Всяко компютърно устройство изисква специален софтуер за работа. В лаптопите такива компоненти са огромни и всеки от тях се нуждае от собствен софтуер. Ето защо е важно да знаете как да инсталирате драйвери за лаптопа Dell Inspiron 3521.

Инсталиране на драйвери за Dell Inspiron 3521

Има няколко ефективни начина да инсталирате драйвера за лаптопа Dell Inspiron 3521. Важно е да разберете как всеки от тях работи и да се опитате да изберете нещо, което е най-привлекателно за вас.

Метод 1: Официален уеб сайт на Dell

Интернет ресурсът на производителя е истински склад за различни софтуерни продукти. Ето защо ние търсим шофьора на първо място.

 1. Преминаваме официалния сайт на производителя ,
 2. В заглавката на сайта намираме секцията "Поддръжка" . Правим едно кликване.
 3. Местоположение на поддръжката на раздел за Dell Inspiron 3521

 4. Щом кликнете върху заглавието на този раздел, се появява нов ред, където трябва да изберете
  точка "Поддръжка на продукти" .
 5. Изскачащ прозорец с поддръжка на продукта Dell Inspiron 3521

 6. За по-нататъшна работа е необходимо сайтът да идентифицира модела на лаптопа. Затова кликнете върху връзката "Избери от всички продукти" .
 7. Изберете продукт Dell Inspiron 3521

 8. След това се появява нов прозорец. В него кликнете върху връзката "Лаптопи" .
 9. Избиране на преносимите компютри Dell Inspiron 3521

 10. След това изберете модела "Inspiron" .
 11. Избиране на модел за лаптоп Dell Inspiron 3521

 12. В огромния списък откриваме пълното име на модела. Най-удобно на тази стъпка е да използвате или вграденото търсене, или това, което сайтът предлага.
 13. Търсете пълното име на Dell Inspiron 3521

 14. Едва сега стигаме до личната страница на устройството, където се интересуваме от раздел "Драйвери и материали за изтегляне" .
 15. Местоположение на раздела Драйвери и файлове за изтегляне Dell Inspiron 3521

 16. Първо, ще използваме метода за ръчно търсене. Най-подходящото е в случаите, когато не е необходим всеки софтуер, а само един конкретен. За да направите това, кликнете върху опцията "Намиране на себе си".
 17. Ръководство за драйвери за ръководство Dell Inspiron 3521

 18. След това се появява пълен списък с шофьори. За да видите повече от тях, кликнете върху стрелката до името.
 19. arrow до името Dell Inspiron 3521_010 Dell Inspiron 3521

 20. За да изтеглите драйвера, кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 21. Изтегляне на бутон Dell Inspiron 3521

 22. Понякога в резултат на това изтегляне се изтегля файл с разширение EXE и понякога архив. Въпросният водач е малък, така че няма нужда да го намалявате.
 23. Файл за разширение exe Dell Inspiron 3521

 24. За да го инсталирате не изисква специални познания, можете да изпълните необходимите действия, просто следвайки подканите.

След изключване компютърът трябва да бъде рестартиран. Това завършва анализа на първия метод.

Метод 2: Автоматично търсене

Този метод е свързан и с работата на официалния сайт. В самото начало избрахме ръчно търсене, но има и автоматично търсене. Нека се опитаме да инсталираме драйверите с него.

 1. За да започнете, изпълняваме едни и същи действия от първия метод, но само до 8 точки. След това се интересуваме от раздел "Имам нужда от инструкции", където трябва да изберете "Търсене на водачи" .
 2. търсенето на местоположение за драйвери Dell Inspiron 3521

 3. Първият ред ще бъде линията за изтегляне. Просто трябва да изчакате, докато страницата бъде готова.
 4. Изчаква се страницата на Dell Inspiron 3521

 5. Веднага след това стигаме до "Система за откриване на Dell" . Първо, трябва да приемете лицензионното споразумение, затова поставете отметка в посоченото местоположение. След това кликнете върху "Напред" .
 6. Споразумение за лиценз на Dell Inspiron 3521

 7. Допълнителна работа се извършва в помощната програма, която се изтегля на компютъра. Но първо трябва да го инсталирате.
 8. Инсталиране на Dell Inspirion 3521

 9. След като изтеглянето завърши, можете да отидете на уеб сайта на производителя, където трябва да бъдат завършени първите три стъпки от автоматичното търсене. Остава само да изчакаме, докато системата избере подходящия софтуер.
 10. Остава само да инсталирате това, което предлага сайтът, и да рестартирате компютъра.

Това завършва анализа на метода, ако все още не можете да инсталирате драйвера, можете безопасно да пристъпите към следните методи.

Метод 3: Официалната помощна програма

Често производителят създава програма, която автоматично разпознава наличието на драйвери, изтегля липсващите и актуализира старите.

