Всяко устройство, което се свързва с компютър, независимо дали е скенер или принтер, се нуждае от инсталиран драйвер. Понякога това се прави автоматично и понякога е необходима помощ от потребителя.

Инсталиране на драйвери за Epson Perfection 2480 Photo

Скенерът Epson Perfection 2480 Photo не бе изключение от правилата. За да го използвате, трябва да инсталирате драйвера и целия свързан софтуер. Ако няма проблем с втория елемент, тогава е доста трудно да се намери драйвер, например за Windows 7.

Метод 1: Официален международен уебсайт

За съжаление руският сайт на производителя не съдържа никаква информация за въпросния продукт. Не гледайте там и шофьора. Ето защо трябва да се обърнем към международната услуга, където целият интерфейс е изграден на английски език.

Отворете уеб сайта на EPSON

 1. В горната част на страницата ще намерите бутона "Поддръжка" .
 2. Бутон за калибриране на epson съвършенство 2480 photo_001

 3. Под отварящия се прозорец ще има предложение за намиране на софтуер и други материали. Трябва да въведем името на желания продукт. Системата веднага предлага избор от опции, които са най-подходящи за това, което сме написали. Избираме първия скенер.
 4. Търсенето на скенер в системата за съвършенство 2480 на epson photo_005

 5. Освен това ще се отвори личната страница на устройството. Това е мястото, където можем да намерим ръководството за употреба, драйвера и друг софтуер. Интересуваме се от втория, така че кликнете върху съответния бутон. Само един продукт отговаря на нашата заявка, кликнете върху името му и след това кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 6. Търсене на драйвери и изтеглянията им epson epson perfecting 2480 photo_006

 7. Изтеглете файла в EXE формат. Изчакаме изтеглянето да завърши и да го отворим.
 8. Първото нещо, което трябва да направим, е да приемем условията на лицензионните споразумения. За да направите това, поставете отметка на правилното място и кликнете върху "Напред" .
 9. преди да инсталирате драйвера на epson за съвършенство 2480 photo_007

 10. След това имаме избор от различни устройства. Естествено, ние избираме втория елемент.
 11. перфекционизъм устройство избор 2480 photo_008

 12. Непосредствено след това системата на Windows може да изпрати заявка за това дали драйверът е инсталиран или не. За да отговорите положително, кликнете върху "Инсталиране" .
 13. Системи за сигурност windows epson съвършенство 2480 photo_002

 14. Когато свършим, ще видим съобщение, че трябва да прикачим скенер, но трябва да го направим, след като кликнем върху "Завършване" .

Метод 2: Програми на трети страни

Понякога, за успешна инсталация на драйвери, не е нужно да използвате портала на производителя и да търсите продукт, който работи например за Windows 7. Достатъчно е да изтеглите веднъж специална програма, която ще извърши автоматично сканиране, да откриете липсващия софтуер и да го инсталирате сами на компютъра си. Някои от най-добрите приложения можете да намерите на сайта от линка по-долу.

Прочетете повече: Най-добрите програми за инсталиране на драйвери

Driver Booster epson съвършенство 2480 снимка

Въпреки това е напълно възможно да се отдели Помощник на водача , Това е програмата, която може да се актуализира и инсталира без намеса на потребителя. Достатъчно е просто да започнем този процес. Нека да разберем как да направим това в нашия случай.

 1. Първо, изтеглете програмата и я стартирайте. Веднага сме поканени да инсталираме Booster Booster и да приемем лицензионното споразумение. И всичко това с едно кликване върху съответния бутон. Това е точно това, което ще направим.
 2. Добре дошли в прозореца на Booster Booster epson perfect 2480

 3. След това трябва да сканираме системата. Най-често се изпълнява, но понякога трябва да кликнете върху бутона "Старт" .
 4. Сканиране на системата за съвършенство на

 5. След като завършите този процес, можете да видите кои драйвери се нуждаят от актуализиране и кои от тях се извършват в инсталацията.
 6. Списък на драйверите epson perfect 2480 photo_010

 7. Търсенето на едно устройство сред дузина други не винаги е удобно, така че просто използвайте търсенето, което е в десния ъгъл.
 8. Търсенето на устройство за съвършенство 2480 на epson photo_009

 9. След това кликнете върху бутона "Инсталиране" , който се показва в подчертания ред.

Програмата ще извършва всички допълнителни действия независимо.

Метод 3: Идент. № на устройството

За да намерите драйвера на устройството, не е необходимо да изтегляте програми или да търсите официални ресурси на производителя, където може да не е налице необходимия софтуер. Понякога е достатъчно просто да откриете уникалния идентификатор и чрез него да намерите необходимите програми. Скенерът съответства на следния номер:

USBVID_04B8&PID_0121

Търсене по ID epson съвършенство 2480 photo_011

За да използвате правилно този набор от знаци, трябва да прочетете статията на нашия уебсайт, която подробно описва всички нюанси на този метод. Разбира се, това не е най-трудното и трудно, но е по-добре да направите всичко според инструкциите.

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери чрез ID

Метод 4: Стандартни инструменти за Windows

Това е опция, която изобщо не изисква нищо, освен да се свържете с интернет. Често това не е най-надеждният метод и не трябва да разчитате на него. Но все пак можете да опитате, защото ако всичко се получи, ще получите шофьор за вашия скенер с няколко кликвания. Цялата работа е свързана със стандартни инструменти за Windows, които независимо анализират устройството и търсят драйвер за него.

Epson мениджър за перфекциониране на устройства 2480 снимка

За да се възползвате възможно най-ефективно от тази възможност, трябва просто да обърнете внимание на нашите инструкции, които съдържат цялата необходима информация по тази тема.

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

В крайна сметка ние разгледахме още 4 опции за инсталиране на драйвера за скенера Epson Perfection 2480 Photo.