В повечето случаи компютрите по подразбиране нямат функция Wi-Fi. Едно решение на този проблем е да инсталирате подходящия адаптер. За да функционира правилно такова устройство, ви е необходим специален софтуер. Днес ще говорим за методите за инсталиране на софтуер за безжичния адаптер D-Link DWA-525.

Как да намерите и инсталирате софтуера за D-Link DWA-525

За да използвате изброените по-долу опции, ще ви е необходим интернет. Ако адаптерът, за който инсталираме драйвера днес, е единственият начин да се свържете с мрежата, тогава ще трябва да изпълните описаните методи на друг компютър или лаптоп. Общо, ние сме идентифицирали четири опции, за да намерите и инсталирате софтуер за адаптера, споменат по-рано. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от тях.

Метод 1: Сваляне на софтуер от уеб сайта на D-Link

Всяка компания, която произвежда компютърно оборудване, има свой собствен официален уебсайт. На тези ресурси, не само можете да поръчате маркови продукти, но и да изтеглите софтуер за него. Този метод е може би най-предпочитаният, защото гарантира съвместимост на софтуера и хардуера. За да използвате този метод, трябва да направите следното:

 1. Свържете безжичния адаптер към дънната платка.
 2. Отиваме до посочената тук хипервръзка уеб сайт D-Link ,
 3. От отворената страница търсим секцията "Изтегляния" , след което кликнете върху нейното име.
 4. Отворете раздела "Изтегляния" на уеб сайта на D-Link

 5. Следващата стъпка е да изберете продуктовия префикс на D-Link. Това трябва да се направи в отделно падащо меню, което се появява, когато кликнете върху съответния бутон. От списъка изберете префикса "DWA" .
 6. Посочете префикса на продукта на уеб сайта на D-Link

 7. След това ще се покаже списъкът с устройства с марката с избрания префикс. В списъка на такова оборудване трябва да намерите адаптера DWA-525. За да продължите процеса, просто кликнете върху името на модела на адаптера.
 8. Изберете от адаптера на модела DWA-525

 9. В резултат на това се отваря страницата за техническа поддръжка на безжичния адаптер D-Link DWA-525. В най-долната част на работната зона на страницата ще намерите списък с драйвери, които се поддържат от посоченото устройство. Софтуерът по същество е еднакъв. Разликата е само във версията на софтуера. Препоръчваме ви винаги да изтегляте и инсталирате най-новата версия в подобни ситуации. В случай на DWA-525, водачът ще бъде първият шофьор. Кликнете върху връзката под формата на ред с името на драйвера.
 10. Връзка за изтегляне на драйверите за адаптера DWA-525 на D-Link

 11. Може да забележите, че в този случай не е нужно да избирате версията на вашата операционна система. Факт е, че последните драйвери на D-Link са съвместими с всички операционни системи Windows. Това прави софтуера по-гъвкав, което е много удобно. Но обратно към самия метод.
 12. След като кликнете върху връзката с името на драйвера, архивът ще бъде изтеглен. Той съдържа папката с драйверите и изпълнимия файл. Отворете същия файл.
 13. Изпълнете инсталационната програма на драйвера за D-Link DWA-131

 14. Тези действия ще ви позволят да стартирате инсталационната програма на D-Link. В първия прозорец, който се отваря, трябва да изберете езика, на който ще се показва информацията по време на инсталирането. Когато езикът е избран, кликнете върху бутона "OK" в същия прозорец.
 15. Изберете езика на програмата за настройка на софтуера на D-Link

  Има случаи, когато при избора на руски език се появи допълнителна информация под формата на нечетливи йероглифи. В тази ситуация трябва да затворите инсталатора и да го стартирате отново. И в списъка с езици изберете, например, английски.

