, се уверете, че принтерът е свързан към компютъра. След като приключите, можете веднага да започнете работа без да рестартирате компютъра.

Метод 2: Програмирайте от разработчика на продукти

HP активно участва в разработването на лаптопи, настолни компютри, принтери и друго оборудване. Те направиха всичко възможно и направиха удобен софтуер за собствениците, за да търсят актуализации. Изтеглете съответните драйвери за HP Photosmart 5510 чрез този софтуер, както следва:

Изтеглете HP Support Assistant

 1. Стартирайте уеб браузъра си и отидете на страницата за изтегляне на Помощника на HP, където можете да кликнете върху бутона, за да започнете изтеглянето.
 2. Изтеглете сайта за поддръжка на помощник на HP

 3. Отворете инсталирания файл и кликнете върху "Напред" .
 4. Започнете да инсталирате HP Support Assistant

 5. Прочетете лицензионното споразумение, потвърдете го и продължете инсталацията.
 6. Споразумение в помощника за поддръжка на HP

 7. След това стартирайте програмата и под надпис "Моите устройства" кликнете върху бутона "Провери за актуализации и съобщения" .
 8. Започнете да проверявате актуализациите на помощника на HP Support

 9. Изчакайте процесът да завърши. Можете да гледате напредъка на сканирането чрез специален прозорец.
 10. Процесът на търсене на актуализации в HP Support Assistant

 11. Отворете секцията "Актуализации" в прозореца на принтера.
 12. Избор на категория за актуализация на помощника на HP Support

 13. Запишете необходимите елементи и кликнете върху "Изтегляне и инсталиране" .
 14. Инсталиране на актуализации на Асистента за поддръжка на HP

Метод 3: Допълнителен софтуер

Сега няма да е трудно да намерите софтуер за някаква цел в интернет. Съществува и софтуер, чиято основна задача е да инсталирате драйвери за компоненти и периферни устройства. Всички те функционират грубо съгласно един и същ алгоритъм, различаващ се само в някои допълнителни функции. Разширено на популярните представители на такъв софтуер, прочетете другия ни материал.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Едно от най-добрите решения би било да се използва Driverpack разтвор , Дори неопитен потребител ще може да разбере този софтуер, а процесът на инсталиране на файлове няма да отнеме много време. Ако решите да използвате DriverPack, прочетете ръководството по тази тема в линка по-долу.

Инсталиране на драйвери чрез DriverPackSolution

Повече подробности: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 4: Идент. № на принтера

Има специални онлайн услуги, които ви позволяват да търсите и изтегляте драйвери, като използвате уникален хардуерен идентификатор. Обикновено тези сайтове са правилните файлове с различни версии. Уникалният код на HP Photosmart 5510 изглежда така:

WSDPRINTHPPHOTOSMART_5510_SED1FA

Търсете драйвер за принтер HP Photosmart 5510 по ID

Прочетете за този вариант в материала от другия ни автор по-долу. Там ще намерите всички необходими инструкции и описания на такива онлайн услуги.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 5: Вградена функция на операционната система

Операционната система Windows разполага с вградена програма за добавяне на оборудване, включително принтери. Работи чрез центъра за актуализиране, като изтегля списък с наличните продукти. Той трябва да намери своя модел и да направи инсталацията. Следващата връзка съдържа подробни инструкции стъпка по стъпка по тази тема.

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Както бе споменато по-горе, всеки метод изисква от потребителя да изпълни специфичен алгоритъм от действия. Ето защо първо трябва да решите кой метод да бъде най-подходящ.