 1. За да изтеглите инструмента, трябва да следвате инструкциите на метода 1, но само до 10 точки, където в големия списък ще трябва да намерите "Приложения" . След като отворите този раздел, трябва да намерите бутона "Изтегляне" . Натискаме върху него.
 2. Изтеглете помощната програма Dell Inspiron 3521

 3. След това файлът с разширението EXE започва да се изтегля. Отваряме го веднага след като изтеглянето завърши.
 4. След това трябва да инсталираме помощната програма. За да направите това, кликнете върху бутона "INSTALL" .
 5. Инсталирайте бутона Dell Inspiron 3521

 6. Ще започне съветникът за настройка. Можете да пропуснете първия прозорец за добре дошли, като изберете бутона "Напред" .
 7. съветника за инсталиране на Dell Inspiron 3521

 8. След това се предлага да прочетете лицензионното споразумение. На този етап просто отметнете и кликнете върху "Напред" .
 9. Лицензионно споразумение в рамките на програмата Dell Inspiron 3521

 10. Само на този етап започва инсталирането на услугата. Още веднъж кликнете върху бутона "Инсталиране" .
 11. Инсталиране на Dell Inspiron 3521

 12. Непосредствено след това Съветникът за настройка започва своята работа. Необходимите файлове се разопаковат, помощната програма се изтегля на компютъра. Остава да чакаме малко.
 13. разопаковане на файлове Dell Inspiron 3521

 14. В крайна сметка просто кликнете върху "Завършване"
 15. края на Dell Inspiron 3521 изтегляне

 16. Трябва да се затвори и малък прозорец, така че изберете "Затвори" .
 17. Затваряне на малък прозорец Dell Inspiron 3521

 18. Програмата не действа активно, тъй като сканира сканирането във фонов режим. Само една малка икона на "лентата на задачите" издава своята работа.
 19. Икона за тава Dell Inspiron 3521

 20. Ако някой драйвер трябва да бъде актуализиран, на компютъра се показва предупреждение. В противен случай програмата няма да се издава - това е показател, че целият софтуер е в перфектен ред.

Това завършва описания метод.

Метод 4: Програми на трети страни

Всяко устройство може да бъде снабдено с водача, без да отива на официалния уебсайт на производителя. Достатъчно е само да използвате една от програмите на трети страни, които сканират лаптопа в автоматичен режим, както и да изтеглите и инсталирате драйверите. Ако не сте запознати с такива приложения, тогава определено трябва да прочетете нашата статия, където всеки от тях е описан подробно.

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Драйвер за буфер Dell Inspiron 3521

Лидер в програмите на този сегмент може да бъде наречен Помощник на водача , Той е идеален за компютри, в които няма софтуер или трябва да се актуализира, тъй като изтегля всички драйвери в тяхната цялост, а не отделно. Инсталирането се извършва едновременно за няколко устройства, което намалява времето за изчакване до минимум. Нека се опитаме да разберем тази програма.

 1. След като приложението бъде изтеглено на компютъра ви, трябва да го инсталирате. За да направите това, стартирайте инсталационния файл и кликнете върху "Приемане и инсталиране" .
 2. Добре дошли в Booster Booster Dell Inspiron 3521

 3. След това системата започва да сканира. Процесът е задължителен, не можете да го пропуснете. Ето защо ние просто чакаме програмата да приключи.
 4. Сканиране за драйвери на Dell Inspiron 3521

 5. След сканирането ще се покаже пълен списък със стари или неинсталирани драйвери. Можете да работите с всеки отделно или да ги активирате едновременно.
 6. Резултат от сканиращите драйвери за Dell Inspiron 3521

 7. Веднага след като всички драйвери на компютъра отговарят на текущите версии, програмата завършва работата си. Достатъчно е просто да рестартирате компютъра.

Това завършва анализа на метода.

Метод 5: ID на устройството

За всяко устройство има уникален номер. Използвайки тези данни, можете да намерите драйвера за всеки компонент на лаптопа, без да изтегляте програми или помощни програми. Това е доста просто, защото се нуждаете само от интернет връзка. За по-подробни инструкции трябва да отидете на хипервръзката по-долу.

Шофьорът търси идентификатор Dell Inspiron 3521

Прочетете повече: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Метод 6: Стандартни инструменти за Windows

Ако имате нужда от драйвери, но не искате да изтегляте програми и да посещавате чужди сайтове, този метод явно ви подхожда повече от другите. Цялата работа се извършва в стандартни приложения за Windows. Методът е неефективен, тъй като стандартният софтуер често е инсталиран и не е специализиран. Но за първи път това е достатъчно.

Актуализации на драйверите с помощта на Windows Dell Inspiron 3521

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

Това анализира работните методи за инсталиране на драйвери за лаптопа Dell Inspiron 3521, завършен.