За да работите успешно с всяко оборудване изисква наличието на драйвери и навременната им актуализация. В случая на лаптоп този въпрос не е по-малко релевантен.

Изтеглете и инсталирайте драйвери за лаптопа

След като закупите Lenovo G770 или го преинсталирате в операционна система, трябва да инсталирате необходимия софтуер. Като място за търсене може да действа като сайт на производителя, както и различни програми на трети страни.

Метод 1: Официален уебсайт на производителя

За да намерите сами необходимите драйвери на официалния ресурс, ще трябва да направите следното:

 1. Отворете уебсайта на производителя ,
 2. Изберете секцията "Поддръжка и гаранция" . Когато поставите курсора на мишката върху нея, се показва списъкът с наличните дялове, в който искате да изберете "Драйвери" .
 3. поддръжка и гаранция на уеб сайта на Леново

 4. На новата страница ще се появи ново поле за търсене, в което ще бъдете помолени да въведете името на устройството Lenovo G770 и щракнете върху показаната опция със съответната маркировка на вашия модел.
 5. избор на лаптоп

 6. След това изберете версията на операционната система, за която искате да изтеглите софтуера.
 7. Определяне на версията на осите за лаптоп ланоно g770

 8. Отворете елемента "Драйвери и софтуер" .
 9. шофьори и на сайта Леново

 10. Превъртете надолу до списъка с драйвери. Намерете необходимите и поставете отметка пред тях.
 11. избор на драйвери за изтегляне на лаптопа Lenovo g770

 12. След като изберете необходимия софтуер, превъртете страницата нагоре и намерете бутона "Моят списък за изтегляне" . Отворете го и кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 13. списък на изтеглянията на уебсайта на Lenovo

 14. След изтеглянето разопаковайте новия архив. Получената папка трябва да съдържа само един файл, който трябва да се изпълнява. Ако има няколко, намерете файла с разширението * exe и настройката на името.
 15. Инсталатор на програмата на лаптопа lenovo g770

 16. Прочетете инструкциите на инсталатора. За да отворите нов елемент, кликнете върху бутона "Напред" . От потребителя по време на инсталирането, ще трябва да изберете директория за софтуерните компоненти и да приемете условията на споразумението.
 17. Инсталиране на програмата на лаптоп lenovo g770

Метод 2: Официални приложения

Уеб сайтът на Lenovo има две възможности за инсталиране и актуализиране на софтуер, онлайн проверка и инсталиране на официалната програма. Следващият процес на инсталиране съответства на предишното описание.

Сканиране на лаптоп онлайн

За да използвате тази опция, отворете отново официалния уебсайт и отворете елемента "Драйвери и софтуер" . На страницата, която се показва, намерете "Автоматично сканиране" . В него кликнете върху бутона "Старт" и изчакайте края на процедурата. Резултатите ще съдържат информация за всички необходими актуализации. В бъдеще необходимите драйвери могат да бъдат изтеглени от един архив, като отметнете отметка до тях и кликнете върху "Изтегляне" .

сканирайте системата на сайта на Леново

Официален софтуер

Не винаги е възможно да се използва онлайн сканиране, за да се провери приложимостта на версиите на софтуера. В такива случаи производителят предлага използването на специален софтуер:

 1. Отново отидете в секцията "Драйвери и софтуер" ,
 2. Изберете "ThinkVantage Technology" и поставете отметка в квадратчето до софтуера "ThinkVantage System Update" , след което кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 3. технология на мислене на мястото на Леново

 4. Изпълнете инсталираната програма за изтегляне и следвайте инструкциите, за да завършите инсталацията.
 5. След това отворете инсталирания софтуер и започнете сканирането. В резултат на това е представен списък на оборудването, за което се изискват актуализации на драйвери. Поставете отметка в квадратчето до задължителните елементи и кликнете върху "Инсталиране" .

Метод 3: Универсални програми

В тази версия се предлага да се използва специализиран софтуер, предназначен за инсталиране и актуализиране на софтуер на устройството. Отличителна черта на тази опция е универсалността и наличието на различни полезни функции. Също така тези програми редовно сканират системата и ви уведомяват за актуализации или проблеми с наличните драйвери.

Прочетете повече: Преглед на програмите за инсталиране на драйвери

Икона на DriverMax

Списъкът на софтуера, който помага на потребителя да работи с драйверите, включва DriverMax , Той е доста популярен сред потребителите поради простия интерфейс и наличието на различни допълнителни функции. Преди да започнете инсталирането на нов софтуер, ще бъде създадена точка за възстановяване, с която можете да върнете системата в първоначалното си състояние, когато възникнат проблеми.

Самата програма не е безплатна и определени функции ще станат достъпни само при закупуване на лиценз. Но, освен всичко останало, дава на потребителя подробна информация за системата и дава възможност да изберете как да създадете точка за възстановяване.

Прочетете повече: Как да работите с DriverMax

Метод 4: Идент. № на хардуера

Във всички предишни версии е необходимо да използвате специален софтуер, за да получите правилните драйвери. Ако тези методи не са подходящи, можете самостоятелно да намерите и изтеглите драйвера. За да направите това, първо трябва да знаете идентификационния номер на хардуера, като използвате диспечера на устройствата . След като сте получили необходимата информация, копирайте ги и въведете в прозореца за търсене един от сайтовете, които се специализират в работата с идентификационни номера на различни устройства.

Поле за търсене на

Прочетете повече: Как да разпознаете и използвате идентификационния номер на устройството

Метод 5: Системен софтуер

В крайна сметка трябва да опишете най-достъпната версия на актуализацията на драйвера. За разлика от описаното по-горе, потребителят в този случай не трябва да изтегля програмата от други сайтове или да търси независимо желания софтуер, тъй като операционната система вече разполага с всички необходими инструменти. Остава само да се стартира необходимата програма и да се види списъкът на свързаните устройства и кои имат проблеми с водача.

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Описание на работата с "Device Manager" и допълнителна инсталация на софтуера с него можете да намерите в специална статия:

Прочетете повече: Как да инсталирате драйвери с помощта на системни инструменти

Броят на начините, по които можете да актуализирате и инсталирате софтуера, е доста голям. Преди да използвате някой от тях, потребителят трябва да се запознае с всички налични.