Сред продуктите на компанията Canon има както премиерни, така и евтини решения. Устройствата от серията IP2700 попадат в последната категория, но те, както всички останали, също изискват от водачите да завършат работата.

Драйвъри за Canon PIXMA iP2700

Въпросният принтер принадлежи към сравнително нова линия, така че софтуерът за него е доста лесно да се получи. Има общо четири метода и ние ще Ви запознаем с всеки един от тях.

Метод 1: Сайт за поддръжка на производителя

Тъй като Canon PIXMA iP2700 все още е истинско устройство, най-простият и най-надежден начин да получите софтуера към него ще бъде да използвате официалния сайт на Canon.

Отворете портала на Canon

 1. Отворете страницата, като използвате връзката по-горе и задръжте курсора на мишката върху елемента "Поддръжка" . След това кликнете върху опциите "Изтегли и помощ" - "Драйвери" .
 2. Отидете в раздела за поддръжка за изтегляне на драйвери на Canon Ip2700

 3. Можете да отидете на страницата на устройството по два начина. Първият е ръчен, за който трябва да изберете моделна гама от устройства (в нашия случай "PIXMA" ) и след това да намерите конкретен принтер.
  Намерете ръчно принтера, за да изтеглите драйвера за canon ip2700
  По-удобен начин е да използвате функциите за търсене в сайта. Въведете името на притурката в реда и кликнете върху резултата.
 4. Намерете принтер в търсене, за да изтеглите драйвера за канон ip2700

 5. По един или друг начин ще се окажете на страницата за изтегляне на въпросното оборудване. Преди да изтеглите, проверете верността на автоматичното откриване на операционната система; в случай на грешка, задайте сами необходимата комбинация от операционна система и капацитет на битовете.
 6. Променете операционната система на страницата за поддръжка, за да изтеглите драйвера за canon ip2700

 7. След това превъртете до блока "Индивидуални драйвери" . Изберете от списъка, прочетете информацията за компонента и кликнете върху "Изтегляне".
  Изтеглете драйверите за canon ip2700 на страницата за поддръжка на устройството
  За да продължите изтеглянето, ще трябва да приемете отказа от отговорност - кликнете върху "Приемане на условия и изтегляне".
 8. Продължете да изтегляте драйверите за canon ip2700 на страницата за поддръжка на устройството

 9. Стартирайте инсталирания от вас инсталатор и инсталирайте драйвера, следвайки инструкциите.

Инсталирайте драйверите за канон ip2700, получени на страницата за поддръжка на устройството

В края на инсталацията устройството ще започне да функционира пълноценно.

Метод 2: Приложения на трети страни

Много напреднали потребители са запознати с програмите за драйвери: приложения, които сканират компютърен хардуер и избират подходящите драйвери за него. Те могат да решат и проблеми с принтерния софтуер PIXMA iP2700. Препоръчваме ви да обърнете внимание Driverpack разтвор : тази програма се оказа отлично решение за всички категории потребители.
Изтеглете драйверите за canon ip2700 с DriverPack Solution

урок: Инсталиране на драйвери с решение на DriverPack

Пълният списък с такъв софтуер може да бъде намерен в следния материал.

Повече подробности: Водещи драйвери за Windows

Метод 3: Идент. № на хардуера

Мениджърът на хардуера на операционната система разпознава свързаното устройство поради неговия идентификатор: присвоеното кодово име. Идентификационният номер на принтера, който гледаме, изглежда по следния начин:

USBPRINTCANONIP2700_SERIES91C9

Какво трябва да направите с този код? Отговаряме - трябва да го копирате, да отидете на уебсайта на специална услуга и вече с нея, да намерите и изтеглите драйвери. По-подробно процедурата е описана в отделно ръководство, така че няма да повтаряме.
Получете драйвери за canon ip2700 с ID

Повече подробности: Използване на идентификационния номер за търсене на драйвери

Метод 4: Системни инструменти

За действителните устройства има друга възможност за получаване на драйвери - използвайки системния инструмент на операционната система Windows. Процедурата е много по-лесна дори за използване на официалния сайт, но в случай на затруднения авторите ни са подготвили подробни инструкции, които можете да прочетете на линка по-долу.
Изтеглете драйверите за canon ip2700, като използвате Device Manager

урок: Как да инсталирате драйвери чрез системни инструменти

Този анализ на възможните възможности за придобиване на драйвери за Canon PIXMA iP2700 е свършил - една от горните инструкции със сигурност ще бъде ефективна за вас. Ако срещнете проблеми, пишете за тях в коментарите, определено ще ви помогнем.