Водачите са необходими в почти всеки хардуер, така че взаимодействието с операционната система да се извършва без различни откази. В повечето случаи те не са вградени, така че потребителят трябва ръчно да ги търси и инсталира. В тази статия ще анализираме всеки метод за намиране и инсталиране на софтуер за Asus X53U лаптоп хардуер.

Изтегли драйвери за Asus X53U

Всички необходими файлове се разпространяват безплатно, трябва само да ги намерите и да ги инсталирате на портативен компютър. Процесът на инсталиране е винаги същият, но търсенето е различно и има различен алгоритъм от действия. Нека разгледаме това подробно.

Метод 1: Производител на уеб ресурс

Както бе споменато по-горе, софтуерът е свободно достъпен, а самият производител на оборудване го качи в мрежата. Компанията разработва лаптоп сортира всички данни в секции на уебсайта си, което ще помогне на потребителите да намерят подходящите файлове. Изтеглете драйвери от официалния уеб сайт на ASUS, както следва:

Отидете на официалния сайт на ASUS

 1. Стартирайте браузъра си и отидете на главната страница на ASUS.
 2. Мишката над "Сервиз", за да отворите допълнително меню. Там трябва да изберете "Поддръжка" .
 3. Преход за поддръжка на сайта за Asus X53U

 4. Намирането на низа за търсене не е трудно, в него напишете модел на вашия лаптоп и отидете на неговата страница.
 5. Въвеждане на лаптоп модел за Asus X53U

 6. В отворения раздел има цялата подробна информация и материали на този модел. Кликнете върху секцията "Драйвери и помощни програми" .
 7. Секция за драйвери и помощни програми за лаптоп Asus X53U

 8. Първоначално няма да видите списъка с файлове за изтегляне, ще се появи само след като зададете операционната система.
 9. Определяне на операционната система за лаптопа Asus X53U

 10. Последната стъпка е да кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 11. Изтегли драйвери за Asus X53U

Метод 2: Помощна програма на ASUS

Всяка голяма компания, занимаваща се с производството на лаптопи или сглобяване на компютри, има собствена програма, която се използва за сканиране и инсталиране на намерените актуализации. Ако изберете този метод, ще ви е необходимо:

Отидете на официалния сайт на ASUS

 1. Отворете главната страница на уеб сайта на производителя и изберете "Поддръжка" в меню "Сервиз" .
 2. Преход за поддръжка на сайта за Asus X53U

 3. За да отидете на страницата на модела на бележника, въведете името му в съответния ред и кликнете върху резултата от търсенето, който се показва.
 4. Въвеждане на лаптоп модел за Asus X53U

 5. В раздела за поддръжка на ASUS X53U ви интересува секцията "Драйвери и помощни програми" .
 6. Секция за драйвери и помощни програми за лаптоп Asus X53U

 7. На първо място, посочете на уеб сайта коя версия на операционната система използвате, така че да се открояват само съвместими варианти на файловете.
 8. Определяне на операционната система за лаптопа Asus X53U

 9. Намерете помощната програма Live Update в списъка, който се отваря и изтегля.
 10. Изтеглете Asus X53U Utility

 11. Стартирайте изтегления файл и стартирайте инсталацията, като кликнете върху "Напред" .
 12. Стартиране на помощната програма за инсталиране на Asus X53S

 13. Ако не сте доволни от посоченото място за запазване на програмата, променете го ръчно на някоя удобна, след това отидете на следващия прозорец и изчакайте инсталацията да приключи.
 14. Поставете помощни файлове за съхранение на Asus X53S

 15. Кликнете върху съответния бутон, за да започнете да проверявате за актуализации.
 16. Започнете да търсите актуализации за ASUS K53S

 17. След като процесът приключи, остава само да инсталирате намерения софтуер и да рестартирате лаптопа.
 18. Инсталиране на актуализации за ASUS K53S

Метод 3: Софтуер на трети страни

Не всички методи ви позволяват незабавно да инсталирате необходимите файлове, например първия описан метод, където потребителят трябва да изтегли всички драйвери на свой ред. Специалните програми, чиято функционалност е съсредоточена върху този процес, са призовани да помогнат за установяването на всичко наведнъж. Препоръчително е да прочетете за тях в другия материал на връзката по-долу.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Един от най-добрите представители на този софтуер е Driverpack разтвор , Тази програма трябва само да се свърже с интернет, когато става дума за онлайн версията. Сканирането се извършва автоматично и потребителят може да избере само това, което ще бъде инсталирано. Инструкции за използване на DriverPack можете да намерите по-долу.

Инсталиране на драйвери чрез DriverPackSolution

Повече подробности: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Метод 4: Обозначение на оборудването

Уникалният код на всеки компонент е полезен при намирането на драйвери, използващи този метод. Идентификаторът се използва на специален сайт с голяма софтуерна библиотека. Трябва само да знаете идентификационния номер и да го въведете на страницата, след което да изтеглите подходящите файлове. Подробности за изпълнението на този процес са описани в друга статия.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 5: Стандартна помощна програма за Windows

Операционната система Windows има голям брой полезни помощни програми и допълнителни функции, които помагат при работа с компютър. Има един инструмент, който ви позволява да намирате драйвер през интернет или на твърдия диск и да го инсталирате. Потребителят трябва само да избере компонента и да започне процеса на обновяване. Статията по тази тема, прочетете връзката по-долу.

Мениджър на устройства в Windows 7

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Описахме подробно всички налични опции, как да намерите и инсталирате драйвери на лаптопа ASUS X53U. Препоръчваме да ги прочетете всички, след което изберете удобен и следвайте дадените указания. Изпълнението на всички действия не отнема много време и усилия.