драйвери за защитник на джойстика
Марката Defender е известна със своите евтини джойстици, не е лошо по отношение на съотношението цена-качество. Обикновено тези решения не изискват отделен драйвер, но някои модели изискват полезен софтуер.

Драйвери за геймпадите на Defender

Софтуерът за въпросните устройства може да се получи по няколко метода. Моля, обърнете внимание, че всички от тях ще изискват компютърна връзка с Интернет.

Обърнете внимание! Джойстикът и геймпадът са различни устройства!

Метод 1: Официален портал на защитника

Нека започнем с най-простия и надежден метод - получаване на драйвери от уеб ресурса на производителя. Намира се на връзката по-долу.

Отидете на уебсайта на Defender

 1. Отворете ресурса и изчакайте страницата да се зареди. След това използвайте горното меню на сайта, в което изберете „Драйвери“ .
 2. Отворете страницата с драйвери за софтуер за джойстици Defender

 3. Сега изберете категорията на устройството - в нашия случай това е „Манипулатори на играта“ .

  Избор на категория устройство за софтуер за джойстици Defender

  Щракването върху този елемент ще отвори няколко подкатегории - изберете „Джойстици“ или „Геймпади“ , в зависимост от типа на вашия манипулатор.

 4. Подкатегория на устройството за получаване на софтуер за джойстици Defender

 5. Появява се списък с устройства. Именно вашият модел може да се намери в изображението или да се съсредоточи върху името на притурката. Кликнете върху едно или друго, за да отворите изтеглянията.
 6. Отидете на страницата на устройството за софтуер за джойстици Defender

 7. След като отворите страницата за поддръжка, отидете на раздела "Изтегляне" .
 8. Изтеглете софтуер за джойстик на Defender

 9. Намерете връзката „Драйвер за устройство ...“ в списъка за изтегляне и кликнете върху нея, за да започнете изтеглянето.
 10. Изтеглете софтуер за джойстици Defender

 11. Изтеглете ZIP архива с ресурси на вашия компютър, след което го разархивирайте и стартирайте получения EXE файл, за да инсталирате софтуера.

Инсталирайте софтуер за джойстици Defender

Инсталирайте драйвера, следвайки инструкциите на инсталатора.

Метод 2: Програми на трети страни

Приложенията на трети страни, свързани с класа на драйверите, ще помогнат при решаването на днешната ни задача. Това семейство софтуер е предназначено за автоматизирана процедура за търсене, изтегляне и инсталиране на драйвери за различни компютърни устройства. Основните решения на този клас вече разгледахме в отделен материал.

Повече подробности: Най-добрият софтуер за инсталиране на драйвери

Както става ясно, списъкът е доста голям и някои потребители може да се сблъскат с проблема с избора. В този случай ви съветваме да разгледате по-подробно програмата. DriverMax - Безплатната версия на този драйвер е повече от достатъчна за търсене и инсталиране на софтуер за въпросното устройство.
Изтеглете софтуер за джойстици на Defender с помощта на драйвер

урок: Актуализиране на драйвери с помощта на DriverMax

Метод 3: Идент. № на хардуера

Третата възможност за получаване на драйвери за въпросното устройство е използването на неговия хардуерен идентификатор, уникален за всеки модел компютърна периферия. Как да получите този код и какво да правите с него по-късно, е описано в отделен подробен материал.

Повече подробности: Как да намерите драйвери по идентификатор на хардуер

Метод 4: Характеристики на системата

Последният метод за днес е използването на щракане на системата на Windows, наречено „Диспечер на устройства“ . Microsoft отдавна добавя към тази помощна програма инструмент за комуникация със своите сървъри, който може да изтегли драйвери за определено оборудване. В случая с джойстиците на Defender този метод е неочаквано ефективен, тъй като софтуерните опции от официалния сайт и тези, предоставени от Microsoft, не се различават.
Инсталиране на софтуер за джойстици на Defender с помощта на диспечера на устройства

урок: Как да намерите драйвери чрез "Диспечер на устройства"

Така разгледахме четири варианта за получаване на софтуер за джойстика на Defender. Както можете да видите, всички те са доста прости и лесни за правене дори от неопитен потребител.