Дънната платка е ключов компонент на компютъра. Този хардуер също така изисква драйвери и поради характеристиките на устройството не един, а целият комплекс от софтуер. Относно къде да търсите софтуер за ASRock G41M-VS3, искаме да ви кажем днес.

Изтегли драйвери ASRock G41M-VS3

Както при останалите компоненти на компютъра, можете да намерите драйвери за въпросната дънна платка, като използвате няколко метода, ще ги опишем подробно.

Метод 1: Официален уебсайт

Драйверите за дънната платка трябва първо да бъдат намерени в уеб ресурса на производителя.

Отворете уеб сайта на ASRock

 1. Отворете връзката по-горе. След като страницата се зареди, намерете елемента "Поддръжка" в заглавката и кликнете върху нея.
 2. Отворете поддръжката на уеб сайта на ASRock за изтегляне на драйвери на борда на G41M-VS3

 3. След това трябва да използвате търсенето: въведете името на модела, който търсите - G41M-VS3 - в текстовия ред и кликнете върху "Търсене" .
 4. Намерете съвет ASRock G41M-VS3 за драйвери

 5. В резултатите намерете блока с името на въпросното устройство и кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 6. Отидете на страницата за изтегляне на драйвери за борда на G41M-VS3

 7. На страницата за изтегляне проверете дали сайтът правилно е определил версията и битовете на операционната система и е променил зададената стойност според нуждите.
 8. Изберете операционната система и битовата дълбочина на страницата за изтегляне на драйвери за картата G41M-VS3

 9. Намерете линиите с правилните драйвери. Уверете се, че са представени най-новите версии, след което използвайте глобалните бутони, за да изтеглите всеки елемент.

Изтеглете драйвери за G41M-VS3

Инсталирайте изтегления софтуер и рестартирайте компютъра. На тази работа с този метод е свършил.

Метод 2: Предприятие от производителя

Много компании за дънни платки също разпространяват малки приложения за актуализиране, с които можете да инсталирате или актуализирате драйвери. ASRock не е изключение от това правило.

Страницата за изтегляне на магазина на ASRock APP

 1. Блокът за изтегляне се намира в долната част на тази страница - за да изтеглите програмата, кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 2. Изтеглете ASRock App Shop, за да инсталирате драйвери за картата G41M-VS3

 3. Инсталационният инсталационен файл е пълен в архива, така че, за да продължите, ще трябва да инсталирате архиватор, ако не е на вашия компютър.

  Вижте също: Безплатни аналози WinRAR

 4. Разархивирайте ASRock App Shop, за да инсталирате драйвери за платката G41M-VS3

 5. Стартирайте инсталатора ASRock APP Shop като кликнете два пъти върху мишката. Трябва да се запознаете с потребителското споразумение и да го приемете - за това маркирайте съответния елемент и кликнете върху "Напред" .
 6. Започнете инсталирането на ASRock App Shop, за да инсталирате драйверите за G41M-VS3 картата

 7. Изберете местоположението на програмните ресурси. За правилна работа е желателно да инсталирате програмата на системния диск. Когато приключите с това, кликнете върху "Напред" .
 8. Изберете инсталационната директория на ASRock App Shop, за да инсталирате драйвери за G41M-VS3 картата

 9. В следващия прозорец не можете да промените нищо, защото отново кликнете върху "Напред" .
 10. Продължете инсталирането на ASRock App Shop, за да инсталирате драйвери за G41M-VS3 картата

 11. Кликнете върху "Инсталиране", за да започнете инсталирането на програмата.
 12. Продължете с инсталирането на ASRock App Shop, за да инсталирате драйвери за G41M-VS3 картата

 13. Уверете се, че "Run AseAPPShop.exe" е отметнато и кликнете върху "Finish" .
 14. Завършете инсталирането и стартирайте ASRock App Shop, за да инсталирате драйверите за G41M-VS3 картата

 15. В основния прозорец на помощната програма преминете към раздела "BIOS и драйвери" .
 16. Drayvera-V-програма-OT-razrabotchika-materinskoy-platyi

 17. Изчакайте системата да сканира хардуера и да намери драйверите или актуализациите за тях. Маркирайте необходимите елементи, след което кликнете върху "Update", за да инсталирате избрания софтуер. В края на този процес ще трябва да рестартирате компютъра.

Skachivanie-drayverov-cherez-programmu-razrabotchika

Включването на собствената помощна програма технически не се различава от отделния софтуер за изтегляне от официалния сайт, но прави процеса по-удобен.

Метод 3: Инсталатори на драйвери от трети страни

Една собствена помощна програма далеч не е единствената опция за инсталиране на партиди или актуализация на софтуера за услуги: съществуват решения на трети лица за тази задача на пазара. Вече проверихме най-популярните инсталатори на драйвери, затова ви препоръчваме да прочетете следната статия за преглед.

Повече подробности: Програми за шофьори

Особено искаме да отбележим приложението, наречено Driverpack разтвор , което е най-доброто решение за много потребители. Работата със DriverPack Solution е доста проста, но в случай на трудности, авторите ни са подготвили подробни инструкции.
Драйвери за ASRock G41M-VS3 в DriverPack Solution

Повече подробности: Използвайте DriverPack Solution за актуализиране на драйвери

Метод 4: Обозначение на оборудването

Всеки компютърен хардуер има уникален идентификатор, който може да се използва за търсене на драйвери: просто трябва да знаете идентификационния номер на компонента, от който се нуждаете, и да използвате услуга като DevID. Процедурата е проста, но със свои собствени нюанси, затова ви препоръчваме да се запознаете със следващото ръководство.
Изтеглете драйвери за картата G41M-VS3 чрез ID хардуер

Повече подробности: Търсене на водач по ID

Метод 5: Диспечер на устройства

Съществува и метод, който не изисква инсталирането на допълнителен софтуер или използването на услуги от трети страни. Състои се от работа с "Device Manager" - системен инструмент на Windows за мониторинг на оборудването.
Изтеглете драйвери за G41M-VS3 карта чрез Device Manager
Този метод е най-простият, но е добре да се има предвид, че той не винаги гарантира резултата: драйверите за някои специфични компоненти може да не са в базата данни "Център за актуализации на Windows", която използва инструментът. Относно другите функции на взаимодействие с "Диспечера на устройства", споменати в материала на връзката по-долу.

Повече подробности: Инсталирайте драйвери по системни инструменти

заключение

Както виждате, никой от представените методи за инсталиране на драйвери за ASRock G41M-VS3 карта не изисква най-екстремни умения от потребителя и работи само за една четвърт час.