 16. Следващият прозорец ще съдържа обща информация за по-нататъшни действия. За да продължите, просто кликнете върху "Напред" .
 17. Добре дошли на инсталатора на D-Link

 18. Променете папката, където ще бъде инсталиран софтуерът, за съжаление не може. По същество тук няма междинни настройки. Следователно ще видите прозорец със съобщение, че всичко е готово за инсталиране. За да стартирате инсталацията, трябва само да кликнете върху бутона "Инсталиране" в подобен прозорец.
 19. Бутон за инсталиране на софтуера на D-Link

 20. Ако устройството е свързано правилно, процесът на инсталиране ще започне незабавно. В противен случай може да се появи съобщение, както е показано по-долу.
 21. Съобщение за отсъствие на устройство

 22. Появата на такъв прозорец означава, че трябва да проверите устройството и, ако е необходимо, да го свържете отново. Трябва да кликнете върху "Да" или "ОК" .
 23. В края на инсталацията ще се появи прозорец със съответното известие. Ще трябва да затворите този прозорец, за да завършите процеса.
 24. В някои случаи ще видите допълнителен прозорец след инсталирането или преди края, в който ще бъдете подканени да изберете незабавно Wi-Fi мрежа за връзка. Всъщност можете да пропуснете тази стъпка, тъй като ще го направите по-късно. Но зависи от вас да решите.
 25. Когато направите горното, проверете системната област. В него трябва да се показва икона на безжична мрежа. Това означава, че сте направили всичко правилно. Остава само да кликнете върху него и след това изберете мрежата, която да се свърже.
 26. Изображение на безжичната връзка в тавата

Това завършва този метод.

Метод 2: Специални програми

Еднакво ефективно може да бъде инсталирането на драйвери с помощта на специализирани програми. И този софтуер ще ви позволи да инсталирате софтуера не само за адаптера, но и за всички други устройства на вашата система. Има много подобни програми в интернет, затова всеки потребител може да избере най-харесваното. Такива приложения се различават само в интерфейса, незначителната функционалност и базата данни. Ако не знаете кое софтуерно решение да изберете, препоръчваме да прочетете специалната ни статия. Може би, след като го прочетете, въпросът за избора ще бъде решен.

Прочетете повече: Най-добрият софтуер за инсталиране на софтуер

Тя е много популярна сред такива програми DriverPack Solution , Потребителите го избират поради огромната база на драйверите и поддръжка за повечето устройства. Ако решите да поискате помощ и с този софтуер, можете да използвате нашия урок. Той съдържа ръководство за употреба и полезни нюанси, за които трябва да знаете.

Урокът: Как да инсталирате драйвери с DriverPack Solution

Може да се превърне в достоен аналог на посочената програма Шофьорски гений , На нейния пример тя ще покаже този метод.

 1. Свързваме устройството с компютъра.
 2. Изтеглете програмата на компютъра от официалния сайт, връзка, която ще намерите в статията по-горе.
 3. След като изтеглите приложението, трябва да го инсталирате. Този процес е много стандартен, така че пропускаме подробното му описание.
 4. След като инсталацията завърши, стартирайте програмата.
 5. В главния прозорец на приложението има голям зелен бутон със съобщение "Start verification" . Трябва да кликнете върху него.
 6. Бутон за започване на проверка в драйвера Genius

 7. Очакваме сканирането на вашата система да приключи. След това на екрана на монитора се показва следният прозорец Driver Genius. В него, под формата на списък, ще се покаже оборудване без софтуер. Намерете адаптера си в списъка и поставете отметка до името му. За допълнителни операции кликнете върху "Напред" в долната част на прозореца.
 8. Изберете безжичен адаптер от списъка

 9. В следващия прозорец ще трябва да кликнете върху линията с името на вашия адаптер. След това кликнете върху бутона "Изтегляне" по-долу.
 10. Бутон за изтегляне на драйвери за безжичния адаптер

 11. В резултат на това приложението ще се свърже със сървърите, за да изтегли инсталационните файлове. Ако всичко върви добре, ще видите поле, в което ще се покаже процесът на изтегляне.
 12. Лента за напредъка

 13. Когато изтеглянето приключи, бутонът "Инсталиране" ще се появи в същия прозорец. Кликнете върху него, за да започнете инсталирането.
 14. Бутон за инсталиране на драйвера

 15. Преди това приложението ще покаже прозорец, в който ще има предложение за създаване на точка за възстановяване. Това е необходимо, за да можете да върнете системата в първоначалното си състояние, ако нещо се обърка. Направете го или не - изборът е ваш. И в двата случая ще трябва да кликнете върху бутона, който съответства на вашето решение.
 16. Искане за създаване на точка за възстановяване

 17. Сега ще започне инсталирането на софтуера. Трябва само да изчакате да приключи, след това затворете прозореца на програмата и рестартирайте компютъра.
  Както и в първия случай, безжичната икона ще се появи в тавата. Ако това се е случило, тогава сте успели. Вашият адаптер е готов за употреба.

Метод 3: Намерете софтуера, като използвате идентификационния номер на адаптера

Също така можете да изтеглите инсталационните файлове на софтуера от Интернет с помощта на ID на хардуера. Има специални сайтове, които се занимават с търсенето и избора на драйвери за стойността на идентификатора на устройството. Съответно, за да използвате този метод, ще трябва да знаете това много ID. Безжичният адаптер D-Link DWA-525 има следните стойности:

PCIVEN_1814&DEV_3060&SUBSYS_3C041186
PCIVEN_1814&DEV_5360&SUBSYS_3C051186

Трябва само да копирате една от стойностите и да я поставите в низа за търсене на една от онлайн услугите. Описахме най-добрите услуги, подходящи за тази цел в нашия отделен урок. Тя е изцяло посветена на намирането на драйвери за устройството ID. В него ще намерите информация за това как да намерите този идентификатор и къде да го приложите допълнително.

Прочетете повече: Търсите шофьор чрез ID на устройството

Не забравяйте да свържете адаптера, преди да започнете да инсталирате софтуера.

Метод 4: Стандартна помощна програма за търсене в Windows

В Windows има инструмент, който можете да използвате, за да намерите и инсталирате софтуер за вашия хардуер. На него се обръщаме да инсталираме драйверите за адаптера D-Link.

 1. Стартираме "Device Manager" по удобен начин. Например кликнете върху раздела "Моят компютър" на PCM и изберете "Properties" от менюто, което се появява.
 2. В лявата част на следващия прозорец намираме същия ред, след което кликнете върху него.
  Отворете Device Manager чрез свойствата на компютъра
  Относно как да отворите диспечера по друг начин, ще научите от урока връзката, на която тръгваме по-долу.
 3. Прочетете повече: Методи за стартиране на Device Manager в Windows

 4. От всички секции намираме "Мрежови адаптери" и го разгръщаме. Ще трябва да има вашето D-Link оборудване. В негово име щракнете с десния бутон на мишката. Това ще отвори подменюто, в списъка с действия, от който ще трябва да изберете реда "Актуализиране на драйверите" .
 5. Изберете безжичен адаптер от списъка и актуализирайте драйвера

 6. След като извършите такива действия, ще отворите споменатия по-рано инструмент за Windows. Ще трябва да решите между "Автоматично" и "Ръчно" търсене. Препоръчваме Ви да прибягвате до първата опция, тъй като този параметър ще позволи на програмата да търси самостоятелно необходимите софтуерни файлове в Интернет. За да направите това, кликнете върху бутона, маркиран в изображението.
 7. Автоматично търсене на драйвери през Device Manager

 8. Вторият ще започне необходимия процес. Ако помощната програма намери приемливи файлове в мрежата, ще ги инсталира незабавно.
 9. Процес на инсталиране на водача

 10. Накрая ще видите прозорец на екрана, в който ще се покаже резултатът от процедурата. Затворете този прозорец и продължете да използвате адаптера.

Вярваме, че методите, споменати тук, ще ви помогнат да инсталирате софтуера на D-Link. Ако имате някакви въпроси, моля, пишете в коментарите. Ще направим всичко възможно, за да дадем най-подробния отговор и да помогнем за разрешаването на възникналите трудности.